ספרים בצרפתית

שמיל111

New member
ספרים בצרפתית

שלום ! מישהו יודע האם והיכן ישנה חנות בארץ , עדיף בצפון , המוכרת ספרים בשפה הצרפתית , גם אם לא מגוונת ? תודה .

Mנטה

New member
צפון ת-א הולך ? ../images/Emo8.gif

יש אחת בכיכר מסאריק ליד הפטיסרי. אבל לא עדיף לחפש באינטרנט ?

שמיל111

New member
המצב קצת מוזר ...

למעשה אני לומד צרפתית כתחביב והדרך החביבה עליי ללימוד שפה היא בשלבים הראשונים דרך קריאת ספרים בצמוד למילון. באמאזון באנגלית לא מצאתי שום דבר בצרפתית , ולאתרים בצרפתית אני לא נכנס משום שאני לא אמצא את הידיים והרגליים . אם תתן/ני לי קישור לאתר שמוכר ספרים בצרפתית , אשמח מאד . מדי פעם אני בתל אביב , אז איפה זה כיכר מסאריק , בבקשה ? ומה שם החנות ? רב תודות .

Mנטה

New member
לחנות יש שם בצרפתית......... ../images/Emo6.gif

הצלע הדרומית של כיכר רבין היא רחוב פרישמן. מרחוב פרישמן כשעולים דרומה לקינג ג'ורג' עוברים דרך כיכר מסריק. קצת לפני הכיכר, בצד שמאל, יש חנות של ספרים בצרפתית.

שמיל111

New member
איזה ספר צרפתי מומלץ ?

קראתי בפורום המלצה ל " מאדאם בובארי " . יש המלצה לעוד כמה ? חשבתי שאם כבר אסע לתל אביב אקנה 2 -3 ספרים ולא אחד . תודה .

Mנטה

New member
אני מאוד אוהבת את ריימון קאנו

ונראה לי שהשפה צריכה להיות פשוטה (זזי במטרו זה האחד ולא זוכרת איך קוראים לשני). מילן קונדרה כמובן... ורומן גרי
יש המון ספרים טובים בצרפתית מהמארקיז דה סאד
ועד דיומא, מפרק ועד בארת... ואגב, עד כמה זה קשה ללמוד צרפתית ?

שמיל111

New member
אז ככה ..

לדעתי , לימוד השפה הצרפתית לא שונה כהוא זה מכל לימוד שפה אחרת . גם לה , כמו לכל שפה אחרת אותם טריקים ופרטי פרטים שנכנסים לראש עם הזמן . את המבטא הצרפתי כולנו עשינו בלי בעיה כשניסינו לחקות את פלאטו שרון , כך שאת המבטא כבר יש לנו... בהתחלה הלך לי לא רע , או שלפחות ככה חשבתי . קניתי ספר דקדוק והכל הלך סביר כי למדתי בשקדנות ובצורה רגועה ומסודרת . אחרי שכבר חשבתי שאני חכם גדול , ראיתי במקרה סרט צרפתי שהקרינו בטלוויזיה , והזדעזעתי כי פשוט לא הבנתי מילה ... .אחרי ההתפכחות הנוראה , החלטתי לשמוע ולשנן שירים רגועים של סרז' גינזבורג , שאותם אני מאד אוהב , עם מילות השיר כתובות לידי . ההתקדמות איטית אבל בטוחה . ככה , אגב , למדתי אנגלית בזמן הצבא .

rannot

New member
מנטה!!! איך השגת את זזי במטרו?

מאד מאד נהנתי מן "היום השביעי של החיים" של רמון קנו. חיפשתי ומצאתי שתורגם גם "זזי במטרו" שלו אך לא עלה בידי למצואו במרתפי חנויות יד שניה. איך משיגים כזה?

ל א

New member
יש עוד הרבה ספרים צרפתיים מומלצים

זה מה שעולה לי בראש כרגע: "מסע אל קצה הלילה" - לואי פרדינן סלין "אורנוס" - מרסל אמה "הרווקים" אנרי דה מונתרלן "פקעת צפעונים" - פרנסואה מוריאק אין לי כרגע זמן לפרט, אולי בהזדמנות אחרת... ואגב, סרז' גינזבורג הוא באמת מלך.

Rivendell

New member
ומה עם גארי?

"עפיפונים", "כל החיים לפניו" ובעצם - כל מה שהוא כתב

ל א

New member
ל א מת עליו

או יותר נכון, לא מת עליו. אם כי קראתי רק את עפיפונים, כך שיכול להיות שספרים אחרים שלו ימצאו חן בעיני יותר.

Tennessee

New member
היתה פעם במדרחוב נורדאו בחיפה

חנות בשם "אלשייך". אני לא יודעת אם היא עדיין שם, אבל שווה בדיקה בספר טלפונים. בהצלחה עם הצרפתית.

ורדה ש

New member
צרפתית בתל אביב

בתל אביב יש חנות ותיקה מאד שנקראת "אלשיך". הם בכלל מגדירים את עצמם כ"ספריה צרפתית". יש להם ספרים חדשים, ספרים משומשים וספרי לימוד - הכל בצרפתית. החנות נמצאת ברחוב נחלת בנימין 55, ואפילו מספר טלפון תקבל: - 5606218 , 5609817 , 5604173 כמובן בקידומת 03. ואם כבר בצרפתית עסקינן אז כדאי לדעת ששגרירות צרפת מחזיקה מכון להפצת התרבות הצרפתית וכדאי להתקשר אליהם ולברר אצלם: - הם נותנים הרבה עזרה ל"פרנקופילים" המתעניינים בשפה ובתרבות הצרפתית. אבל את מספרי הטלפון שלהם כבר תמצא בעצמך (בזק 144 ) כי הם לא תחת ידי. בון סואר!

למעלה