אני לא כל כך מכיר את האטלסים
השונים, והאמת היא שאף פעם לא התרשמתי מהם במיוחד. אני יכול להמליץ לך על ספרי זוחלים אחרים. קודם כל, ישנה סדרת הספרונים בהוצאת Advanced Vivarium Systems, הכוללת את: The General Care and Maitenance of Burmese Pythons The General Care and Maitenance of Milk Snakes The General Care and Maitenance of Common Kinsnakes The Ball Python Manual The Boa Constrictor Manual The Corn Snake Manual ועוד. כל הספרונים האלה בעלי כריכה רכה. הם זולים יחסית, ואינפורמטיביים מאוד. המחברים הם מגדלים ותיקים ומנוסים, כולל: Philippe de-Vosjoli, Dave & Tracy Barker, Robert Applegate, Jeff Ronne ועוד. את הספרונים האלה ניתן להזמין דרך www.amazon.com, או דרך הקישור המצורף לאתר של ProExotics. מבין הספרים בעלי הכריכה הקשה, אהבתי מאוד את Pythons of The World, Vol.1 של הברקרים. ספר מעולה, אינפורמטיבי מאוד ומכיל צילומים מצויינים. הספר מוקדש לפיתונים אוסטרליים, אבל מכיל גם מידע כללי שרלוונטי גם לגידול מינים אחרים של פיתונים. אני לא יודע אם הספר קיים עדיין בדפוס. את העותק שלי הזמנתי בזמנו מאביו של המחבר. מתישהו אמורים לצאת כרכים נוספים. אם אני לא טועה, הבא יוקדש לפיתונים אסיאתיים. מומלץ מאוד. גם הספר The Reproductive Husbandry of Pythons and Boas של Ross ו-Marzec הוא ספר חשוב ומעניין. עם זאת, הוא נכתב ב-1990, ומאז חלו התפתחויות גם בתחום הטקסונומיה וגם בתחום הגידול והריבוי של פיתונים ובואות. אני לא יודע אם הספר עדיין קיים בדפוס, אבל אם לא היה לי עותק - הייתי מנסה להשיג אחד.