ספרים רבותי ספרים

מישי24

New member
ספרים רבותי ספרים

בתור אחת שקוראת רבים כאלה, הבנתי כל מילה בתאור שלהלן, אבל הלכתי לאיבוד כשניסיתי לתרגם את זה, אז אם אפשר טיפה עזרה: picking up a fat volume that i recently acquired, i consider the bookmaker's craft: 47- finely printed pages orginized into 16-page signatures, all of which are sewn together with white thread and glued onto gray canvas cord. the hard linen-bound covers, stamped with gols letters, are connected to the signature block by delicately embossed end sheets. תודה רבה מראש!

1haam

New member
הצעה

תוך שאני נוטל כרך כבד שרכשתי לאחרונה, אני מהרהר באומנותו של המדפיס: 47 עמודים מודפסים לעילא, מאורגנים בגליונות של 16 עמודים, שכולם תפורים יחדיו בחוט לבן ומודבקים אל אריג קנוואס [זה גב הספר - הערת מתרגם]. שני חלקי הכריכה הקשה, הכרוכה בפשתן ומעוטרת באותיות זהב, מחוברים לקבוצת הגליונות באמצעות דפי-קצה עדיני-תבליט.

מישי24

New member
קונטרסים? מה הקשר?

הכוונה היא פשוט , לדעתי, לכך שלוקחים גיליון דפוס, מקפלים אותו ל-16 והרי לכם 16 עמודים מתוך הספר. ספר בנוי כך מקבוצות של 16 דפים (או בספרים פחות עבים, בקבוצות של 8 או 4), פשוט כי ככה קל לקפל את הגיליונות ואת זה אני יודעת מעבודתי בבית דפוס... אז איך בדיוק קונטרסים משתלבים פה במשפט? תודה!

Boojie

New member
כל חוברת כזאת, שממנה מרכיבים ספר

נקראת קונטרס. זה השם המקצועי, ואני מאמינה שאם תשאלי בבית הדפוס ההוא, יאשרו לך את זה. בספרים הישנים, שהיו מחוברים בתפירה, קל לזהות את הקונטרסים. בספרים החדשים, שמחוברים בהדבקה, פחות.

Boojie

New member
ואת חושבת שהקורא הממוצע באנגלית

כן מכיר את כל המונחים שמופיעים שם? איכשהו, אני בספק.

tafustafus

New member
צריך לחפש מונחון של crafts בעברית

או לשאול כורך (עוד יש כמה בעלי מלאכה הכורכים למחייתם ספרים באופן ידני). הנה ניסיון גס, מהיר, וכתוב מתוך בורות מונחית, למקרה שהוא בכל זאת יעזור: הדפים מאורגנים ב-signatures (אולי פשוט קבוצות? הכוונה היא אם איני טועה לקבוצות של דפים המקופלים באמצעם ותפורים לכדי ספרונים, שהספר השלם מורכב מכמה מהם המודבקים על פס הבד או הקרטון שבגב הספר) התפורים כולם בחוט לבן ומודבקים לסרט בד אפור. שני חלקי הכריכה הקשה המצופה בד פשתן ושמוטבעות בה אותיות זהב, מחוברות לגב קבוצות הדפים המחוברות (או לבלוק הדפים, אם סוג התרגום מתיר) בכריכה פנימית העשויה יריעות נייר בהן מוטבע תבליט עדין.

א י ל ה

New member
היה לי ספר

שתרגמתי שעינה אותי במונחי דפוס וכריכה שחבל"ז. בקיצור, אולי זה יעזור...

חייםלוי

Member
מנהל
בדיוק הגיע אלי פרופ' מלאכי בית אריה

שהואאחד המומחים הגדולים בעולם בעניני קודיקולוגיה - מחקר הקודקס, התיאור הפיזי של הספר. סיגנטורה הם המספרים הרצים בקצה הדפים וממספרים את הדפים בתוך הקונטרס. במשפט הזה הכוונה היא פשוט לקונטרסים.

מישי24

New member
עוד על הדפסת ספרים

לא ממש, למען האמת, אבל הנה המשפט: בעוד שהתקיים זרם מתמשך של שיפורים התפתחותיים בתהליך המכאני והאלקטרו-מכאני של הדפוס, טכנולוגיית חיבור הספרים לא ראתה קפיצה שווה באיכותה עד שסידור הדפוס הממוחשב הפך לזמין, which did away with movable type לפני כשני עשורים. מה הכוונה ב: did away? האם אתם מכירים מונח בעברית ל - movable type מלבד זה שהכוונה היא בעצם למכבש דפוס? המשפט, כפי שניתן לנחש, מתחיל ב- while thre has been a continual stream... ותירגמתי כפי שתרגמתי, אבל זה נשמע עקום לחלוטין. יש רעיונות? תודה רבה!!!

יפתח ב

New member
מונחי דפוס

אמנם לא זו הייתה השאלה, אבל "סידור דפוס" הוא בעברית "סדר" (שווא וקמץ), סידור התוכן הגרפי על העמוד לפני ההדפסה. ה"מובבל טייפ" הוא האותיות הבודדות העשויות עופרת, שסודרו על-ידי הסדרים במסגרות עץ בהתאם לטקסט המבוקש (מקצוע הסדר - משקל המקצועות - חלף מן העולם, לפחות במערב. בבית הדפוס שבו עבדתי עוד היה אדם כזה עד לפני כחמש עשרה שנה, אבל הוא כבר השתמש ב"לינוטייפ", מכונה שמייצרת שורות שלמות מפס עופרת אחד). (לאקדמיה אין במילון מונחי הדפוס שם למובבל טייפ, אבל מה שכתבתי בהמשך פחות או יותר ב"רוח" אוצר המילים שלהם). לכן: הסדר הממוחשב "הביא את סדר האותיות אל קיצו / חיסל אותו"

למעלה