ספרו לי איך היה הכנס

• פותח הנושא Dorfl
  • פורסם בתאריך

answers2

New member
אתה צחקת כי

אנשי חופש כמו אנשי שינוי נוהגים לטעון ש "החילוניים הם הרוב". זהו קשקוש מוחלט . רוב מוחלט של אזרחי ישראל מאמינים בצורה כזו או אחרת באלוהים , ומשתדלים לקייים מצוות ( אחד מעשן בשבת כי "קשה מידי להפסיק" אחר לא נמנע מצ´יזבורגר כי מגישים אותו במקדונלד אבל מעדיף למות לפני שהוא ינגוס בחתיכת שינקן וכו´). ההנחה של אנשי חופש ש"הם הרוב" הינה קשקוש. מיעוט עלוב מקרב תושבי ישראל מאמינים ברעיונותיהם. רובם צעירים שמשנים את דעתם עם הגיל והילדים. היומרה לדבר בשם הרוב הינה פאתטית , וכאשר זה מתבטא במציאות (למשל כנס עם 20 משתתפים , זה גורר צחוק. Without Prejudice

alond

New member
בחייך! לקחת את ההערה שלי ברצינות?

סתם. הצחיק אותי. קורה. אבל, אם כבר פתחת את הדלת אז הדברים שאמרת הם לא בהכרח מתנגשים. יש אנשי חופש דתיים. אפילו ראיתי איזה רב ממר"ץ. הרבה מהאנשים האלה שלא יגעו בשינקן יהיו מוכנים שאני אוכל אותו. ודיברתי עם כמה כאלה (לא שזה מוכיח אבל אולי אינדיקציה מסויימת...).

טל קר

New member
היו עשרות בודדות של אנשים, אבל זה

לא כזה פלא בהתחשב בזה שלחופש אין את התקציב לפרסומים גדולים בצבעים זוהרים תחת כל עץ רענן ועליה להסתפק בפרסום צנוע באינטרנט כי היא לא מקבלת כספים מהמדינה להבדיל מארגונים של החזרה בתשובה.

answers2

New member
נו באמת.....

טוב. אם נח לך לחשוב כך שיהה לך לבריאות....

טל קר

New member
באמת. מה הענין של נוחות? הייתי

רוצה שלארגונים שמחזירים בתשובה כמו כל מיני ארגוני "ערכים" למיניהם לא יהיה מימון מטעם המדינה. אבל יש. הייתי רוצה שלחופש יהיה גם מימון מהמדינה, אבל אין.

answers2

New member
מדהים!!

מדהים שגוף שמייצג אחוז כזה עצום מתושבי המדינה (חופש) לא מצליח לקבל מימון של המדינה! האם 103 נציגי שינוי בכנסת לא מצליחים לעשות את מה שדרוש? האם הממשלה לא חוששת מ 80 אחוז מהבוחרים (התומכים כידוע ב"חופש") , שלא יצביעו עבורם פעם הבאה? אתמהא.

טל קר

New member
אם חופש היתה ישיבה קיקיונית עם

תלמידים פיקטיבים היא היתה מקבלת תקציב. ככה זה כשמנסים להיות ישר והוגן ולא לסחוט מתקציב המדינה. יש לזה מחיר (שהולך ישר לחרדים).

answers2

New member
דרך אגב

לפני זמן קצר היה פה שרשור בו כמה אנשים איימו ב"חרם צרכנים" ל אנג´ל בגלל שהם הורידו איזה פרסומת שהבד"ץ דרש להורידו ע"מ שאנג´ל יקבל מהם הכשר . שאלתי: האם הכוונה היתה לחרם צרכנים של כל המשתתפים בכנס הזה או רק של המרצים (בערך 80 אחוז מהמשתתפים. דהיינו 16 איש)

טל קר

New member
אני חושבת שאתה מתבלבל בין

כנס חופש לאתר חופש. לא הגיעו כל קוראי האתר, הגיעו כמה עשרות אנשים שהגיעו בהתראה קצרה (תוכנית הכנס התפרסמה רק ב3.4) , לאחר שהאירוע פורסם בצורה מחתרתית כמעט (רק באתר חופש, וגם מעט מאוד כאן בפורום), בהתחשב בהקשר (יום שישי זה יום הסידורים + המצב הבטחוני בגינו אנשים לא ששים לצאת מהבית בכלל ולתל אביב בפרט + חלק מהקוראים החילונים אפעאס, כן עושים צבא להבדיל, ונמצאים עכשיו במילואים בצו 8) זה לא רע.

answers2

New member
לכנסים של אמנון יצחק ודומיו

מגיעים אלפים , בהתראות קצרות . גם בימים של סידורים. האנשים שמגיעים לשם אינם חרדים ולכן הם נמצאים בצבא בדיוק כמו האנשים שהיו אמורים להיות בכנס חופש (ואולי קצת יותר , עם עדיפות לגולנצ´יקים). והם חשופים לפיגועים באותה המידה. האמת פשוטה בהרבה . אף אחד לא מתעניין בכנס חופש מפני ש: א. אף אחד לא מסכים איתם . ב. כולם (חוץ מאנשי חופש) , יודעים שאין כפייה דתית בארץ. (ואם לרגע הם שוכחים , הם קופצים לעשות קניות בקניון ההומה בשבת הסמוך למקום מגוריהם , או הולכים לקולנוע בליל שבת , או אוכלים חזיר בחנות מזרע הסמוכה אליהם). בקיצר , אנשים לא מטומטמים . והנושא לא מעניין אותם. ברגע שיגייסו את החרדים (או לחלופין יבטלו את שירות החובה) , גם תנועת שינוי תעלם מהמפה הפוליטית.

גוססי

New member
למופעים של מדונה (או מייקל ג´קסון)

מגיעים עשרות אלפים, ורבים מהם מוכנים לבלות לילה שלם בשק שינה בתור לקופת הכרטיסים. אני מניח שעובדות אלה מעידות על "האמת האלוהית" שיש בטקסטים של מדונה (או ב-moon walk של ג´קסון).

answers2

New member
זה רק מעיד שאנשים מעוניינים במופעים

הללו אף אחד לא מתעניין בכנס חופש. זאת הפואנטה.

גוססי

New member
אולי

אבל להיות במיעוט אין פירוש הדבר שאינך צודק, והפופולריות של אמנון יצחק אינה אומרת אלא דבר אחד - שהוא יודע להעלות מופע טוב.

answers2

New member
אם תקרא את השרשור

תראה שבכלל לא התייחסתי למי צודק. רק לעגתי לנטיה של אנשי חופש לדבר בשם "הרוב"

גוססי

New member
אנשי "חופש" אכן מייצגים את דעת הרוב

אולם זהו רוב פאסיבי שכוחותיו הולכים ואוזלים בין שירות מילואים אחד למשנהו, בין מס הכנסה לביטוח לאומי, בין הפיגועים ובין השטויות השבועיות של הרבובדיה ושליחיו בכנסת.

answers2

New member
אנשי חופש מייצגים מיעוט שולי

בחברה הישראלית. כוחם בכנסת הינה ראיה אחת לכך.

גוססי

New member
מה הוא כוחם בכנסת?

חופש הינו עמותה א-פוליטית ואין מאחוריה שום מפלגה. מצד שני, יש לפחות שתי מפלגות שמתיימרות לייצג את ההתנגדות לכפיה דתית, וכרגע יש להן ביחד 18 מנדטים. 15% מהציבור אינו מיעוט שולי.

answers2

New member
דרך אגב לא אמרתי שיש אמת

אלוהית אצל אמנון יצחק . לדעתי האישית מדובר בקשקוש חסר טעם . אולם אין ספק שאנשים רבים מעוניינים לשמוע את מה שיש לו לומר . בדיוק כמו מדונה. את כל זה אי אפשר לומר על המרצים של חופש. כנראה שאף אחד לא מתעניין במה שיש להם להגיד.

גוססי

New member
מה לעשות והחילונים הם סמרטוטים?

רובם נזעקים לדגל רק כשהם נפגעים אישית, וגם פגיעה זו צריכה להיות חמורה במיוחד כדי להמריצם לפעולה. להערכתי יעברו עוד כמה שנים עד להצטברות מסה קריטית של כעס חילוני, ובינתיים ניאלץ אנו - המתנדבים האלמונים - לשמור על הגחלת.

answers2

New member
חנטריש

הם נזעקים לדגל כמו כל שאר בני האדם(חרדים דתיים צרפתים וגרוזינים) הם נזעקים לדגל כשהם חושבים שהנכים נפגעים הם נזעקים לדגל אחרי סברה ושתילה הם נזעקים לדגל כאשר נרצח להם מנהיג כל אלה דוגמאות בהם הם לא נפגעו פגיעה אישית חמורה. האמת היא שה"חילוניים" בכלל לא חילוניים . האמת היא שכמעט ואין בארץ כפייה דתית האמת היא שאנשי "חופש" נלחמים מלחמה וירטואלית והאמת היא ש"הזעם החילוני" היחיד הוא זעם על חוסר השויון בגיוס. כל השאר מפריע אך ורק למיעוט קטו ושולי בציבוריות היהודית-ישראלית.

למעלה