ספרים על יפן

passioneta

New member
ספרים על יפן

בנסיעה האחרונה שלי קניתי מספר ספרים. סיימתי לקרוא שניים מהם: 1. welcome to Sawanoya - ספר שנכתב במקור ביפנית ע"י בעל בית הארחה שהתחיל לארח זרים. בתרגום לאנגלית יש הסברים על דברים ביפן למי שמתענין. אותי הספר עניין כי הוא נותן נקודת מבט, נאיבית מאוד ואף מעט סטריאוטיפית, על איך היפנים רואים אותנו. 2. Wrong about Japan - ספר על המסע של סופר אוסטראלי-אמריקאי ליפן של המנגה. בעיקר הספר עוסק בנסיונות הכושלים של המחבר להבין את הרקע התרבותי של מנגה ואנימה. אני לא התלהבתי מהספר. ספרים שקראתי בעבר ונהיניתי: 1. The lady and the monk - על חייו של גאיג'ין בקיוטו - אהבתי את הספר 2. Max Danger - ספר מצחיק להפליא על איש עסקים שעובר עם משפחתו ליפן. מתאים למי שחי ביפן או לפחות יודע קצת יפנית. טרם הספיקותי:Getting Wet, Japanese Portraits, The Inland Sea

passioneta

New member
../images/Emo9.gif תודה. ספרי בישול יפנים

1. Japanese Family Style Recipes - ספר מצוין עם כל המאכלים הבסיסיים במטבח היפני, מתכונים פשוטים וברורים יחסית. 2. Harumi's japanese Home Cooking - הספר השני של רות סירקיס היפנית. בספר הראשון שלה יש מתכונים בסיסיים, בספר השני דברים קצת אחרים. מתכונים פשוטים וברורים. 3. בישול יפני במטבח ישראלי - לא אוהבת, לא התחברתי 4. Washoku - ממש אנציקלופדיה לבישול יפני. מסביר על כל הרכיבים ואיך להשתבש בהם. המון מתכונים. הבעיה בעיקר שהחומרים מאוד ספציפיים וקשים להשגה בארץ. עוד לא ניסיתי לבשל ממנו. 5. Kaiseki - בעיקר בשביל התמונות - וללמוד על האסתטיקה והעונתיות של המטבח המופלא הזה. לא ממש הגיוני לבשל מהספר הזה. 6. Nobu - לא ממש יפני אבל בסביבה. בלתי אפשרי לבשל ממנו בגלל החומרים - לקריאה תאורטית בלבד.

למעלה