ספרים רבותי, ספרים!!!!

פIלי

New member
הוקה -

המשחק של אנדר קול למתים לא'דע.. אולי הארי פוטר? (2 הראשונים מעולים באמת)

Yootam

New member
ספרים...

טוב, אז הספרים שאני ממליץ עליהם הם: נשיקת אשת העכביש/מנואל פואיג זן ואמנות אחזקת האופנוע/ רוברט מ. פירסיג ההוביט/ ג'.ר.ר טולקין האי ברחוב הציפורים/ אורי אורלב סדרת מדריך הטרמפיסט לגלקסיה/דוגלאס אדאמס תמרה הולכת על המים/ צרויה שלו הנסיך הקטן/ אנטואן דה סנט אקזופרי.

המדריך לטרמפיסט...

בעעעעהה!!!! איזה ספר מייאש! לא החזקתי עד לפרק השני... אותו סיפור עם טריינספוטינג במקרים האלה אני באמת מעדיף לחכות לסרט

go golan go

New member
טוב... קצת יותר רציני הפעם

(שלושת אלו הם ספרי מתח:) *ירושה *יום הווידוי *החדר החשוך. (אם אני אזכר מי כתב אותם אני אכתוב...) יש כמובן את 'האלכימאי' של פאולו קואלו (הא! את זה אני זוכרת!) מה עוד?... נו! אני קוראת די הרבה... ועכשיו אני לא זוכרת כלום... לא חשוב!

HairyPoota

New member
המלצה חמה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ממ..נראה לי קוראים לספר "חסד נעורייך" ספר שמספר על רומן של מורה בתלמידה והם נוסעים לזנזיבר ו...לא יודע אני עדיין באמצע...אבל אני נהנה מכל שניה...ואם אני רוצה רק לגלות עוד טיפה...אז זה סוחף אותי לשעה קריאה... סעמק! זה כולה ספר! יש למישו ת'סרט?:)

המצחין

New member
שי יא מלך

אני חולה על גבעת ווטרשיפ. אהבתי גם את הנסיך הקטן. ואת כל הספרים של דוגלס אדמס, שבעה במספר. ואני חייב לציין שהסיבה שהספרים של ג'ון גרישם, ושל רם אורן כל כך מצליחים, היא לא איזושהי גאוניות אלא פשוטות. זה היכולת לקרוא בלי להתאמץ להבין באמת מה עומד מאחורי כל דמות. כמו כן אפשר להמשיך חודש יותר מאוחר, והידע ששככת בד"כ לא חיוני. אני קורא עכשיו את "כשניטשה בכה"- ספר מעולה, ממליץ בחום

פשוט גל

New member
טוב ההמלצה שלי..

קודם כל נתחיל במובן מאליו... אדגר קרת... הכל!! וחוץ מיזה יש ספר חדש של דן בראון שנקרא צופן דה וינצ'י. ספר מתח מעולה שמלא בפרטים של מידע בנוגע לאמנות, היסטוריה ושאר ירקות... ספר מדהים לא הצלחתי להוציא אותו מהיד... עוד סופר אדיר זה יוסטיין גורדר, יש לו שני ספרים מומלצים במיוחד... סוד הקלפים ועולמה של סופי (ספרים קצת פילוסופיים.. אז לאובי ההתפלספות שבינינו..) יש את לני רביץ עם הספר שלו אופטימיות נצחית (יש לו עוד אחד אני פשוט לא זוכרת את השם שלו...). ומעכשיו זה רק הכותרת בלי המחבר.... אני לא זוכרת... הטאו של פו... והטא של חזרזיר. (אותו מחבר...) מלאכי עליון המדריך לטרמפיסט בגלקסיה (ספר מומלץ במיוחד...!) ועוד... אני לא כ"כ זוכרת... אני אכתוב עוד בהמשך...)

just stav

New member
איזה יופי!!

אני כל כך אוהבת לקרוא! חבל שאת שבוע הספר אני אבלה בחדר עריכה
רק עכשיו חזרתי הביתה מבצפר. בכל מקרה, אלה ההמלצות שלי: קודם כל יש סידרה שנדמה לי שקוראים לה "ראשונים בארץ", או משהו בסגנון, שמורכבת מספרים עם סיפור חייהם שם כל מיני אנשים חשובים בתקופת קום המדינה כמו ביאליק, רחל, אנצ'ו סרני, הרב קוק, הלל יפה ויש עוד הרבה. קראתי אותם בכיתה ו' בערך, אבל לדעתי הם ספרים חשובים לכולם. וכמובן לקבוצה בזאת מצטרפים שרה גיבורת ניל"י, הצנחנית שלא שבה (חנה סנש) והבכור לבית אב"י (אליעזר בן יהודה). ואלה כמה ספרים פשוט טובים שיש לי על המדף: כל אשר אהבתי - אהרון אפלפלד מתאים לך ככה שאת צוחקת - יונה טפר מר אל, כאן אנה - פין בורות - לואיס סצ'ר פוליאנה - אלינור ה.פורטר (וגם ספר ההמשך פוליאנה וג'ימי) וכמובן, ריקוד באור אדום (דבורה עומר אם אני לא טועה) הנצחי, והפצוע האנגלי. גם יש את כל ספרי רם אורן שאני מאוד אוהבת, במיוחד את משחק מכור, לב, פיתוי ולטרון. ואני מצטרפת לברק ואומרת שכשניטשה בכה זה ספר פשוט אדיר. וזהו לעכשיו, אני אכתוב מחר או מתישהו עם אני אחשוב על עוד.
יום טוב לכולם Love סתו

Hadas B

New member
חשבתי שרק לי יש יש את ראשונים בארץ

אצלי ספרים זאת הקניה ההכרחית (חוץ מכרטיסי אוטובוס). לכםן לרגל שבוע הספר ניצלתי מבצעים וקניתי 7 (כן שבעה) ספרים חדשים.לאור העובדה שספרים אני קונה לאחר הרבה מאד מחשבה(תשאלו את אמא שלי שמתישהוא נמאס לה מצומת ספרים) אז הם ההמולצים שלי: דון קיחוטה\סרוונטס - הסיפור האמיתי והמצחיק של דון קישוט בשני כרכים. ערבים רוקדים\ סיידש קשוע -סופר ערבי ישראלי על ערבי ישראל שואה שלנו\ אמיר גוטפרוינד -על הדור השני והשלישי לשואה בארץ. ספר מומלץ ליומני קיראה למרות שהוא ארוך הוא מרתק ומצחיק. אסלאם -יהדות - יהדות אסלאם \חווה לצרוס יפה -אוניברסיטה משודרת. זה ספר שקנתי כמתנה לספריה של נחשון. גרגנטואה ופנטגרואל - שני כרכים, פרנסואה רבלה. סיפור מהרנסס בצרפת על עיר אחת.ספר פילוסופי שלמדתי עליו.המכורת בסטימצקי התוודתה שהיא לא היתה קוראת אותו(טוב שאני לא זקוקה להמלצות של מוכרות). כל שירי האהבה\ח.נ ביאלקי באיורים של דני קרמן - מתנה מאמא.לדעתי מתנה מכורעת אבל מתנה... עוד מומלציםיש המון.לי בהאופן אישי יש רשימה של 53... אני לא אוהתבת את האלכימאי ובדולינה אבל זה תהליך של התפכחות. לטרון זה הספר היחדי שאהני אוהבת של רם אורן. בכלל אני לרוב קוראת לפי הוצאת-בבל ורסלינג תמיד יהיה טוב. גם סדרת היהדות של ידעות אחרונות מעולה.לפעמים רק בגלל הכריכה

נ ו ם

New member
ספרים:

למאטיס יש את השמש בבטן - יהודית קציר. יער נורווגי. אני קוראת כל מה שלא בורח מספיק מהר. גם אני אהבתי את שואה שלנו ואת מישהו לרוץ איתו כמובן וגם את צופן דה וינצי.

fresh mishmesh

New member
שואה שלנו זה של אמיר גוטפרוינד

נכון? (אולי עיוותתי לו קצת את השם משפחה)

נ ו ם

New member
אכן...

אבל בזמן האחרון אני לא מצליחה לקרוא ספרים עמוקים רק קלילים כאלה (סרי טיסה) כי אני לא מצליחה להתרכז ב10 דקות שיש לי כל פעם להקדיש לזה בצבא.

Hilaloosh

New member
ממ הספרים שאני ממליצה עליהם הם...

אורי, אליפים, שחר, מכתבים לצופיה, רגעי האור, נערי המחתרת של אסתר שטרייט וורצל (אני גם ממש רוצה לקרא את הרפתקאה באילת... שלה.. אבל אני לא מוצאת אותו בשום מקום..) חוכמת הבייגלה של אילן הייטנר הקיץ של אביה של גילה אלמגור אורה הכפולה של אריך קסטנר אמ... לא זוכרת כרגע עוד... אם יעלו לי עוד בראש אני אגיד...

מכירם את זה?

שאתם רוצים להמליץ על ספר אבל שכחתם איך קוראים לספר ולסופר... :/ אז הפוך את זה לחידון- מי כתב את "דור הX"? ואיך קוראים לספר של אותו סופר על נערה שנכנסת לתרדמת, ויולדת תוך כדי התרדמת, ויותר מאוחר מתעוררת לתוך עולם שבו כל האוכלוסייה מתה, חוץ מהבת שלה [שכבר גדלה] והחברים שלה מהתיכון? [ניסיתי להסביר הכי טוב ממה שאני זוכר :/]

התלת רגלי

פעם הייתה על זה סדרת טלויזיה או משוהא בכל מקרה מדובר בזמן שלנו כאשר בערך בשנות השישים חיזירם כבשו את העולם והספורטאים הופכים לעבדים בערי הגז שלהם.....ספר מעולה....קראתי אותו חמש פעמים

s h e e p i t

New member
הספר האחרון שקראתי....

|רותםמסיירתבמוחשלה| קראתי את הארי פוטר 1 , 2 ו-3 ואז זה כבר התחיל להיות משעמם וחוזר על עצמו... אממ... קראתי...עוד כמה באנגלית...(כי היה צריך) וזהו

למעלה