ספר משלי

עד ש...

תעיין קצת יותר, תגלה שזה קשה, או לא יכול להיות - ותמצא פשט חדש. זאת הבעיה בקביעות חד-משמעיות.

masorti

New member
אז זהו ש...

בד"כ אין צורך לעיין שוב ולשכנע את עצמי שיש קשיים. הטיעון הזה הוא בד"כ הצדקה שמשתמשים בה אלה שמתעקשים להוציא את הטקסט מפשוטו.

לכותב מגילת רות היה נורא משעמם...

אם הוא כתב מגילה שלמה לטובת עניין שניתן היה לאומרו בפסוק או שניים. שלא לדבר על ה"התפלספויות" של קהלת... ועוד.

אלי ו.

New member
בוא ונהיה הוגנים

הטענה אינה שמגילת רות נכתבה כדי להראות את יחוסו של דוד המלך אלא שהיא היתה חשובה בעיני חז"ל והוכנסה לקנון מהסיבה הזאת. בקשר לקהלת אני מניח שידועה לך הדילמה המתוארת במסכת שבת והסיבה שכנראה בגללה קהלת לא נגנז. יכולת לשאול את אותה שאלה, האם עבור שני פסוקים כתבו את כל קהלת?

נהיה הוגנים...

"כאנטי-פוסטמודרניסט, אני מאמין במשמעות אחת ויחידה שאליה התכוון כותב כל טקסט" - כך 1984אא. אם נהיה הוגנים, אני לא בטוח שלכותב הנ"ל יש עניין לדבר על 'הסיבות שגרמו לחז"ל (למי?!) להכניס ספר לתנ"ך'.

1984אא

New member
ועוד יותר הוגנים

"מגילת רות לא נכתבה כ-ד-י שילמדו ממנה סוגי קניינים וכו', אלא היא נכתה מכל מיני סיבות שאינני יודע אותם. כל חשיבותה היא בכך שיש קשר לדוד המלך, שאילולא כן- מדוע ספר "יהודית" או "טוביה" לא נכנס למקרא? מתווספת לזה העובדה שכמובן, זה היה ספר עתיק(תקופת השופטים) ולכן בטח קיבל הילה של קדושה עם הדורות". אם תביט שוב- תראה שאמרתי שאינני יודע מדוע נכתבה מגילת רות, רק העלתי השערה מדוע היא נחשבה למגילה חשובה בעיני חז"ל.

אם כך אני ממש לא מבין אותך

אתה משער מה היתה הסיבה של חז"ל (כל הכבוד על האומץ), ועל פי זה אתה שולל דעות אחרות?

ממש לא נכון

מגילת רות נקראת בשבועות, בגלל דוד המלך. אך גופה של המגילה לא בא לספר את זה. יתכן ויש בה איזשהו יחס השגחה חדש, כעין מגילת אסתר. אבל לומר שזה רק בשביל דוד, מוזר מאוד. א. כי כל ירידתו של אבימלך לא קשורה. א. הזו טענה אמונית, חז``ל כשהם דנים האם להכניס את מגילת אסתר, תולים זאת בשאלה האם היא נכתבה ברוח הקודש. אין שום משמעות בתיאור היסטורי, אם הוא נכתב ברוה``ק או סתם תיעוד.

מגילת איכה

וודאי שיש בה התיחסות תיאולוגית, היחס שהשתנה בין העם לאלוהיו.. יש שם הרבה על השאלות בדבר הצדק של החורבן, וגם החורבן עצמו איננו רק משהו היסטורי, אלא שינוי מהותי. לפחות בהשקפת חז``ל במדרשים שם

shushu10

New member
ספר משלי מקיף נושאים רבים -

ומיועד לקהל הרחב: מורים, תלמידים, בנים ובנות, הורים, בני זוג, סוחרים וכו'. הספר מכיל (בשתי מלים): עצות חכמות, אך מעל כל זה מתנוסס הרעיון המרכזי שבזכותו נכלל הספר בתנ"ך - ואותו אצטט מפרק ב',ה : " אז תבין יראת יהוה ודעת אלהים תמצא; כי יהוה יתן חכמה מפיו דעת ותבונה; המלה "אז" היא מלת תנאי במקרה זה, ולא תאור זמן, כלומר - אם תשמע, תנהג, תקשיב וכו' - אז תגשים את יעודך .. ושוב מסביר וחוזר - "כי בי ירבו ימיך ויוסיפו לך שנות חיים" . הרעיון המרכזי השזור בספר הוא הצורך ללכת בדרכי האל וכל יתר הפסוקים סובבים סביב רעיון זה.

למעלה