ספירת מלאי

גלי10

New member
ספירת מלאי

מידי פעם אני סופרת. כל מיני דברים אני סופרת. הפעם החלטתי לספור בסביבה הקרובה שלי לאורך מרבית שעות היממה , קרי - העבודה , את מספר הזוגות הנשואים . אז רק בחדרי הפרוזדור בצד שלנו , אלו שנשארו לאחר משברי השנה החולפת בצד הפונה אל הים יש ככה : אחת - התגרשה לפני שנה נשואות: 1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1,1 ללא בנזוג נשוי - לא יודעת אם גרושה/רווקה - 2 נשואים : 1,1,1,1, אלמן:1 גרושים : 1,1 ואני. שפעם , לפני שנות דור [ויותר מכך] הייתי נשואה לזמן קצר שהספיק לשני ילדים ותואר ובעצם לא ממש יודעת איך זה להיות נשואה. מרבית "מקרי" הנישואים הם "ותיקים" למדי . כלומר בעלי וותק רב בנישואין לאורך שנים רבות. אין לי פואנטה. פשוט הייתי שם היום הרבה יותר מידי זמן ושעות מהנורמלי. ובזמן ששהיתי ובהיתי מול הים תהיתי מהו מצב "נורמלי" כלומר מהי בעצם הנורמה? ולמי זה טוב? ולמה? לפעמים אני חושבת שדי טוב להם. גלי והדשא.....

a n a t i 3 3

New member
זהו, שאני כבר מזמן הבנתי שרוב

הדשא זה בעצם עשבים שוטים
הגרושים מקנאים בנשואים.. הנשואים מקנאים בגרושים.. עולם כמנהגו ינהג

גלי10

New member
קנאה? ../images/Emo13.gif

אני עוד לא שם.... והפוך? לוידת , אולי , לפעמים , אבל לא בגלל הסטטוס הבלתי מוגדר שלי גלי , רק בוחנת מצבים משתנים
בוקרטוב לך

"נורמה" ו"נורמלי"..

שני מצרכים שהמלאי שלהם אזל.. כבר תכף אלך לישון.. ואז כששעון א' יצלצל ב5 לפמות בוקר..אספור כמה בדקות.. כמה זמן עוד נשאר להתכרבל עם החלום לפני שאפתח את זרועותיי ואתן לו לצאת לחופשי.. ואז..כשכבר אקום ואכנס אפופת שינה עוד.. למקלחת..ואתענג על מיים חמים ואחזור לחיים..אספור את הדקות..כמה זמן עוד נשאר בשביל להספיק להתלבש להכין קפה לקחת שלוק וחצי..להעיר את הילדה..שתעיר את הנער..ולצאת..לעולם שהמצרכים.."נורמה " ו"נורמלי"..אזלו ... איך.. איך נותנים לי להסתובב חופשי ברחובות.. ובכלל אני שתמיד רואה דשא...מחפשת את החבר'ה..<והציצים>..

גלי10

New member
ברור

שלא ברור איך מסתובבים חופשי ברחובות כאלו שפיתום בא להם ככה לקום ב - 5 בבוקר. ברור שלא נורמלי
[לעזוב ככה ת'חלומות ולשחרר להם חופשי בתוך המיטה בעוד אני מתפלחת ממנה החוצה בקושי]
גמני עוד בשירי הערימה על הדשא והבלטה

vered 37

New member
מוזר .....

השבוע גם אני ספרתי בשקט לעצמי. הבטתי סביבי בעבודה וחשבתי לעצמי איזה כייף לראות 5 בנות שעובדות איתי שהן נשואות ותיקות אבל ממש מוצלח...את מרגישה את האושר והניצוץ בעיניים שלהן כשהן מדברות על הבעל בחיי שזה אמיתי ולא פוזה. אז בעבודה ... 5 נשואות 3 רווקות לקוחות בעבודה ... 1 לשניים גרושים...במקום לשוחח רק עם אחד מהם בנוגע לילדים שלהם זה תמיד יוצא פעמיים..פעם עם האמא ופעם עם האבא(כי הם לא יחד )...האמת שאני בתפקיד של יו יו . שכנים.... 1 גרושה -אנוכי 1 גרוש- השכן מעל 14 נשואים לא יודעת להגדיר מהו מצב "נורמלי " יכולה לומר בבירור ואומרת זו בפעם הראשונה. פתאום נראה לי לא "נורמלי " להיות נשואה..זה רחוק ממני ולא הייתי חוזרת לזה...רואה את השכנים בימי שישי חוזרים עם הילדים מההורים אחרי ארוחת ערב ..מין שגרה כזו שגם אני הייתי בה...לא בא לי לחזור לשם. רואה כל בוקר את השכן מקומה רביעית..נפגשת איתו במעלית ..כמה רואים שהוא עצוב , ונמאס לו מהכל.תמיד עם הילדים..זוג תאומים + ילדה..עצבני ולחוץ ..שקית זבל ביד..לבוש יפה מבושם ..ממש חמוד ...אבל נמאס לו .. ...כל בוקר אני מרגישה שהוא מת לומר משהו כמו " הצילו " והוא שותק...בורח לעבודה.. אז מה זה "נורמלי" ? לא יודעת.

גלי10

New member
קצת

דבר והיפוכו לספר על אושר אמיתי וניצוץ בעיניים שאיננו פוזה מצד אחד ועל זה שזה בעצם לא ממש נורמלי להיות במצב הזה
כי.........יש ת'צד השני שבו עצוב ונמאס . ברור שכל אחד נמצא בדרג אחר בסקלת האושר והחיים היפים. פשוט מילולית היכן שה"רוב" כנראה שם הנורמה. נורמלי זה כבר סיפור אחר. לא מוזר בכלל שספרת. קולהזמן בודקים ת'סביבה באופן טבעי ולו רק בכדי לעודד ת'צמנו ולראות שאנחנו במקום טוב . גלי , החיים כבסיס להשוואה או אוטונומיה?

Den3

New member
"נורמלי"?

מה זה בעצם נורמלי? זה שרוב האנשים מסביבך נשואים אומר שהם נורמליים יותר? פאולו קואלו (מחבר האלכימאי) כתב בספר ורוניקה מחליטה למות: "כל אדם הוא שונה, הרצון להיות כמו כולם... זו המחלה, מחלה קשה. רק אם אתה מתאמץ להיות כמו כולם: זה גורם לנירווזות, פסיכוזות ופרנויה. הרצון להיות כמו כולם הוא המחלה.... כי הרי בכל החורשות והיערות שבעולם... אין 2 עלים זהים..."

גלי10

New member
אתה

צודק . וגם פאולו. למרות שיש הבדל קליל אולי בין הגדרות של נורמלי ונורמטיבי . אבל , שוב , ספרתי ובדקתי מצב: העניין הוא לא שהרוב נשואים אלא שהרוב
נשארים
נשואים הרי מדובר על הנישואין כנקודת התחלה משותפת פחותויותר לאוכלוסיה "הנספרת"
השאלה היא למה הרוב נשאר בו ולמה ההתפלגות הכמותית הזו? ...כי זה מה? כי .... [כל אחד שם כאן סיבה משלו] מה הקסם שמחזיק אותם ביחד? ואת ה"שונֵי דופן" לכאורה , לא ? [נזכרתי שעוד אחד נשוי שכחתי לספור...] ומה זה משנה בכלל ? אמרתי , אין פואנטה רק תיאור מצב וקצת תהיות.

והוא כל כך צודק...

שים לב איך הוא כותב... רק אם אתה מתאמץ להיות כמו כולם.. למה להתאמץ בכלל??... להיות עצמך לא דורש כלום...זה הרי הכי טבעי להיות אתה עצמך.... רק מי שמבין שלהיות רק הוא עצמו, זה הכי קל והכי פשוט יכול להפנות את האנרגיות הללו לדברים מועילים יותר..

גלי10

New member
../images/Emo13.gif תודות וריצות

לעוד יום מפרך אל תוך הלילה שמתחיל.............. ע כ ש י ו אחלה יום

לספור

גלי, אני מיוחדת!!! מעדיפה על להיות נורמלית, נורמה וכיו"ב. עכשיו
גם לזוגות נשואים יש רגעי אושר ורגעי פחות אושר בדיוק כמו אצלנו המיוחדים בוקר טוב!
(הכתיבה בטור כדי להוכיח את המיוחד שבי
)

למעלה