ספרים, רבותיי, ספרים.

איש אחת

New member
הביוגרפיה של מאו היא זו שנכתבה

ע"י מי שכתבה את "ברבורי פרא" ? כדאי לקרוא את שניהם זה אחר זה, הם משלימים אחד את השני. "ברבורי פרא", אגב, הוא ספר רב עוצמה.

איש אחת

New member
הביוגרפיה של מאו היא זו שנכתבה

ע"י רונג ג'אנג, מי שכתבה את "ברבורי פרא" ? כדאי לקרוא את שניהם זה אחר זה, הם משלימים אחד את השני. "ברבורי פרא", אגב, הוא ספר רב עוצמה.

D o r o t h y

New member
הבוקר ראיתי ספר שככל הנראה יענין פה כמה אנשים

הוא נקרא "ללא מלים" (מצטערת, לא זוכרת את שמות המחברים) והוא מדבר על התפתחות השפה בראי התרבות (לדוגמה איך נהיה לנו לא נעים להגיד גמרתי והתחלנו להגיד סיימתי .. ועוד כאלה. לא היה לי חשק לקנות אבל נראה לי שבקניה הבאה כבר ארכוש אותו.

מוגג

New member
שמעתי

את אברי וג'קי מדברים עליו עכשיו. עמליה רוזנבלום וצבי טריגר.

Sea Urchin

New member
יש לי בשבילך את Lord of the Rings

אם לא מפריע לך ספר כל כך ארוך באנגלית.

יוסי ר1

Active member
זה ספר ארוך?!

כל פרק ספרתי בחרדה את הדפים שנשארו לסוף, וגיליתי שרק עוד 600, רק עוד 500 וכן הלאה. (ובעברית כמובן...)

לא תאמיני- יש לי המלצה על ספר!

השעמום שלאחר הלידה כנראה הביא אותי למצב ממש נואש, ולא ייאמן-- אבל התחלתי לקרוא ספר קריאה. אמנם חצי-תיעודי, אבל בכל זאת... ספר. נדמה לי שהוא נקרא "השד תופס אותך,ואתה נופל" (כן, החדשנות לא מונעת ממני לשכוח). זה עוסק בילדה מאיזו תרבות... אחרת (שכחתי
) שחולה באפילפסיה, וההתמודדות של הוריה ומערכת הבריאות עם ההבדלים הבין-תרבותיים. זה למקרה שבא לך לקרוא על מחלות של אחרים, בזמן שאת מטפלת באלו של עצמך. אולי זה יגרום לך להעריך את העבודה שאת והרופאים מדברים אותה שפה. (אבל סביר שלא). בכל מקרה, שתהיי לי בריאה!

הגונב מגנב אידיוט

הורדתי באימיול ממישהם את הביוגרפיה הזו של מאו , כל 860 העמודים עם האיורים. לקח הרבה זמן אבל בסוף ירד לי הכל!!! היה כדאי. אממה? אממה? ירדה המהדורה הסינית!!!! מישו רוצה שאשלח לו???

יוסי ר1

Active member
../images/Emo6.gifתגיד, איך אתה מזהה מה שם איור ומה מילה?

ובאיזה פונט הם משתמשים? האם תוכל לסרוק לכאן איזה עמוד אחד, נניח מהפרק שעוסק בסינים ובבעיה היהודית?

לבקשתך

一九六六年十二月二十八日…… 张部长被送至台上,强行按倒跪下。他使劲抬头,李XX,载XX猛扑上前,用力压。接著,又有四个人一齐踩在他的小腿上,让他无法再站。又有些人拿著一根钉著木牌的棍子插進衣领,张部长拚力反抗,棍上的倒刺把他的耳朵、脸、鼻子都划破,顺著脖子淌血。会刚开完,李X X和一群人扭著张的胳膊串过大、小礼堂游斗,後又到院裏斗,大门口斗。张部长站在一把凳子上,上衣被扒光,在零下十七度的严寒裏冻著。他遍体鳞伤,双手举著木牌,又气又冻,全身哆嗦。有几个家伙说他站得不直,就用小刀子捅他、割他…… 一九六七年一月十二日…… 汾西矿务局的李XX来京,还带来一个特制的六十多斤重的铁帽子。……斗争会一开始,几个小子就拎著铁帽子往张部长头上扣。他双腿打战、脸色蜡黄,汗珠直往下掉。不到一分钟,铁帽子就把他压趴在台上,口吐鲜血。这么折腾了三四次,张部长已奄奄一息,昏死过去。 最後,打手们把一个大铁炉挂在他的脖子上,用皮带铁头打裂他的後脑骨,他就这样死去。有专人拍照,照片送到了周恩来手裏 -- 毫无疑问,也到了毛泽东的眼前。 毛并不喜欢为後世留下纪录,也不想张扬他统治的残暴,为什么照相?答案最可能是他要看这些照片,看他的敌人受罪心裏痛快解气。一些批斗大会还拍了电影,毛在他的别墅裏看录像。有的批斗大会的影片也在电视上放映,配的音乐是样板戏。当时很少私人有电视,造反派被组织起来观看。 毛很清楚他从前的同事、部下们在受什么样的罪。纪登奎副总理曾回忆,毛问他挨了多少决斗,纪说他挨了几百次斗,坐了“喷气式飞机”。“毛主席听了,哈哈大笑。他老人家还亲自学做喷气式的样子,低头、弯腰、并把两手朝後高高举起,逗得大家哄堂大笑。”

למעלה