ספרי תנ"ך בסין:

guanyin

New member
ספרי תנ"ך בסין:

יש מגבלות על הפצת התנ"ך בסין, אז הסינים מצאו פתרון. (טוב, לא בדיוק, אבל...
) הכתבה

guanyin

New member
באמת?

אני זוכרת שמישהו אמר לי שכל ספר תנ"ך שנכנס לסין חייב להרשם במשטרה, או משהו בסגנון. אני לא זוכרת מי אמר לי, ואולי זה נכון רק למקומות מסויימים, או שזה היה בעבר, אבל אני יודעת שהיו מגבלות על הפצת התנ"ך בסין

milindapanna

New member
לא ממש...

ב 2004 יצאו תקנות חדשות בענייני דת (נכנסו לתוקף ב 2005 מתישהו). והרי לשון החוק סעיף 7 רלבנטי בעיקר, ומשם אפשר למצוא גם את התקנות לגבי הפצת "חומר" דתי. ברור שישנן מגבלות, וברור שכמו בכל דבר, גם בזה יש מספיק חנויות שלא שמות על העניין, מספיק מרווח התנסחותי בכדי לאפשר לשופט המקומי להחליט מה בסדר ומה לא, ומספיק אמירות שעל-פניו נדמות "טוטליטריות" ו"קומוניסטיות". בכל מקרה, מעניין לראות את האאוטסורסינג של התנ"ך, מעניין אם בארץ כבר בדקו אפשרות לסופרי סת"ם סיניים. לגבי הצנזורה על התנ"ך בענייני דמוקרטיה, טאויוון וטיבט - נראה לי שגנום התבדח, שהרי בני ישראל לא הגיעו כל כך רחוק באותה תקופה... (לקח להם זמן להפוך לעשרת השבטים האבודים באסיה
)

guanyin

New member
ברור - הוא גזור

לא התייחסתי לתגובה שלו...
קצת קשה לי להבין את מה שכתוב שם, אולי אם יהיה לי שבוע חופש אני אוכל לנסות להתחיל לתרגם... בינתיים אתה יכול להאיר את עיני במה מדובר? (אם זאת לא טרחה מרובה לליל שבת חורפי, כמובן)

guanyin

New member
המממ...

הרבה מילים יפות, המון "מותרים", ואיסור רק על פעילות מיסיונרית. מה זה אומר על הפצת ספרים ע"י מיסיונרים שבאו מחו"ל? מה זה אומר לגבי מכירת ספרי תנ"ך בחנויות? לא ממש הבנתי. וזה שמוכרים דברים מסויימים בסין, לא אומר שמותר למכור אותם (כידוע לכולנו). על סמך הכתבה באמת לא נראה שיש פיקוח הדוק על מכירת הספרים, זה לא אומר שלא אמור להיות איזה שהוא פיקוח, ובטח שלא מתייחס למה שקדם לתקנות הנוכחיות. ואולי סתם סיפרו לי סיפורים (כי סרן שמועתי עושה שמות גם בארץ המרכזית)

milindapanna

New member
עמימות, מזכיר משהו? ../images/Emo13.gif

טוב, אז עוד כמה דברים: אסור להשתמש בדת להפרת הסדר החברתי (לא על ידי ארגונים ולא על ידי אינדיבידואלים), לפגיעה בבריאות או בחינוך, או בקיצור, כל דבר שהמדינה חפצה בו. מוסדות ומקומות דתיים לא יהיו תחת שליטה של מדינות אחרות (אבל בהחלט תחת שליטת סין. זה הפירוש שלהם לעצמאות של המוסדות הדתיים - נחמד לא?) הממשלה הסינית על שלוחותיה (ברמות השונות) תשלוט אדמיניסטרטיבית בפעילויות הדתיות שיש בהן קשר לאינטרסים של המדינה או לסדר חברתי. התאגדות דתית היא התאגדות לכל דבר ועניין וצריכה היתרים והכרה מסודרים מהשלטונות (ובלי זה - איננה חוקית). ניתן להדפיס כתבי דת בתנאי שהם מתאימים למה שהמדינה רוצה: בלי לגרום לאי סדר חברתי, להקצנה דתית, ובלי להפר את עקרון העצמאות (כפי שהוגדר קודם). כל מורה דתי צריך לעבור הסמכה ולהיות רשום ברשויות. בנוסף הם מציינים שבמקומות של פעילות דתית (כלומר מקומות שקיבלו הרשאה מפורשת מהרשויות) ניתן למכור דברים שקשורים לדת, כמו כתבים. בסוף יש רשימה של ענייני חוק שאין לי כוח לעבור עליהם בפרטים... לגבי הפצה מסיונרית מחו"ל - במידה ומדובר בדת לא מוכרת רשמית בסין, נראה לי (אני לא עו"ד...) שזה אסור על פי חוק. במידה ומדובר בדת מוכרת, אני לא בטוח, אבל נראה לי שבכל מקרה מסיונריות לא תתקבל בברכה (היה עניין שלם עם הקתולים והמעמד של האפיפיור לא מזמן, משום שלפי החוק הזה הקתולים בסין הם לא חוקיים אם הם רואים את השליטה בדתם כנתונה בידי מדינה זרה). לגבי מה שאמרת על "מותר" או לא, ועדיין מוכרים - מסכים איתך, אבל העניין הוא שיש עמימות מסויימת (או שאני לא מצאתי את החוק הספציפי). זה נוח לכולם ונכון לא רק לגבי דתות אלא בעוד המון דברים. אני בטוח שכל מי שעשה עסקים או נדרש להעזר בחוק הסיני בעסקיו הרגיש את העמימות הזו. זה קשור גם לתפיסה מעט שונה לגבי תפקיד החוק במדינה, אבל לא משנה.

guanyin

New member
בקיצור...

וחזרה לנושא הכתבה - נראה לי מאד מוזר/מצחיק שמדינה עם כ"כ הרבה הגבלות על הדת, ומעט מאד חופש דתי היא המדפיסה הגדולה ביותר בעולם של ספרי דת. אבל כמו שנאמר כבר בפורום (למרות שבטח לא תסכים איתי): הסינים ימכרו את אמא שלהם בשביל 5 קוואי...
גנום - מקווה ששרשרתי במקום הראוי! הה לך!!!

milindapanna

New member
המממ...

ראשית, לגבי הכתבה - אני חושב שזה בדיוק מה שהם ניסו להגיד... לגבי האמא שלהם - לפי התפיסה שהסינים לא יערערו על נושא כיבוד הורים (ר' השרשור למטה) אז כנראה לא את האמא שלהם, אבל אמא של אחרים אולי כן...
ונקודה אחרונה - למרות כל ההגבלות על הדת וכו', לא הייתי רץ למסקנה שהבעייה של חופש דת היא כמו שמתואר בכתבה. מה שאני מנסה להגיד זה, שלמרות הכל, רוב תושבי סין יכולים היום להנות מחופש דתי, משום שדתם לא מתנגשת עם העקרונות שהממשל מכתיב. לגבי אלה שלא (פאלון וכדו'), אני חושב שהבעייה היא פוליטית הרבה יותר מדתית, ולא בטוח ששאלת חופש דת רלבנטית לכך, אלא יותר חופש פוליטי. אולי זה לא משנה, אבל בכל זאת... סחתיין על השרשור הנכון!!!

guanyin

New member
ואז שוב חוזרים לנק'

שהועלתה בשרשור של QQ, שהדת בסין לא מתנגשת עם השלטון, בגלל שהסיני הממוצע לא נחשף לקונפליקטים שאנחנו מכירים. אם היה מצב שבו נוצרי מסין היה צריך לבחור בין המפלגה לאפיפיור, או מוסלמי בין המפלגה למנהיג דתי קיצוני מאיראן או פקיסטן - או הוווווו איזה התנגשויות היינו רואים שם! פאלון גונג זאת דת? ואני חשבתי שהם רק מתרגלים צ'י קונג...

milindapanna

New member
זהו, שלא...

נוצרים מסין כן נמצאים בקונפליקט, וזה קונפליקט לא קל בכלל: הקתוליות איננה מוכרת כחוקית בסין, ויש כל מיני דרכי עקיפה של הממשל כדי לייצר מעין קתוליות סינית שלא מכירה בסמכות הגורפת של האפיפיור. זו בעייה עצומה הן לנוצרים הקתוליים בסין והן ליחסי הוותיקן וסין (וכן, יש לזה היסטוריה, אבל אני מדבר על עניינים אקטואלים של ממש, אולי עם כיוון של פתרון). מוסלמים גם כן - כל נושא העלייה לרגל למכה (חאג') הוא נושא מאוד עדין, משום שבתפיסת הממשל הסיני יש בו משום הבעת נאמנות למרכז דתי שהוא מעבר לסין, ומכאן חשד לחוסר נאמנות פוליטי לסין. גם זה עניין עכשווי. אולי הגזמתי קצת בתגובה קודם במה שאמרתי על חופש דת, אבל בסופו של דבר הנקודה היא שלמרות שהדת לכשעצמה לא מתנגשת ברוב המקרים, הבעייה היא שלדת יש אספקטים פוליטיים לעתים שגורמים לצרות צרורות עם הממשל. לרוב מדובר אפילו לא באספקטים ממומשים אלא רק בפוטנציאל, אבל זה לא ממש משנה לממשל.

guanyin

New member
השאלה היא...

אם הסיני הנוצרי הרגיל (ז"א "מהרחוב") מודע לקונפליקטים האלה ומוטרד מהם. הרושם שקיבלתי היה שלא, אבל מעולם לא שאלתי מישהו באופן מפורש על כך. לגבי מוסלמים אין לי מושג.

milindapanna

New member
תלוי איזה נוצרי ואיזה מוסלמי

פרוטסטנטים יותר חופשיים משום שהם לא כפופים לאפיפיור או למדינה אחרת. למעשה, הגופים הנוצריים המותרים על פי חוק מציגים עצמם כפטריוטים סינים... לקתולים שאינם חוקיים הקונפליקט הרבה יותר חד. למוסלמים - מי שרוצה לעשות חאג', ושרוצה לקבל את ההוראות שלו מהמרכזים הגדולים של האיסלם (כלומר לא בסין), אני מניח שמודע אף הוא לבעייתיות.

GnomeBubble

New member
את סתם לא יודעת לשרשר

גזורה בעצמך
אבל אל תדאגי, לא רק לך קשה להבין את מה שכתוב בתנ"ך...

למעלה