ספרו לי איך היה הכנס

• פותח הנושא Dorfl
  • פורסם בתאריך

עידו10

New member
אתה אידיוט

סורי, אבל אתה לא יכול להאשים אותי, זה משמיים
סתם סתם, אל תיקח ללב ביז´ו, אבל שים לב למה שאתה אומר...

עידו10

New member
היה ממש אחלה...

מעניין מאוד. רק חבל שלא הגיעו ממש הרבה...

עידו10

New member
הרצאות ממש מעניינות

גם ראיתי כמה אנשים מהפורום... היה ממש חביב... תבוא פעם הבאה :)

טל קר

New member
בהחלט הרצאות מענינות.

מבחינת אנשים, פגשתי שם את עידו10, אנדרי ז, איילת1974, את הדמות המיתולוגית מן העבר ´גדי בחלב אימו´ וכמובן את קוזמנו. מבחינת הרצאות - היה את רותם, שהרצה על הטפה חרדית באמצעי מדיה אלקטרונים. הוא התמקד בעיקר בתחנות רדיו, והשמיע לנו הקלטות מתוכניות רדיו. שתי הדוגמאות העיקריות היו של דברי הסתה של אחד המכנה עצמו רב שמשווה את החילונים לנאצים כי שניהם מנסים להשמיד את היהודי האמיתי, וגם מדבר שמטרת הבאת הרוסיות לארץ זה לגרום להחלשת היהודי. השני היה דוגמא לאיך הם מתנסים להתחבב על קהל השומעים- עוד אחד המכנה עצמו רב ומדבר עם מאזינים על רקע מוזיקת טראנס. ההרצאה השניה היתה של ניצן, ודיברה על הקשר בין אסטרונומיה והלכה, ועל איך לאור ממצאים מדעים על סיבוב השמש, הירח וכו´, הופכים לטיפשיים כל מיני אמונות של ´כרגע נפתחו שערי השמים´ ´כרגע הם נסגרו´ בהקשר של יום כיפור למשל. ההרצאה השלישית היתה של ירון ידען, ראש כולל שחזר בשאלה, שיסד את עמותת דעת אמת ואת ארגון הקונים החופשיים. הוא היה חילוני, חזר בתשובה לפני הצבא, וחזר בשאלה כ-17 שנים לאחר מכן, עם אשתו ושבעת ילדיו. הוא הרצה בהתחלה על הדרכים להחזרה בתשובה (תוך דוגמאות מספר שהוא הצליח להחמיק החוצה מסדנה למחזירים בתשובה ועל אמצעי השיווק), על סדר היום של תלמיד בישיבה, איך התחילו בו הלבטים, איך הוא התמודד איתם, מה ענו לו, איך הוא יצא החוצה, ומה מטרת עמותת דעת אמת.

Dorfl

New member
תודה!

כולם סיפקו של משפטים של "היה אחלה!" אבל את נתת לי את מה שרציתי - פירוט של מה שהיה. תודה. נ.ב: יצא לכם, האנשים מהפורום, לדבר אחד עם השני? איך בכלל זיהית את אנדרי או את אילת?

טל קר

New member
אני לא זוכרת אם זה היה רותם או ניצן

ששאלו בתחילת ההרצאה מי מכיר את ג´ינג´ית, והרבה הצביעו. ואז איילת שאלה - ומי מכיר את טארו? - ואז עוד כמה הצביעו. הסתכלתי מסביב כשאלו שאמרו שהם מכירים את טארו הצביעו, ובהפסקה ניגשתי לחלק מהם ושאלתי לכינוי שלהם. חוץ מזה היה איחור של חצי שעה בהתחלה, אז אנשים התחילו לדבר אחד עם השני ליד הקולה, מיץ האשכוליות והבורקסים, אז שאלתי את מי שדיברתי איתו אם הוא כותב בפורום ואם כן תחת איזה כינוי. הרוב התנצלו שאין להם זמן. אני דווקא זוכרת ששאלתי את עידו10 ש"מענין אם דורפל נמצא כאן גם".

טל קר

New member
נ.ב. חלק מהאנשים אני מכירה גם מחוץ

לרשת, מאירועים קודמים שקשורים לנושא.

Ergil

New member
וואו. ממש פספסתי, הא?

קולה מיץ אשכוליות ובורקסים... נו טוב, אולי בפעם הבאה.

טל קר

New member
אם ההתענינות שלך היא קולינרית, אולי

כדאי שתעבור למפגשי פורום מתכונים.

Ergil

New member
נו באמת, טל

את הרי יודעת שאני מתלוצץ. למען האמת, אני אכן מצטער שלא באתי. אבל תל אביב זה מקום רחוק, רחוק. אולי בפעם הבאה.

מעניין

נשמע מעניין רצח.... חבל שאני בתור ישיבע בוחר לא הישתתפתי לראות "דר´ שטרימר" בהופעה חיה. אם כי כבר אפשר היה לראות בקמארי - התיאטרון העירוני של תל-אביב שהפך לראש חץ של הסתה לרצח ודה-לגיטימציה של הציבור החרדי והדתי בישראל, את הצגה בשם "אטום" מפרי עטו של העיתונאי מתי גולן. על פי ההצגה חרדים משתלטים על המדינה, רוצחים את ראש הממשלה ואשתו ומוליכים את ישראל לשואה גרעינית, זאת כדי לקרב את ביאת המשיח. צופים רבים שצפו בהצגה התקשרו להתלונן ואמרו כי זוהי הצגה המסיתה נגד הציבור החרדי. אחת הצופות אמרה כי "ההצגה מסיתה לרצח חרדים". הצגה זו היא עליית מדרגה קיצונית חסרת תקדים בהיקפה ובארסיותה. מדובר במחזה, אשר כמיטב המסורת של הקאמרי, מלבה שנאה נגד חרדים באמצעות הפקעת אנושיותם, ייחוס רשעות קיצונית, סטריאוטיפים והכללות לפי מיטב הטכניקה של שונאי ישראל. הצגה זו עלולה להשפיע ולהביא לידי מעשה משולי המחנה החילוני. יש למנוע את הצגת המחזה בתיאטרון הקאמרי, המהווה גוף ציבורי - ולבדוק אפשרות לפתיחת הליכים פליליים נגד אנשי התיאטרון שהצגותיהם חורגות מתחום חופש הביטוי האומנותי אל עבר עברה פלילית המצדיקה התערבות. מדובר בעברות על חוקים האוסרים המרדה, הסתה וגזענות. הסעיף המדבר על המרדה אומר כי "המעורר מדנים ואיבה בין חלקים שונים של האוכלוסייה", דינו חמש שנות מאסר. כמו כן מדובר בעברה על חוק איסור לשון הרע האומר כי אסור לפרסם דבר "העלול להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, בוז או לעג". לתאטרון הקאמרי, שהוא תיאטרון ציבורי הנתמך מכספי המדינה בעשרות מיליוני שקלים מידי שנה, יש היסטוריה מיוחדת בהעלאת מחזות שטנה אנטי דתיים. בעשור האחרון הציג הקאמרי למעלה מעשר הצגות - כולן בעלות אופי אנטישמי קיצוני שבו יש מימד מפחיד לדימוי של יהודי עם פיאות וקפוטה. כך "פליישר" שעסק ב´השתלטות´ חרדים על שכונה חילונית ותיקה. מבקרת התאטרון של ´מעריב´ כתבה עליו: מיד הבנתי שאם אני רוצה להגן על חיי, רצוי ויפה שעה אחת קודם לשרוף שכונה של דוסים. ההצגה זו הוצגה גם מעל בימת האקדמיה למוסיקה בברלין, גרמניה. כך המחזה הסוחר מוונציה עבר אצל הקאמרי עיבוד ישראלי ספוג אנטישמיות. מבקר התאטרון ד"ר שלמה זנד כתב כי היא הצגה אנטישמית בוטה. אף היא הוצגה שנים רבות בישראל, ושוב: יוצאה לגרמניה, והועלתה בתאטרון הלאומי בווימר. בהצגה "מעיין הגופרית" מוצגים החוזרים בתשובה כמטורפים. מחזה אחר, שהוזמן ע"י תאטרון הקאמרי והוצג בגרמניה, קשר בין רצח רבין לדמויות חרדיות ולמועצת גדולי התורה. ה´חרדים´ בהצגה רוצים מלחמה כדי שיוכלו להתפרנס מקבורת החיילים. הצגות נוספות בעלות אווירה אנטישמית שהעלה התאטרון הקאמרי הן "השחקן", "שיינדלה", "תיקון חצות", "עקידת יצחק", "מבקר המדינה", "אדון וולף" ו"הרב קמע". לצערנו בזמן האחרון יש עליה בביטויי שנאה מילוליים ופיזיים נגד חרדים.- די לציין: את העלון האנטישמי שהפיץ שינוי לפני חודש, את אמירותיו הקיצוניות של ח"כ פריצקי משינוי ושל פרופ´ הרסגור. את שריפת בית הכנסת בשדה בוקר, שריפת מזוזות בסניף בני עקיבא בחיפה, 2 מקרי דקירה של חרדים בידי חילונים בבני ברק לפני שבועיים ודחיפת הרב סאמט ורציחתו בירושלים. אין ספק כי אירועים אלו לא היו עוברים בשתיקה אילו שנאת חרדים בישראל לא היתה נהנית מתמיכת מוסדות פוליטיים, תקשורתיים, חברתיים ותרבותיים בישראל. מתח.... באהבת ישראל
. ירוחם

טל קר

New member
כנראה שההסבר שלי לא היה מספיק מפורט

את דברי ההסתה והאנטישמיות לא שמענו בהופעה חיה, אלא מתוך הקלטה. כדי לשמוע דברי הסתה בהופעה חיה תפתח את תחנות הרדיו החרדיות הפירטיות. הקלטה אחת ששמענו אתמול היתה מקול חי אם איני טועה, והשני ממשהו עם אלפיים בשם.

אנדרי ז

New member
שאני אבין

אתה משווה בין הפעילות שלנו לבין הנאצים? אני לא אתפלא אם כן, כי אתמול השמיעו לנו קטע מתוכנית של תחנת רדיו חרדית שבה הושוו הציונים לנאצים, ויחסם לחרדים אל השואה. אם הקטע הזה היה מושמע בחדשות בפריים טיים, לא הייתי מתפלא אם חלק מהפעילויות שתיארת כלפי הציבור החרדי אכן היו קורות בפועל. הפורום הזה הוא פורום פתוח לכולם. יחד עם זאת למסיתים בורים כמוך אין מה לחפש בו. לך תמכור את מרכולתך המזוהמת במקום אחר.

answers2

New member
אני ממש מופתע

לכנס של "חופש" היגיעו מעט אנשים? לא יכול להיות!!!!! אתה בטח מתבלבל עם כנס של אמנון יצחק......

למעלה