ספר סופר וסיפור

ספר סופר וסיפור

תחום ספרות המתח בציבור החרדי, פותח מאד בשנים האחרונות, אם רק אתחיל למנות סופרים ושמות ספרי מתח לא אסיים, שאלתי, האם לדעתכם זה טוב או לא, האם אין בזה בעיית ביטול תורה, או שעדיף שיקראו ספרים אלו מאשר שילכו לרעות בשדות זרים, והאם אין בעיית מושגים מיותרים בחלק מהספרים, לשם דוגמא תקראו בספרו השני של מ. ארבל, בלתי הפיך, או בספר טעות אופטית, מושגים שהיינו מעדיפים למנוע את החשפותם לילדינו, אם כן, מדוע אנו מכניסים ספרים אילו לבתינו, אתם אוהבים לקרוא ספרים אילו? מה דעתכם בנידון?

MENIMEN M

New member
עדיף ספרים אלו מאשר

לרעות בשדות זרים לגבי ענין המושגים לכל ספר יש את הגיל לו הוא מתאים ברור שבלתי הפיך לא ראוי לילדים אני 10 הם גם בקושי יבינו

MENIMEN M

New member
המשך

לגבי יותר גדולים אין בעיה עם המושגים כל ספר והגיל לו הוא מתאים, עד לפני 30 שנה שלא היו ספרים חרדים קראו כולם ספרים לא של הציבור שלנו

MENIMEN M

New member
המשך

כשיצאו הספרים החרדים הראשונים רוב הרבנים יצאו נגדם אבל עד שהבינו שחיבים ספרים חרדים כי חושך (ספרים זרים)לא מגרשים עם מסמרים(מכתבי נגד)אלא עם אור (ספרות שלנו)

ואתה חושב

שמי שרוצה לקרוא את ספריו של סלמאן רושדי או רם אורן אז "עין בעין" של מ. ארבל ימנע זאת ממנו? הרי הספרים של הציבור שלנו אפילו לא מתקרבים לרמה של המתח ואיכות הכתיבה של הסופרים "ההם". תקרא את ספריה של הסופרת הבריטית G.K רולינג, שיצרה דמות פופולארית של ילד קוסם בשם "הארי פוטר", סופרת זו שיגעה את העולם עם דמיונותיה המטורפים, תקרא ותבין באיזו רמה מדובר, ומי שבאמת מתעניין בספרים כאלו, אז לא "כתונת פסים" של חיים אליאב ישכנע אותו לא לקרוא את אותם ספרים.

MENIMEN M

New member
אני אוהב מאוד

את ארי פוטר וקראתי את 5 הספרים חלקם אפילו כמה פעמים לעומת זאת קראתי את כל הספרים של מ ארבל חלק מהספרים של חיים אליהב ציפורה אדלר וכו

MENIMEN M

New member
המשך

ויש לי עוד חברים כמוני בתקופה שלא היה לי ספרים חרדים קראתי לא חרדים ואני מכיר עוד הרבה כמוני עדיפות ראשונה חרדי אין אז קוראים משהו אחר

מנימן החליט להיות

סופר לעת זקנותו, (סליחה, צעירותו,) והוא עושה את הטסט בפורום שלנו.....

MENIMEN M

New member
אולי תבינו

שבסלולרי הודעה של יותר מ 130 תווים בערך לא מצליחה להכנס והכל נמחק

אולי אצלך,

אצלי זה לא כך, אני מצליח להכניס הודעות של מעל 800 תוים, איזה מכשיר יש לך?

אתה בעצמך

אומר שקראת את הארי פוטר, למרות שיש לך גם את רוב ספרי המתח החרדיים, אז מה הואילו חכמים בתקנתם?

BigKay

New member
לא יודע מה מצאת בספרים

"ההם", וזה חידוש שאתה אוהב ומעריך את ספריו של סלמאן רושדי, בסקר שראיתי רוב אנשים שקנו הספר שלו לא גמרו אותו, זה ספר סופר משעמם, זה היה פופלר רק מדין מות שגזר עליו חומייני. ואני לא חושב שאחרים שהזכרת זה "ליגה אחרת", אתה מגזים לעניות דעתי. ליל"ט

את ספריו של

סלמאן רושדי, אני אישית כלל לא אוהב, איפה ראית בהודעתי שאני מחבבו? הבאתי אותו רק לשם דוגמא כי הוא מוכר, ותו לא, אבל אמנם יתכן מאד שרמת הסופרים החרדיים אכן לא נופלת מהסופרים הגויים הפופולאריים אבל הם מנועים מלכתוב על כל מיני נושאים, שאם הם היו כותבים אותם, זה היה מוסיף הרבה צבע לספרים שלהם. אבל בעיקרון הם כותבים ברמה גבוהה. ביגקיי, מסכים איתי?

MENIMEN M

New member
המשך

לגבי יותר גדולים אין בעיה עם המושגים כל ספר והגיל לו הוא מתאים, עד לפני 30 שנה שלא היו ספרים חרדים קראו כולם ספרים לא של הציבור שלנו

א, למה שילכו לרעות

בשדות זרים? ב, בעיית המושגים שאני מתכוון היא בעייתית לכל גיל, ולא דוקא לילד בן 10 והשאלה אם לא מכניסים לנו הרבה פסולת רחובית במסווה סיפורת חרדית ומהדלת הראשית?

סופרים חרדים , סבבה

רק שיעלו קצת את הרמה , ולא צריך להגזים במסרים חינוכיים זה בסה"כ ספר סיפורים ...

למעלה