ספרי זוחלים

galvin

New member
ספרי זוחלים

חיפשתי בארכיון- ולא מצאתי שרשורים בענין ספרי זוחלים מומלצים. מביאים לי מארה"ב בקרוב את האטלס הגדול לזוחלים ולדו-חיים, הכתום. למישהו יש אותו, או יש המלצה לספר מוצלח יותר מבני מינו? אגב, עד כמה שידוע לי הגרסה האחרונה שלו היא מ1990! מישהו יודע אחרת?

הכתום זה המיני אטלס

האטלס הגדול של ג'ון קובורן הוא בצבע לבן עם הרבה תמונות של נחשים על הכריכה. כל הספרים שלי בדירה לכן אני אצטרך לבדוק את השמות שלהם. יש תחום ספציפי שמעניין אותך?

gaichuk

New member
המיני אטלס הכתום של ג'ון קובורן

אינו כולל דו-חיים.

yair lotan

New member
כמה ספרים

זוחלים זה נושא רחב יחסית, אני מניח שאם תפרט יותר נוכל לעזור יותר. ובכל זאת, האטלס שיונתן מדבר עליו נקרא THE ATLAS OF SNAKES OF THE WORLD של JOHN COBORN, הוא מכיל בעיקר תמונות, הוא כמעט ולא מפרט אבל הוא מכסה כמות עצומה של נחשים ( כמעט את כולם ) ומכיל תמונות צבעוניות, כך שאם אתה רוצה להכיר את רוב סוגי הנחשים בשם ובמראה זה ספר טוב. אם מחלות וטיפול מעניינים אותך הספרים שאסף ורן המליצו עליהם ( WHAT'S WRONG WITH MY SNAKE ,והספר UNDERSTANDING REPTILE PARASITES ) מומלצים. בנוסף קיימת מיני אנציקלופדיה ( שלושה כרכים ) - THE BIOLOGY, HUSBANDRY AND HEALT CARE OF REPTILES שכשמה כן היא. תיקח בחשבון שהאטלס והאינציקלופדיה לא זולים וכמובן שיש צורך באנגלית סבירה כדי לקרוא בהם. כמובן שקיימים עוד הרבה ספרים, כאלה המתמקדים במין ספציפי, בנחשים של ארץ מסויימת וכו'. הכל תלוי במה אתה מחפש...

G o n n z o

New member
חבר'ה יש דרך להזמין...

את הספרים שהזכרתם דרך סטימצקי או איזו רשת אחרת לארץ? או רק עצמאי דרך אתרים?

רן333

New member
יכול להיות שיש אפשרות כזו.

אני באמת לא יודע. בעבר נהגתי להזמין ספרים שאין להשיג בארץ דרך רשת "דיונון". בשלב מסוים גיליתי שזול יותר ונוח הרבה יותר להזמין את הספרים באינטרנט. כל מה שצריך זה כרטיס אשראי בינלאומי, ואם אתה מבצע את הרכישה דרך אתר מוכר ומכובד כמו Amazon או (להבדיל) ProExotics - אני לא חושב שאתה מסתכן. לא פעם הזמנתי בצורה הזו ספרים, וגם מוצרים אחרים, ללא שום בעיה.

G o n n z o

New member
תודה

יש איזה ספרים מומלצים על בואות ופיתונים? שנותנים הסבר מקיף על כל הסוגים מאותן המשפחות. כלומר דרכי טיפול, רבייה וכ'ו.

רן333

New member
הספר של Ross ו-Marzec,

The Reproductive Husbandry of Pythons and Boas, נותן הסברים כאלה. עם זאת, כמו שכבר ציינתי - מאז שהספר נכתב היו חידושים טקסונומיים, וגם טכניקות הגידול והרבייה השתפרו. מצורת ההדגרה המוצעת שם עבור ביצי פיתונים, למשל, אני לא מתלהב. אני חושב שאפשר לעשות זאת טוב יותר בשיטות המומלצות על ידי הברקרים.

רן333

New member
אני לא כל כך מכיר את האטלסים

השונים, והאמת היא שאף פעם לא התרשמתי מהם במיוחד. אני יכול להמליץ לך על ספרי זוחלים אחרים. קודם כל, ישנה סדרת הספרונים בהוצאת Advanced Vivarium Systems, הכוללת את: The General Care and Maitenance of Burmese Pythons The General Care and Maitenance of Milk Snakes The General Care and Maitenance of Common Kinsnakes The Ball Python Manual The Boa Constrictor Manual The Corn Snake Manual ועוד. כל הספרונים האלה בעלי כריכה רכה. הם זולים יחסית, ואינפורמטיביים מאוד. המחברים הם מגדלים ותיקים ומנוסים, כולל: Philippe de-Vosjoli, Dave & Tracy Barker, Robert Applegate, Jeff Ronne ועוד. את הספרונים האלה ניתן להזמין דרך www.amazon.com, או דרך הקישור המצורף לאתר של ProExotics. מבין הספרים בעלי הכריכה הקשה, אהבתי מאוד את Pythons of The World, Vol.1 של הברקרים. ספר מעולה, אינפורמטיבי מאוד ומכיל צילומים מצויינים. הספר מוקדש לפיתונים אוסטרליים, אבל מכיל גם מידע כללי שרלוונטי גם לגידול מינים אחרים של פיתונים. אני לא יודע אם הספר קיים עדיין בדפוס. את העותק שלי הזמנתי בזמנו מאביו של המחבר. מתישהו אמורים לצאת כרכים נוספים. אם אני לא טועה, הבא יוקדש לפיתונים אסיאתיים. מומלץ מאוד. גם הספר The Reproductive Husbandry of Pythons and Boas של Ross ו-Marzec הוא ספר חשוב ומעניין. עם זאת, הוא נכתב ב-1990, ומאז חלו התפתחויות גם בתחום הטקסונומיה וגם בתחום הגידול והריבוי של פיתונים ובואות. אני לא יודע אם הספר עדיין קיים בדפוס, אבל אם לא היה לי עותק - הייתי מנסה להשיג אחד.

galvin

New member
../images/Emo63.gifהממ..

דבר ראשון תודה לכל העונים, לא חיפשתי משהו ספציפי- אלא רציתי ושמחתי לקרוא את החביבים של כל אחד. אקרא קצת יותר, ואחליט. האטלס אמור להיות מעמיק ומקיף- ויש בו אגב גם דוחיים. נקרא Completely Illustrated Atlas of Reptiles and Amphibians for the Terrarium, ואם מוזמנים לקרוא עליו גם. אגב, בתור ביבליופיל לא קטן- משיטוטים בספריות באירופה יצא לי למצוא עשרות ספרים על כפיות לערבוב משקאות חריפים. עשרות!, כך שאני בטוח שיש יותר מספר טוב אחד. תודה.

gaichuk

New member
תקשיב טוב טוב לדוד גיא...../images/Emo22.gif

לא,אבל ללללללאאאא, מערבבים משקאות חריפים!!!
"עשרות ספרים"...טמבלים...

t a m i r 3

New member
מישהו מכיר ספרי גידול

בעברית או שכולם באנגלית? (ספרים טובים לזעמנים ולפיתונים)

lizard boy

New member
יש לי את הספר הנ"ל והוא מצויין

הספר מאד מאד מומלץ.. זוחלים + דוחיים תמונות כל מה שצריך הספר הוא בהוצאת TFH שיש להם עוד מספר ספרים מומלצים. אם אתה מזמין את הספר מאמזון תצפה לתשלום מכס של עוד 100 שקל שאתה מוציא אותו מדואר ( ישראלים , אין מה לעשות ) כי הספר מאד כבד הספר עולה בסביבות ה110 דולר כולל משלוח לארץ ( זה מה שאני השגתי אותו) אכן ספר מומלץ מאד לכל אוהבי הזוחלים http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0866229582/qid=1103754596/sr=8-1/ref=sr_8_xs_ap_i1_xgl14/102-0254763-3181751?v=glance&s=books&n=507846 לינק למכירה באמזון אני רואה שהמחירים ירדו קצת

למעלה