ספקות...

ספקות...

תראו, אני אדבר איתכם ט´כלס.. אני חושב שכל הנושא של המאגיה זה טוב ויפה, אבל קשה לי להאמין שיכולה להיות אמונה שלמה במשהו אם הוא לא מוכח בדרך כלשהי, זותומרת, לא קורה לכם שנגיד אתם עושים כישוף או משהו ואז התוצאות עומדות בציפיות שלכם כשעשיתם את הכישוף למטרה המבוקשת, אז לא קורה שאתם חושבים שזה צירוף מקרים.. כי אני חושבת שכל זה סתם קובץ רב של צירופי מקרים! הייתי רוצה להאמין אבל אני פשוט לא מבין אותכם.. איך אפשר להאמין במשהו שזה אף עם לא בטוח..?

זוריקה

New member
אז אני אענה לך ט´חלס!

"אין הקיים זה מה שמוכח, אלא הקיים זה בעיניי המאמין"! (הייתי כותבת תשובה ארוכה ומפורטת ומלאת עצבים, אם היה לי את הכח!) אסתי.

L e s t a t

New member
אסתי קיבלת פרס

ההודעות הכי ארוכות בפורום מאז שחר ההיסטוריה

לא פיה

New member
לפעמים

פשוט צריכים ללכת עם מה שנראה לנו נכון. לא כל מה שאנו עושים בחיים- ליתר דיוק, כמעט כל מה שאנו עושים בחיים הוא לא בטוח, לא מוכח ולא תמיד נכון באופן מוחלט. אבל זה נכון עבורנו. זה טוב לנו. זה עוזר לנו. נכון שלא תמיד יש הסבר מוכח ומדוקדק, אבל בגלל זה קוראים לזה "רוחניות". החיים יהיו משעממים ביותר אם הכל היה תלוי ב"צירופי מקרים". יש חוקיות לפיזי ויש חוקיות לרוחני, רק בגלל שהן לא מתאימות לאותה שיטת מדידה לא אומר שאחת יותר נכונה או אמינה מהשנייה. ואני בכלל לא מתייחסת לאנשים מסויימים שכן יכולים להוכיח שלא מדובר בצירוף מקרים (מבחינה סטטיסטית).

deni

New member
כמה דברים..

א:אני לא יודע מה אתה עושה פה אם אתה אומר מאגיה=צרופי מקרים במילים אחרות שטויות.ב:זה שאתה מאמין במשהו הופך אותו לאמיתי בשבילך!! ולא קשור אם הוא מוכח או לא דוגמה:למשל אתה מאמין באל מסויים אז זה שאתה מאמין בו הופך אותו לאמיתי בשבילך! וחוץ מיזה אי אפשר להוכיח את התחום הזה זה לא משהו פיזי זה רוחני ובין פיזי ורוחני יש הבדלים. אז אם אתה בא לפה כדי ללמוד ולראות אם התחום הזה נראה לך אז ברוך הבא, אבל אם אתה בא לפה לזלזל ולהגיד שזה צרופי מקרים ושטויות אז חבל אתה מבזבז את הזמן שלך!!! מקווה שהבנת אותי דני

HUhybrid

New member
רנה דקרט, מגדולי הפילוסופים, אמר:

"בכל יש להטיל ספק". האמנם? עצם זה שחיינו מתנהלים על בסיס של חוקים (=תורות), זה האנטי-ספק הכי אבסולוטי שיכול להיות. ובכל זאת, הספק ניתן לבחירתך. העיקר שתבחרי במה שנראה לך, ותחיי טוב עם זה ועם סביבתך.

deni

New member
אתה מיתכוון אליי??

אם כן אז אני מאמין אבל לא באלוהים של היהדות

למעלה