ספרות קנדית

ספרות קנדית

אילו ספרים קנדיים אתם מכירים ועל מה אתם ממליצים? הכוונה היא לספרות קנדית בעיקר על החיים בארץ הזאת, על ההיסטוריה, אבל גם בכלל ספרות קנדית כלשהי, ישנה וחדשה. כל כך מעט אנחנו שומעים מהמדינה הזאת, לפחות ביחס לשכנתה מדרום

roni64

New member
מצטרפת, אבל

מומלץ לא להתחיל את ההיכרות עם אטווד באמצעות "אל פני המים". הספר הזה הוא נפילה. אהבתי מאוד את "הכלה השודדת" ואת "מעשה שפחה".

שאלה

מישהו קרא משהו של קרול שילדס (שנפטרה בשבועות האחרונים)? את "יומני האבן" למשל?

Noya111

New member
יומני האבן/ קרול שילדס

לא מזמן סיימתי לקרוא את הספר ומאוד נהניתי. הספר מלווה את חייה של דייזי גודוויל-פלט מרגע היוולדה בעיירה קטנה בקנדה ועד למותה בבית חולים סיעודי בפלורידה. למרות שניתן לאמר שחייה של דיזי הם די שגרתיים ולכאורה אין בהם שום דבר יוצא דופן, מהלכם - כפי שהוא משתקף מסיפוריהם של הדמויות השונות בעלי קרבה כזו או אחרת אליה - הוא אפוס רחב יריעה המקפל בתוכו את כל האלמנטים אשר מעניקים לחיי אישה את צביונם. ספר על הבחירות שאנחנו עושים בחיינו, על המחיר שאנו משלמים עבור בחירות אלו, על היחסים הכל כך טעונים שבין הורים לילדיהם, על הזיקנה ותלאותיה ובראש ובראשונה על אישה מיוחדת במינה שחייה הם ראי משקף של העשורים הגועשים ביותר של המאה הזאת. הספר זכה בפרס פוליצר היוקרתי בשנת 1995. וכן, גם אני קראתי שקרול שילדס נפטרה לאחר מאבק ממושך ועיקש במחלת סרטן השד בו חלתה לפני מספר שנים.

Rivendell

New member
רוני, תוכלי אולי להרחיב על "מעשה שפ

חה"? שמעתי עליו דברים טובים, אבל לא הצלחתי לקבל עליו אף ביקורת פרופר, ואני מאוד סקרנית. "הכלה השודדת" לא נורא עשה לי את זה, אבל כיוון שמאוד אהבתי את "עין החתול" כן בא לי לנסות עוד משהו של אטווד. חוץ מזה גם Alias Grace מחכה לי על המדף

behemot

New member
לדעתי עין החתול יותר מוצלח - ואני

מאוד אוהב דיסאוטופיות כזכור...

דוסטו

New member
ולדעתי 'מעשה שפחה'

הוא הטוב ביותר והחשוב ביותר של אטווד שתורגם לשפת הקודש. וכבר היו כאן דיוניים ארוכים אל תוך הלילה עליו. אני אף פעם לא מצליח לעשות שימוש במנוע החיפוש של הממשק הלא ידידותי של 'תפוז' אבל ריווי אשת חיל, סופרוומן כל-יכולה בטח תוכל לאתר אותו (ואולי בהזדיינות זו תגלה איך עושים את זה). הסוף שלו עם הכנס האקדמי על הנושא מיותר לחלוטים בעיניי. אבל זה לא כ"כ חשוב.

roni64

New member
הנה שתי התיחסויות

כדי לכתוב משהו מסודר אצטרך להמתין לסוף השבוע. בינתים הנה שני לינקים למה שכתבו אחרים: עם הספר YNET (ראי מס. 18) http://www.amhasefer.com/reviews/review.htm?reviewID=10 http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-903448,00.html בניגוד לדוסטו אני דווקא אהבתי את הפרק המסיים, וראיתי בו חלק אינטגרלי מהספר. יותר מזה, עד לאותו פרק חשבתי לעצמי "זו סתם פנטסיה שאין לה סיכוי להתגשם", והסיכום הכאילו מדעי דווקא שכנע אותי, למרבה החרדה, שההפך הוא הנכון.

ממש "במקרה"

הייתי היום בסטימצקי וקניתי את Handmaid's Tale ו- Cat's Eyes. אגב, יש להם מבצע נחמד של ספר שני באנגלית (או בכל שפה זרה אחרת) ב- 50%הנחה. כך שאפילו לא יצאתי עם חור יותר מדי גדול בכיס (כ- 80 ש"ח). אבל בכל זאת, עדיין לא נראה לי שאטווד מחזיקה את כל הספרות הקנדית. האמת היא שהרבה פעמים תהיתי איך זה שמדינה שרובה דוברת אנגלית, ממוקמת מבחינה גיאוגרפית באופן די נוח בכל זאת מיצאת יחסית כל כך מעט תרבות (או שאנחנו מייבאים ממנה מעט?). מבחינתי באופן אישי, כשחושבים על זה, התרומה הכי משמעותית היתה סדרת דגראסי... האמת היא שזה אחד הדברים שעוררו את הסקרנות שלי לגבי הארץ הזאת...למה היא עושה כל כך מעט רעש. אפילו שוויץ, לפחות יש עליהם דיעות קדומות שהם יודעים לעשות רק שעונים ושוקולד. על הקנדים אין אפילו דיעות קדומות...

suki da yo

New member
לא נכון

הראשים שלהם מתנמופפים כאלה והם אומרים aboot ויש להם שלג והוקי. ראית כמה הרבה יודעים עליהם:)

Mנטה

New member
ומשם גם מגיע המייפל המקורי ../images/Emo13.gif

והסדרה הנהדרת משנות השמונים ENG שיש לה גם אתר למי שרוצה להיזכר. והאסופית על נגזרותיה. ועוד דברים שכרגע אנחנו לא זוכרים.

ל א

New member
ממש במקרה גם אני

קניתי היום את "מעשה שפחה" בחנות יד שניה יחד עם עוד כמה ספרים. לגבי קנדה, יש להם יצוא מוזיקלי די נכבד. בריאן אדמס וניל יאנג למשל. ויש עליהם אפילו דעות קדומות, אבל אנחנו לא מתעסקים בזה אלא האמריקאים כי לנו יש ערבים ויהודים מכל מיני עדות מוזרות.

ל א

New member
וגם קולנוע, איך שכחתי

יש לקנדים הרבה קולנוענים טובים, אבל קצת מוזרים: אטום אגויאן, דייוויד קרוננברג, גאי מאדין. הם בסדר הקנדים האלה, הגעתי עכשיו למסקנה. וגם גרים בגן עדן.

Mנטה

New member
יש סופרת יפנית-קנדית שכותבת נחמד

יש לה איזה ספר (טוב ומומלץ) שאני לא ממש זוכרת את שמו, אבל נדמה לי שהמילה "פטריות" מופיעה בו.

roni64

New member
"מקהלת פטריות" / הירומי גוטו

על השתלבותה / אי-השתלבותה של משפחת מהגרים יפנית בקנדה. הספר מעורפל מדי לטעמי, ולא הצלחתי להתחבר אליו.

הייזל

New member
ל.מ. מונטגמרי כמובן

(אני מקווה שכתבתי את השם נכון). מלבד "האסופית" (או אן שרלי) יש גם את "אמילי" ואני חושבת שעוד כמה.

טוב אז בכל זאת הצלחנו לדוג כמה

דברים. "האסופית" כ-מ-ו-ב-ן שידעתי שהוא קנדי. זה רק ספר הילדים שהכי השפיע עלי ושהכי אהבתי ועדיין אוהבת
. את בריאן אדמס אהבתי בנעוריי, אבל זה די עבר לי

למעלה