בדרך כלל החוקים באים מתוך
הפעילות, חלקם הייתי רושמת עם סימנים מוסכמים, אבל לצערי לא רשמתי הכל. בתכנון שלי השנה, ויש לי צעירים, לשים בכל פינה או מוקד, דף (כדי שלא אשכח) ואם ישנה בעיה בפינה זו, יותר מדי ילדים, או זורקים קוביה, אני ארכז את הילדים הפעילים באותו רגע, אשוחח על מה שקרה, ו"נגיע" למסקנה, לחוק, ואז אני אכתוב אותו על הדף+הסיטואציה+הילדים השותפים להחלטה. אולי גם אצלם את הדרך הנכונה. במפגש-במליאה- נשתף את כל הילדים. בהמשך אקח את הבוגרים ואז נוכל לכתוב יחד ולאייר יחד את החוקים ולשים אותם בכל פינה. לגבי מספר ילדים בפינה - בשנים עברו הכנתי על מלבן פוליגל קטן כף יד המראה את מספר הילדים שיכולים להכנס לפינה. - פשוט העתקתי את כף ידי מראה 3 או 5 ילדים, רעיון נוסף כספר החוקים של הגן - לצלם ילדים בסיטואציה, או בסיטואציה של כך לא מתנהגים וכך כן..ולשים את התמונה בפינה המתאימה. למשל מול הכיור עמידה בתור. או שתי בנות מושכות בובה, ושתי הבנות יושבות יחד עם הבובה משחקות. תמונה של שני ילדים אוספים ביחד משחק או מחזיקים ביחד פאזל כשמחזירים למקום, הרעיון הוא לא לקחת ספר עם איורים מוכנים אלא לצאת מחיי הגן והילדים. ולצלם את הילדים של הגן משחקים ופועלים בפינות.