ספרים רבותי, ספרים!!!!

go golan go

New member
האלכימאי! איזה ספר מדהים!

קראתי אותו בכיתה ח' נראה לי, והוא פשוט מדהים....

kedeman

New member
גבעת ווטרשיפ - ריצ'רד אדמס

ספר מעולה!!! חשבתם שספר על חבורה של ארנבונים יהיה חמוד ותמים נכון???? תנסו לקרוא את הספר הזה!!! הוא יותר מזכיר את שר הטבעות מאשר ספר חמוד ותמים מומלץ לקרוא!! את הפרקים האחרונים של הספר קראתי במהירות מאוד גדולה לא שמתי לב ופתאום נגמר לי הספר :)

yotamstei

New member
הרשימה שלי

הספר האחרון שקראתי (סיימתי הבוקר) הוא "כלב לבן" של רומן גארי, ספר מצוין של סופר מדהים (עוד מומלץ "עפיפונים", גם שלו). הספר הבא שלי, שאני אתחיל היום, הוא "עשיו" של מאיר שלו (משלו הייתי ממליץ על "רומן רוסי" ו-"בביתו במדבר"). ספרים שמאוד מאוד אהבתי היו "מילכוד 22"/ג'וזף הלר, "כפרה"/איאן מקיואן, "מר ורטיגו"/פול אוסטר, "1984"/ג'ורג' אורוול ואני בטוח שהיו עוד כמה שסתם לא עולים לי לראש. ספרים שלא אהבתי היו "באדולינה", "האלכימאי" (באופן כללי ספרים כאלו שאומרים "אני אגיד לכם איך להיות מאושרים ואתם תפוצצו לי את החשבון בנק") ושוב, עוד כמה ספרים שבטח סתם שכחתי. לסיום, קריאה זה דבר נהדר ואני ממליץ בחום לכולם לנסות ולקרוא כמה שיותר. לבעלי לב חזק במיוחד והתעניינות גוברת בשואה, קראו את ספריו של ק.צטניק (סלמנדרה, השעון, בית הבובות, פיפל, הצופן והעימות). ספרים מדהימים וקשים בצורה בלתי רגילה. וזהו :)

go golan go

New member
יותם...

שאני אספר לכולם למה אתה קורא ספרים?...

go golan go

New member
טוב, אז...

סתם! אני אמנם לא תמיד נחמדה, אבל אני לא עד כדי כך רעה!

fresh mishmesh

New member
../images/Emo45.gifעפיפונים- שכחתי לכתוב אותו

בהודעה הקודמת שלי- רומן מקסים... ומזעזע בו בזמן וגם מר ורטיגו- ספר ענק! במיוחד כשקוראים אותו באנגלית- באמת ספר אדיר! ולגבי באדולינה והאלכימאי אתה ממש טועה, א. כי הם ממש לא עולים סכומים שיפוצצו לך את חשבון הבנק, ב. כי הם לא מספרים לך איך להיות מאושר... בבאדולינה יש פילוסופיה כלשהי, אבל לא ממש מה שאמרת, והאלכימאי זה בכלללללל לא זה...

yotamstei

New member
ניצן

יכול להיות שנסחפתי לגבי באדולינה והאלכימאי, פשוט אני כבר לא מסוגל עם הספרים האלו, הנזיר שמכר את הפרארי, הבוס המשהו והמשהו....די, רובין שארמה חייב להפסיק....:) מצטער, אני פשוט מעדיף ספרים שהאידיאולגיה או המשמעות שבהם נחבאת בתוך עלילה קצת יותר ספרותית ולא מוגשת לך על מגש של "רוחניות", אבל זו רק דעתי הכנראה לא מלומדת. דוגמא לספר שלדעתי מלא בחוכמת חיים ומוגש באופן מדהים הוא "מלכוד 22"....לקרוא, לקרוא שוב, ואז לקרוא עוד כמה פעמים.

דווקא לא!

בקשר ל"להחביא את המסר בתוך עלילה" אני ממש לא מסכים... זה אולי הופך את המסר ליותר מעניין אבל לדעתי, כשיש לך משהו להגיד אז תגיד את זה חזק וברור. מה שכן, הנזיר די מסריח... :/ לא מבין על מה כל הרעש. אבל בדולינה אלילי

ואם אתה בכל זאת מעדיף עלי[מסר]לה

אז אני ממליץ לך בחום על "פרא", גם של גבי ניצן גם "דיוטי פרי" של גבי שווה, אבל זה יותר יומן מסע מצחיק מאשר עלילה סיפורית... בשינהם יש מן הבאדולינאיזם

טוב נו אני יכתוב גם (לחץ חברתי)...

אני אכתוב את כל הספרים שאני הכי אוהב (ואין הרבה כאלה)... *כל סידרת "איתמר" של דויד גרוסמן *"מיץ פטל" של חיה שנהב *"ברלה ברלה צא החוצה" ו"ברלה בים" של פנינה קז *"הטרקטור בארגז החול" של מאיר שלו *"אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו" של אפרים סידון *"ילדים מבשלים" יש שם אחלה מתכונים עם ציורים מגניבים חוצמזה אני אוהב ספרי שירה (לא כמו של ספרות) ספרים עם שירים וסיפורים נ.ב. הארי (אהרון) פוטר מניאק!

../images/Emo46.gif מחאה!!!

למה אין הרבה אנשים שמסתכלים בתמונות שהכנתי במשך שעות במיוחד לכבודכם לשבוע הספר?! רק צדיקה אחת יש פה (אלה תודה) תתביישו לכם!

S a l i t

New member
הסופר האהוב עליי הוא ללא צל של ספק

ג'ון גרישם אחד המוחות הגאונים ביותר תאמת, לאחרונה גם התחלתי להעריך את עמוס עוז בוא ניראה ספרים ממולצים... "תיק שקנאי", "פירמה", "הלקוח" ו"עת להרוג" של ג'ון גרישם. (אני עכשיו באמצע "משחק המושבעים", הבא בתור יהיה "המושבע האחרון", ואחריו "מלך הנזיקין") חוץ מיזה התפסן בשדה השיפון/ ג.ד סלינג'ר צופן דה וינצ'י/ דן בראון מישהו לרוץ איתו, יש ילדים זיגזג/ דוד גרוסמן כנף הדרקון/ מרגרש וויז ועוד אחת ששכחתי תשם שלה כפכפי הערץ של אנדרי/ צוריה להב האי ברחוב הציפורים

אני לא קורא ספרים נלהב

אבל קראתי ספר אחד בגלל שהייתי צריך להעביר עליו דו"ח קריאה אז קראתי את "מי הזיז את הגבינה שלי?" שהוא ספר מצוין, ודרך אגב קיבלתי על העבודה 90! ממולץ רוצו לקרוא

למעלה