ספרים רבותי ספרים

מישי24

New member
אתה בטוח שזה הניקוד גם

כשהמילה אינה בסמיכות? סְדָר? ותודה רבה! מסתבר שאפילו בבילון מכיר במילה הזו, אלא שגם הוא לא מנקד.

קרמיט524

New member
כן, המילה היא סְדר, אאל"ט.

ולגבי תחילת המשפט - אפשר לשקול גם את "בה בעת". או "בזמן ש-" בהצלחה
והעוף היומי - אוי איך שאני מתגעגעת לספרים האלה, עם אגודות דפים תפורים, ובד קנווס וכריכת עור משובחת, וריח נפלא..

ST

New member
../images/Emo45.gif

זה הניקוד. לפעמים על ספרים שיוצאים בהוצאה מחודשת (ראיתי את זה בעיקר בספרי קודש) כתוב שזה "סְדָר חדש".

ססילי

New member
אני הייתי מנסחת קצת אחרת

בעוד בתהליך הדפוס המכאני והאלקטרו-מכאני חל שטף שיפורים מתמשך, טכנולוגיית חיבור הספרים לא ראתה קפיצת מדרגה דומה, עד שהסדר הממוחשב הביא את סידור האותיות הידני אל קיצו.

מישי24

New member
והפעם: מחשבים

in 1967 i had access to a multimillion-dollar IBM 7094 with 32K.... מה זה ה- multimillion-dollar הזה? תודה!

מישי24

New member
המשך אותו משפט

..32K (36-bit) words of memory and a quarter of a MIPS processor speed. מה עניין words כאן? סליחה על הבורות שאני מפגינה היום

ססילי

New member
multimillion-dollar ו word במחשבים

multimillion-dollar IBM 7094 - לדעתי פשוט מחשב יקר מאד (שמחירו מליונים רבים של דולרים) ושמו IBM 7094 word במחשבים: ראי מס' 3 http://www.answers.com/word

1haam

New member
בעברית פשוטה (השתדלתי בלי אנגלית)

ב-1967 היתה לי גישה למחשב י.ב.מ. 7094 ששוויו מליוני-דולרים, עם זכרון של 32 קילובייט (36 סיביות) ומעבד במהירות של רבע מליון פעולות בשנייה |מחשב|

1haam

New member
הכותב רוצה להדגיש את ההתפתחות העצומ

היום קונים מחשב עם זכרון גדול פי 10,000 ומהירות עיבוד פי 20, במחיר אלף דולר, לערך. |one dollar bill|

למעלה