ספר חוקי הגן

angel10

New member
ספר חוקי הגן

האם אתן מכינות ספר חוקים לגן? כיצד? האם הספר מאוייר?

לו לאה

New member
בכל שנה אנו יוצרים ספר חדש../images/Emo63.gif

בהתחלת השנה ישנם החוקים הבסיסיים וכעבור זמן אנו מוסיפים עוד חוקים בהתאם לסיטואציות שאנו נתקלים בהן. אנו משתדלים לאפשר לילדים לצייר ואם ישנו קושי מחפשים בעיתונים וגם במחשב.

angel10

New member
מבול שאלות:

האם אתן מתוות את החוקים או יוצרות אותם יחד עם הילדים? האם מדפיסות במחשב? באיזו דרך משתפות את הילדים בהכנת דפי החוקים? כיצד אתן יוצרות את הספר? מתי אתן מתחילות ליצור את הספר? אולי למישהי יש דף לדוגמא מתוך ספר החוקים שבגנה?

חניני

New member
יש חוברת מוכנה

המשלבת ציור ומשפט כתוב. בחנויות שמוכרים חומרי עבודה לגנים.

מאיגל

New member
בדרך כלל החוקים באים מתוך

הפעילות, חלקם הייתי רושמת עם סימנים מוסכמים, אבל לצערי לא רשמתי הכל. בתכנון שלי השנה, ויש לי צעירים, לשים בכל פינה או מוקד, דף (כדי שלא אשכח) ואם ישנה בעיה בפינה זו, יותר מדי ילדים, או זורקים קוביה, אני ארכז את הילדים הפעילים באותו רגע, אשוחח על מה שקרה, ו"נגיע" למסקנה, לחוק, ואז אני אכתוב אותו על הדף+הסיטואציה+הילדים השותפים להחלטה. אולי גם אצלם את הדרך הנכונה. במפגש-במליאה- נשתף את כל הילדים. בהמשך אקח את הבוגרים ואז נוכל לכתוב יחד ולאייר יחד את החוקים ולשים אותם בכל פינה. לגבי מספר ילדים בפינה - בשנים עברו הכנתי על מלבן פוליגל קטן כף יד המראה את מספר הילדים שיכולים להכנס לפינה. - פשוט העתקתי את כף ידי מראה 3 או 5 ילדים, רעיון נוסף כספר החוקים של הגן - לצלם ילדים בסיטואציה, או בסיטואציה של כך לא מתנהגים וכך כן..ולשים את התמונה בפינה המתאימה. למשל מול הכיור עמידה בתור. או שתי בנות מושכות בובה, ושתי הבנות יושבות יחד עם הבובה משחקות. תמונה של שני ילדים אוספים ביחד משחק או מחזיקים ביחד פאזל כשמחזירים למקום, הרעיון הוא לא לקחת ספר עם איורים מוכנים אלא לצאת מחיי הגן והילדים. ולצלם את הילדים של הגן משחקים ופועלים בפינות.

אירית י

New member
גלית../images/Emo124.gifתזכירי לי בשנה הבאה

לעבור דירה לאזור ולהתחנן בעיריה שנדב יתקבל לגן שלך

חניני

New member
מתחברת לכל מה שכתבת...

הזדמנות לומר לך שאני אוהבת את החשיבה שלך. וההצעה שלי להעזר בחוברת הקנוייה(האיורים בשחור-לבן כמו ציור), היא כלי עזר בידיך, להוציא משם את הרעיון המתאים אם ישנו כזה ברגע של אמת, או כחיזוק. עבודה פוריה ומהנה ו
בהצלחה

בנות אני רואה שכולכן עסוקות בחוקי

הגן, מתי אתן מתכוונות לשלוף אותם? כבר בהתחלה? במפגש? באיזה גיל מדברים איתם על החוקים בגן? (אני דיברתי עם ילדים בני 2.5 אחרי כמה חודשים שהיו בגן האם אני טועה?.........)

יעל של 4

New member
חוקי הגן נוהגת לתת עליהם את הדעת

בחודשיים הראשונים במיוחד, אחר כך הכל כבר זורם מעצמו וקל יותר. השנה רכשתי את הספר חוקי היער הירוק ואני מקווה שזה יעזור לי לעביר את חוקי הגן בצורה חוויתית וכייפית. יעל

למעלה