ספרים על מלחה"ע ה1

danieljj

New member
ספרים על מלחה"ע ה1

אני מחפשת ספרים מעניינים על מלחמת העולם ה1. מכירים כאלה
?

een ogenblik

New member
סיפורת, עיון?

מבין ספרי הסיפורת - "במערב אין כל חדש"/אריך מריה רמרק. ספר קשה, המהווה קלאסיקה מסוגו. מבין ספרי העיון - "אוגוסט 1914"/ברברה טוכמן. השתלשלות העניינים הדיפלומטיים שהובילו למלחמת העולם הראשונה.

een ogenblik

New member
לנו בבית יש את

"אוגוסט 1914" שכבר ציינתי בהודעתי הראשונה, ואת "The world crisis 1911-1914". האחרון נאסף מן הרחוב, כך שאני יודעת שזהו כרך ראשון, אך איני יודעת מתוך כמה. בספריו על מלחמת העולם השניה, מצויין בפתח דבר שיש שלושה ספרים על מלחמת העולם הראשונה מאת צ'רצ'יל - "המשבר העולמי", "החזית המזרחית" ו"תוצאות המלחמה". מלחמות אינן מעניינות אותי ממש, אבל האיש המתעניין שלי טוען שצ'רצ'יל מעולה.

Ungareska

New member
רק שצ'רצ'יל לא ממש אובייקטיבי

הוא לא היסטוריון, ואין ספק שהוא יתאר את המלחמה מנקודת מבט בריטית (לא קראתי אותו אבל זה די מתבקש). אובייקטביות זה דבר חשוב. הדבר הטוב היחיד במלה"ע ה2 זה שלא היתה בה שאלה של אשמת מלחמה מבחינה היסטורית. יש טובים ויש רעים. במלחמה הראשונה זה ממש לא ככה. לכן אובייקטיביות זה דבר מאוד חשוב.

Ungareska

New member
מברק צימרמן

שמתאר את סיפורו של המברק המפורסם, שהכניס את ארה"ב למלחמה. התייחסות למלחמה מזווית מאוד צרה, אבל תוך התייחסות למאורעות ה"גדולים" גם. הסיפור מענין, אבל התאכזבתי קצת כי עומס הדמויות והאירועים הופך את זה למשימה די קשה, להבין מה בדיוק קרה שם. סגנון מאוד מבלבל לדעתי.

frustrated

New member
עגנון

בחלק גדול מסיפוריו, מתאר עגנון את החיים היהודים בזמן מלחמת העולם הראשונה. כרגע אני יכול לחשוב על "עד הנה", שמספר את סיפורו של אדם בעת נדודיו בגרמניה בזמן המלחמה, אך אדם זה אינו משתתף בה. עם זאת, הספר מתאר את החיים בעורף, שהם לא פחות מעניינים מאלה בחזית. "אורח נטה ללון" מתאר את הקהילה היהודית ההרוסה בגליציה לאחר המלחמה. "פרנהיים" מספר את סיפורו של חייל ששב מן המלחמה... לפי דעתי רוב הסיפורים יופיעו בכרך הסיפורים "עד הנה", שקרוי על שם הסיפור שהזכרתי לעיל.

למעלה