ספר "נייטרלי" כמתנה?

Springy

New member
ספר "נייטרלי" כמתנה?

אני אולי מבקשת את הבלתי אפשרי, אבל שווה לנסות - אני רוצה לקנות ספר במתנה למישהי. חשוב לי שזה יהיה ספר. הבעיה - אני לא מצליחה לחשוב על ספר שיתאים לה. הדברים היחידים שראיתי אותה קוראת הם ספרי "רוחניות" בסגנון האלכימאי וכל מיני "רפא את חייך", שאני מאוד לא אוהבת. חשבתי על משהו לא כבד מדי, אבל נחמד ועם מסר. הרעיון היחיד שעולה לי בראש בתור ספר "אמצע הדרך" הוא "הטאו של פו". יש למישהו אולי עוד רעיונות?

Springy

New member
תודה, אבל

לא אהבתי אותו. הוא אצלי גם בקטגוריית ה"אלכימאי". זה די בעייתי - למצוא איזון בין הקליל לעמוק...

Rivendell

New member
מותר גם להתערב?

את אומרת "לא אהבתי אותו". שזה לגיטימי, גם אני לא אהבתי אותו, בלשון המעטה. -אבל- את לא קונה אותו לעצמך, אלא לחברה. וכדי לקנות ספר למישהו אחר, לדעתי, צריך לקנות מה שהוא אוהב. לא?
זו הסיבה שאני בד"כ לא קונה ספרים לאנשים, קשה לי לעודד קריאה של כזה זבל במודע
האמת? נשמע לי שגם הנזיר וגם הבאדולינה יכולים בהחלט להתאים לחברה שלך. אבל אם היא סטודנטית לפסיכולוגיה ואת ממש מתעקשת על משהו רציני יותר, נסי את אחד הספרים של יאלום (ה case studies, לא הרומן "כשניטשה בכה") או אולי את "סערת נפש" של ד"ר יורם יובל.

Springy

New member
את מאוד צודקת

אבל חשוב לי לתת לה משהו בעל משמעות, שהוא גם בעל משמעות לגבי, וגם משהו שהיא לא קראה, כי כאמור את "חבורת הזבל" היא מקבלת מחבריה גם בלי העזרה שלי. היתה לי מורה ביסודי שאמרה שאסור לקנות למישהו מתנה שלא היינו רוצים לקבל, ורק עכשיו אני מבינה למה היא התכוונה.. נורא קשה לי לתת למישהו במתנה משהו שאני בזה לו, במיוחד כי הבחורה הספציפית הזו תבין שזה מה שאני אוהבת. אני מרגישה מאוד מתנשאת בעת כתיבת שורות אלה, אז הסליחה עם כולם... בכל אופן, נראה לי שעלינו כאן על דרך המלך עם ספרי הפסיכולוגיה - לא מאמינה שלא חשבתי על זה קודם... תודה!

Springy

New member
תודה, אבל

לא אהבתי אותו. הוא אצלי גם בקטגוריית ה"אלכימאי". זה די בעייתי - למצוא איזון בין הקליל לעמוק...

ומה עם "הנזיר שמכר את הפרארי שלו?"

שאני לא סובלת באופן מיוחד, אבל נשמע לי שזה בכיוון של חברתך, לא? יש כמה ספרים מפרי עטו של הסופר הזה, נסי אחד מהם.

Springy

New member
תודה רבה, אבל -

גם אני לא סובלת, ואני רוצה לתת לה משהו שונה, אבל מבלי שזה ייתפס כהתנשאות. לא להביא לה איזה ספר פילוסופיה כבד מחד, אבל מאידך גם לא משהו עם מסר "זול". חוצמזה שהיא מקבלת ספרים כאלה מכל החבר'ה שלה, וקשה לנחש מה היא קראה מתוכם ומה לא.

arifell

New member
אולי ספר בסגנון אחר

אם היא אוהבת ספרים על פסיכולוגיה ועל ספרים שקשורים לשינוי הלך המחשבה, אז אני ממליץ דווקא על כיוון אחר שקשור, למשל, ספרי פילוסופיה אמיתיים ולא קשים במיוחד (נוסח ספרים של אפלטון, אבל עדיף למצוא תרגום עדכני, ולא ארכאי), או אולי ספר על פילוסופיה יהודית, שוב ברמה לא גבוהה מדי... קשה לי לחשוב כרגע על אחד מסויים, אבל זה גם כיוון מעניין.

מצתרף להמלצה על "שינוי" -

אם תרצי ספר שענינו פסיכולוגיה אבל הוא כתוב כרומן אז "כשניטשה בכה" הוא בחירה מצוינת.

מותר להתערב? - "שינוי"

ספר פסיכולוגיה ללא פסיכולוגיה, ישן וטוב. נכתב על ידי שניים - ואצלאוויק ופאול. הרעיון הוא שהרבה מן הבעיות שאנו שבויים בהן נובעות ממעגלי קסמים; כאשר דבר מסויים איננו עובד, אנחנו נוקטים שוב ושוב מאותו דבר, במקום "לשנות הילוך" ולחפש "פתרון ממעלה שניה". בעיות מן הסוג הזה ניתנות לפתרון בעזרת טיפול פסיכולוגי קצר מועד מאד - אפילו בטיפול אחד. הספר מתחיל בקטעים די נרחבים של תיאוריה, כולל תורת הקבוצות, שאפשר לדלג עליהם ולהגיע לעיקר. הרבה דוגמאות מעניינות ומאירות עיניים, ממקרים שהם טיפלו בהם, וגם מן ההיסטוריה והפוליטיקה.

Springy

New member
יכול להיות שעלינו על משהו...

היא סטודנטית לפסיכולוגיה, יש לי הרגשה שהיא תמות על זה. אני רק מקווה שאמצא את הספר בחנות.. בכל אופן - תודה רבה, תבורכי!

ומה על "אחת עשרה דקות"?

של פאולו קואלו. זה ספר נפלא, לטעמי ובטוח שיהיה לטעמה אם היא אהבה את האלכימאי. לטעמי הוא בכלל לא ספר רדוד, מומלץ לכל שונאי קואלו לנסות ולהתרשם. אולי תתגברו אל הרתיעה.

Springy

New member
לא שמעתי עליו,

אבל מבטיחה לחפש ולעיין כשאלך לחנות.

אני לגמרי מזדהה איתך בקטע של המתנות

גם לי קשה לקנות למישהו מתנה משהו שאני ממש לא אוהבת. למרות שאם זה מה שהם יבקשו באופן ספציפי אני כן אעשה את זה. אבל כל עוד זה מבחירה שלי, או שיש כמה אופציות, אני אלך על משהו שבכל זאת יש לו משמעות מבחינתי. דרך אגב, איפה את עומדת בעניין ספריו של ריצ'ארד באך? מצד אחד, הם גם קצת כמו הספרים שהזכרת. מצד שני, בכל זאת שמורה בליבי פינה חמה אליהם, ובמיוחד ל"אחד".

Guy K

New member
מה לגבי הטאו של קוף?

הוא מסווה את עצמו בתור ספר "רוחני" אבל הוא בעצם ספר הרפתקאות מגניב. אני אהבתי נורא.

למעלה