ספרי ילדים, שוב
והפעם נועה מנהיים מדרגת את העשירייה שלה. תוספות שלי - לא מדורגות לפי חשיבות, כמובן, כי זה בלתי אפשרי קודם כל - "הארון המכשפה וארון הבגדים". אחד הספרים שבתור ילדה הכי ריגשו אותי, הכי עניינו אותי, ושיותר מכל חלמתי להיות חלק מהם. תמיד רציתי להיות, כמובן, לוסי, וכבר סיפרתי שבמשך שנים נהגתי לחכות בארונות שיקרה משהו (ואחרי "35 במאי" של קסטנר זה רק החריף
). אחריו, ולא פחות מדהים ממנו, "צ'רלי והשוקולדה". בתור ילדה חובבת שוקולד ומתוקים, הספר הזה היה התגשמות כל חלומותיי באותו שלב (והאמת שגם היום לא הייתי אומרת לזה לא
). "השביעייה הסודית" על כל ספריה, וגם "החמישייה הסודית", אבל פחות. לשביעייה היה בכל זאת איזה קסם גדול יותר. אני, בניגוד לנועה מנהיים, אהבתי יותר דווקא את תום סויאר, ולא את האק פין (אם כי את שניהם קראתי בהנאה). ועוד שני ספרים שהיא לא הוסיפה ואני זוכרת מאוד - "סוד הגן הנעלם" ו"נסיכה קטנה", ששניהם ליוו אותי לא מעט שנים. אבל עם הבחירה של להכי רומנטי אני חייבת להסכים, אפילו עד היום. "אבא ארך רגליים" - מקסים, גם לילדים וגם למבוגרים!
והפעם נועה מנהיים מדרגת את העשירייה שלה. תוספות שלי - לא מדורגות לפי חשיבות, כמובן, כי זה בלתי אפשרי קודם כל - "הארון המכשפה וארון הבגדים". אחד הספרים שבתור ילדה הכי ריגשו אותי, הכי עניינו אותי, ושיותר מכל חלמתי להיות חלק מהם. תמיד רציתי להיות, כמובן, לוסי, וכבר סיפרתי שבמשך שנים נהגתי לחכות בארונות שיקרה משהו (ואחרי "35 במאי" של קסטנר זה רק החריף