ספרים, רבותיי, ספרים...

iziizi

New member
ספרים, רבותיי, ספרים...

שלום. אני עוברת כעת מעין משבר אמוני... האם יש אלוהים או לא? אני באה ממשפחה דתית לאומית, וכדי לעשות צעד כמו לעזוב את הדת אני זקוקה ליותר הוכחות מדעתם של הסובבים אותי. אני בעצם מבקשת להפנות אותי לספרים וספרות (שדנים בצד הדתי וגם בצד האטאיסטי) כדי שאוכל לעשות החלטה יותר משכילה. אודה לרבותי הנכבדים על כל הצעה ותרומה.

ניקול א

New member
חמודה...

האמונה היא לא דבר מוכח.שום ספר או מקור כלשהו לא יוכל לספק לך הוכחות חותכות. אני הייתי מציעה לך לפנות לרב מומלץ. חוץ מזה זה משהו רגשי,ולא דווקא הגיוני.אני לא רבנית או מומחית בדברים האלה.אבל אני מאמינה בכל ליבי,ויש לי סיבות טובות להאמין.ואת גם תמצאי אני מקווה.אם תרצי נוכל לשוחח על הנושא בצ'אט.

morethanwords

New member
עצה.....

חמודה, אל תפני לשום אדם או ספר וגם לא לרב... האמת נמצאת בלבבך, תבחני מה את באמת רוצה לעשו. אף אדם לא יכול להגיד לך מה לעשות. זו דרך שאת צריכה לבחור ולא אף אחד אחר...זאת כדי שתהיי שלמה עם עצמך ועם בחירתך! בהצלחה!!!!

אל תשברי את בידיים טובות

ואם רצית הוכחות למציאות אספו כאן למענך קישורים רבים להוכחות וכן לעוד 30 נושאים ביהדות הכוללים: ביהדות, קבלה ומיסטיקה, אמונה, השקפה, מוסר, רע וטוב בעולם, אמיתות התורה, נבואות שהתגשמו, קודים, מעמד האשה, זהות יהודית, תורה ומדע, סיפורי חזרה בתשובה, מטרת החיים, גורל וייעוד חגים, פסח, יציאת מצרים, 10 המכות ועוד לפעמים המטרה של זה היא כדי שהאדם יחזק יותר את אמונתו בבורא עולם

אלוהימת

New member
מי שיש לו הוכחות לקיום האלוהים הוא

כופר גמור. לפחות על פי הדת היהודית. היהדות דורשת אמונה ללא סייג וללא הוכחה! האמונה היא צורך אנושי שאנשי הדת מנצלים לרעה. להיות דתי במדינת ישראל של היום זה להיות שייך למחנה פוליטי. אז אם זה מה שאתם אז תהיו בריאים, ורק חבל שאין לכם האומץ לדבר בשמכם ואתם משתמשים באמונה תמימה של אנשים חלשים. ואגב, בניגוד למה שמרמז השם: אלוהים לא מת, הוא מעולם לא חי, אלא בדמיונים של בני האדם.

חזק ואמץ

1. זה בן או בת- אלוהימת 2. תמשיכו, מי שלא תהיו ,עם המסרים הנפלאים שלכם לעולם ותחזירו כמה שיותר אנשים בתשובה או שתגרמו להם להאמין באלוהים כי הוא הגדול מכולם. ישר כח וכל הכבוד. ממני דנה שממשיכה לשמור דת.....

חבל שלא בדקת את הקישור ואז היית

אולי מחליט אחרת אמנם לפי הודעתך לא נראה שמעניין אותך מה אמת ומה לא ולא רק זה אתה קובע מה ומי בדת היהודית כופר אז כדאי שתלמד מעט יותר את הדת היהודית ואז תחליט אביא שוב את הקישור כדי שכל אחד יוכל לבדוק ולהחליט אם יש הוכחות או אין http://planet.nana.co.il/pash8/#god

מהמודרה

New member
הגעת למקום המתאים

שמו של הפורום לקוח מטרילוגיה (שלשה ספרים) שנושאת את אותו השם "שיחות עם אלוהים" מאת ניל דונאלד וולש. הספרים עוסקים בהמון שאלות, פשוטות או מורכבות , הנוגעות לכל אחד מאיתנו בשפה יום יומית ובהרבה הומור. אני ממליץ בחום רב לקרוא את הספרים.

manew

New member
שלום לך.....

אני לא ממש מכיר ספרים שיכולים לעזור לך אבל יש לי משהו חשוב להגיד לך לפני כשנתיים עברתי משבר אמוני להמשיך בתור דתי לאומי או לעזוב את הדת בשלב מסויים החלטתי שאני עוזב אבל המשכתי לחקור ומצאתי שהאמת מצויה בדת שלנו כל דת אחרת מחילה חלקים מהדת היהודית אבל הדת היהודית זה הדבר הכי מקיף שיש למה בכלל להיות דתי? בגלל שאדם שחי ללא משהו של אדם חכם יותר שמדריך אותו (לא בצורה של אסור אלא של לא כדאי) זה כמו לעשות בנג'י בלי חוט לדעתי חיים

דונלד

New member
יא עזיזי

מהודעתך התרשמתי שאת בקטע של שחור או לבן. חשבת על כך שיכול להיות אלוהים שאיננו חובש כיפה ? אלוהים שקיים לא בחוץ-כמסגרת של עשה ולא תעשה. אלוהים שאת חשה בו כשאת מתקרבת לעצמך. אלוהים שאת חשה בו כשאת מתבוננת בניצן קטן על גזע של עץ,בפרח שפניו אל השמש הכבירה. או כשאת חשה חמלה כלפי מישהו שאינך מכירה כלל ועיקר. אלוהים שנמצא בך ובי ובכולנו שם בפנים...ואנו יכולים לגלות אותו דרך האהבה החמלה הרוך ושאר התכונות הנאצלות שאנו יכולים לבחור בהם כמאירי דרכינו. השורה התחתונה היא שאינך חייבת להפנות גב לאלוהים אם החלטת לבחור בדרך שאיננה דת חיצונית מוכתבת. ואם בכל זאת את צריכה לקחת קצת "חופש" מאלוהים-מותר לך. דונלד לעניין ספרים אפשר אולי להיכנס לספריה העירונית לערך "פילוסופיה" ולהתחיל משם.

למעלה