ספרו לי קצת על חט"ל - מע"מ

חייסוס

New member
זה ברור

האבסורד על-ידי דוגמה: לא נגלה איך קוראים לקבוצה הסודית שלנו [1]. אבל בגלל שאנשים בכ"ז אוהבים לדבר על זה, אז כל אחד יתן איזה רמז אחר: חובשי הברדסים, שורפי הצלבים, שונאי השחורים וכו'. ככה מי שטורח מספיק ומחבר שכולם מדברים על אותו הדבר, אולי לא יודע איך קוראים לקבוצה אבל יודע עליה המון פרטים יותר חשובים. [1] אם זה לא היה מובן, בדוגמה שלי התכוונתי לקו קלקס קלן.

shacharm2

New member
זה נכון, איפה שהבינו את זה כבר

ואיפה שהבינו את זה כבר, הבינו שמה זה משנה אם השם מסווג או לא? רק התכנים מסווגים, וזה לא באמת משנה אם יקראו להם ענבים או.. (שוב סיווג מטומטם שבגללו דרך אגב - נוצרות כפילויות ! ) עכשיו גם נפל לי אסימון נחמד שבגלל אותו מידור מטופש נוצרות כפילויות במיוחד במקום של הענבים , ואז 2 מהנדסים יעשו אותו דבר , כך שנוצרה עבודה לשני מהנדסים למרות שהצבא לא צריך את זה.. והם מרוויחים. זה די משעשע. ומטופש. בוזמנית. (למרות שלאחרונה ראיתי צעד מאד חכם נגד של נציג הענבים שיושב אצלנו כי יש כפילויות גם בזה...)

טלד

New member
ח"י?

שירתתי בחיל הים, ואני לא מבין מה זאת היחידה הקטנה אני אשמח אם תעיר את עינינו ותגיד מה עושים שם (במגבלות הסיווג). אם התכוונת לשייטת אז המהנדסים שם בהחלט לא מרוצים. למען האמת אני לא מכיר מהנדס חשמל מרוצה בחיל הים, כמובן למעט המעט מאד ששובצו כמהנדסי מחשבים, שרבים מהם משובצים במחלקת התקשו"ב של החיל ועושים עבודה מעניינת.

bigredlight

New member
לא מרוצים מהיחס

אבל מרוצים מההנדסה. כ----ל ה-4....
לפחות מהנדסי המכונות. החשמלטורים פחות. מה לעשות שהמפקד שם שמוק מהשטח.

טלד

New member
מהנדסי מכונות?

נראה לי שהבנתי לאיפה התכוונת. המהנדסי מכונות שם באמת מרוצים (לפחות מבחינה מקצועית). למהנדסי חשמל, ואני לא בטוח כלל שיש שם כאלה (יש באותה יחידה, אבל לא שם), אין סיבה להיות מרוצים שם.

StasikD

New member
חיל אוויר?

תנו לי לנחש, עד שיש שם מקומות ספורים שעוסקים היטב במקצוע, זה כל כך מסווג שאי אפשר לציין יותר מספרה אחת- וגם זה לא בפורום?

bigredlight

New member
לא,

סתם לא מכיר מספיק כדי לקבוע אם השמועות על היחידה הבודדת הזו נכונות ואכן יש שם פיתוח. פגשתי שני אנשים משם, אחד מבסוט עד הגג ואחד מבואס עד הרצפה. בממוצע - זה לא פה ולא שם.

smallgreenlight

New member
בח"א יש בית מלאכה גדול שרוב

המשרתים (העתודאים) שם עוסקים בפיתוח, אבל: 1. מדובר בפיתוח תכנה ורוב מוחלט של ה"הפיתוח" הוא patches לדברים קיימים. 2. כתוצאה, רוב הנמצאים שם הם בוגרי מדמ"ח למרות שלעיתים נכון היה לאכלס את התקנים במהנדסי חשמל.

shacharm2

New member
קנשופשופשופ

ווו התגעגעתי אליך . לא ראיתי אותך מאז הטקס מה המצב מה חדש?

kanshoof

New member
מה חדש ? מחר אני יוצא שוב להכנה

הכל מחדש... כוס אמק... מה איתך ? התרגלת לארונות ?

2 שאלות..

1) האם הדרוג הזה נכון למהנדסי מכונות או לכל המהנדסים? 2) האם הרשימה רנדומאלית או שסידרת אותה לפי דירוג היחידות?

bigredlight

New member
1) גם מכנות וגם חשמל,

2) הסדר רנדומאלי. כל אחת מהיחידות הללו טובה יחסית לשאר היחידות בצבא וכוללות רוב של תפקידים בפיתוח, אך לכל יחידה יש יתרונות וחסרונות באופנים שונים למקצועות שונים ולכן קשה לומר מי "טובה יותר". יש הבדלים במטרות היחידות, באופי העבודה, לחץ העבודה, תדירות הלחץ בעבודה, הגופים עבורם מתבצעת העבודה... וכמובן - האוירה הכללית ונעימות המפקדים והאנשים. מבלי לרדת לפרטים, חלק מהיחידות לוקות בשילוב לא נעים של עבודה מצויינת אך אנשים פלצנים וסוציומטים ו/או מפקדים מתנשאים. וזה כמובן תלוי זמן ומשתנה עם התחלפות של אנשים.

1234aaa

New member
אבל מעולם לא אמרת

מה עושים כדי להגביר את הסיכויים להגיע למקומות הללו.. ואני לא מתכוון ל-"אתה צריך שיהיה לך ממוצע 95 ,7 שנים של ניסיון ואופי של מלאך" אלא יותר מידע כמו: "יחידה X [מתוך הרשימה] נוהגת לאתר את המועמדים שלה בשנה ג' על פי קריטריון Y" "ליחידה Z אתה לא יכול להתראיין אלא רק אחרי הקק"צ" אני סתם אומר עכשיו,אבל זה סוג המידע שיכול לעניין אנשים בפורום..ואני ארשה לעצמי להניח הנחה בלתי מבוססת שזה לא מסווג.. נ.ב מה עם חיל הקשר ומצו"ב בפרט,זה גם מקום טוב לא?

bigredlight

New member
מה לא ברור?? אין מקום לכולם. נקודה.

דווקא כן עניתי. מן הסתם, 90% מהעתודאים לחשמל ומכונות, אם תשאל אותם מה הם רוצים לעשות בצבא - יאמרו לך "פיתוח". כו---לם רוצים להגיע ליחידות ותפקידי פיתוח. אם היתה נוסחה "איך להגיע למקומות כאלה" מן הסתם למה שלא כולם ישתמשו בה? זה בדיוק הנקודה. אין אין אין מקום לכולם. עם כל הרצון הטוב - רק 10% מהמקומות למהנדסים בצבא הם ביחידות פיתוח. אין שום קריטריון קבוע. כבר הסברתי שציונים הם דווקא בעדיפות שלישית בסינון. יש דגש על נסיון טכני שיכול להראות על התאמה ליחידה; שמים דגש על התנהגות בראיונות; אבל אין כמו קומבינות ובני משפחה ש"מקורבים" לבכירים ביחידה זו או אחרת. מזל וקומבינות. זה ה"סוד".

למעלה