ספייק

shokoklit

New member
ספייק

קודם כל...אני לגמרי
בספייק אבל אני לא בטוחה שאני ספאפית..ניסיתי לקבץ כמה דעות בעד ונגד...חלק מהדעות כבר נשמעו בפורום...מן הסתם בעיקר אחרי "פול פור לאב"...לא צרפתי אותו לשרשור "פול פור לאב" כי הוא בעיקר על ספייק ולא רק על הפרק... אני אפצל את הבעד וגד לשתי הודעות שונות. בגלל אורך ההודעות. דעות נגד באפי+ספייק: אז ככה...כמו שהרבה כבר אמרו...אנחנו רואים את האובססיה המתמשכת של ספייק לקוטלת שהחלה מרגע שספייק שמע על הקוטלת,ראו את הברק בעיניים שלו כששאל "מה זה קוטלת"...משם החל המרדף..ספייק בנאום לבאפי אפילו לא הסתיר את זה..הוא לא רק הודה שהוא רדף אחרי הקוטלות..הוא אפילו השתמש במילה "אובססיה"... יותר מאוחר רואים את המאבק של ספייק עם הקוטלות...כמו שספייק מציין מאוחר יותר,המאבק עם קוטלת מספק לו ריגוש,אפילו מיני. הדחיה שלי מספייק(להרגע בנות :) החלה כשהוא נאבק בקוטלת הסינית... כמובן שבשבילנו,מאז ומעולם ג'וס בלבל את הגבול בין טוב לרע כשיצר את ספייק כדמות אהובה והומוריסטית. אבל פה יש משהו אחר לגמרי. אנחנו רואים ספייק אחר. מפחיד. אין בו שמץ אונשיות. הוא הורג את הקוטלת בלי היסוס ועם חיוך על הפנים. הוא מפיק את מיטב ההנאה מהדבר. אנחנו רואים אותו עומד,בקרע אדום,עמידה שפופה,ומסתכלת על הקולטת מתה, אישה צעירה סה"כ. אני לא חושבת שאפשר להמנע מלחוש מועקה ודחיה בסצינה זאת. המלחמה ברקע ותחושת הנצחון של החבורה גורמת לנו לתחושה צורמת...בד"כ מראות של מלחמה מביאות לנו קונוטציה שלילית, וכאן אנחנו רואים תמונת נצחון,שיר ברקע,שמחה ושכרות. יותר מאוחר יש את הקוטלת מניו יורק,כאן הכל כבר שונה, ספייק מבוגר יותר, נחבל פחות, בטוח יותר בעצמו, אבל עדיין יש לו מבט של התגרות בגורל, גם פה הוא הורג את הקוטלת בשמחה..אבל פה,לעומת זאת, משולבת השיחה עם באפי ויוצרת לנו טשטוש בין הווה לעבר,מכאן התחילה האובססיה לההפך למשהו עמוק יותר, יותר מהתלהבות ילדודית, ספייק מחושבת וטועה פחות ומדבר עם הקוטלת ממש כמו שיחתו עם באפי..משחזר את התנועות והשיחה. גם לקיחת המעיל לראה את שינוי כיוונה של האובססיה... השיחה של ספייק עם דרוסילה מחזקת את הדעה שלי,ספייק לא יכל לשכוח את הקוטלת,האובססיה אצלו התחזקה,"הוא לא יכל להוריד את הקוטלת מעליו" השאלה מה זה בדיוק היה שם...הרי אובססיה הייתה לו גם לקוטלת הסינית..מה בדיוק השתנה שם?! כמו כן,לאורך הפרק ספייק מדגיש...באפי היא לא מיוחד בשבילו,היא רק המטרה שלו והוא צריך "יום מזל אחד" כדי להרוג אותה. קטע זה מבהיר שספייק בעצם לא אנושי,ולא יהיה,גם אם הוא יםסיק להרוג אנשים,זה יהיה חלק מהחולשה שלו לבאפי(ולאהבה בכלל,גבר שלצערי,לא זכיתי להתייחס אליו בקטע) ספייק אוהב להרוג ותמיד יאהב גם עם הצ'יפ בראש שלו וגם אם הוא יאהב את באפי.

shokoklit

New member
המשך..."ספייק"

אוקי,הנה הבעד: טאם טדאם!!! אני רוצה להתייחס לנאום של ספייק על המשאלת מוות של הקוטלת ולהפנות אותו דווקא לספייק(!) בהתחלה,במפגש בין ספייק לאנג'לוס אנחנו רואים התלהבות בעיניים של ספייק,התגרות במוות,שעשוע. הוא מנסה לשכנע את אנג'לוס להיות כמוהו,להתגרות במוות לקחת סיכון. ספייק מתנהג בהתלהבות של ילד קטן(ואז הורג את הילד הקטן..בלעע איזו השוואה.. :) כשספייק הולך לקוטלת הסינית רואים אותו נחבל,ונהנה מזה, הוא נהנה מה"ריקוד" (ממש כמו שבאפי נהנית ממנו,ומפה באה ההשוואה) כל פעם שהיא פוצעת אותו הוא מחייך,חיוך מתגרה ושובב הוא לא מפחד למות,לא כשאנג'לוס כמעט הורג אותו ולא כשהקוטלת הסינית כמעט והורגת אותו. פה אני אדבר על המשאלת מוות-לספייק יש משאלת מוות,הוא מתגרה בגורל, אין לו מה להפסיד,אין לו ערך לחייו שלו ולכן גם לא לחייהם של אחרים. אין לו סיבה לחיות(לדעתי גם אם הייתה לא אהבה עם דרו היא הייתה בעיקר תשוקה..). ברגע שלספייק יהיה את המניע לחיות(בניגוד לנאומו לבאפי) הוא יראה משמעות בחייהם של אחרים ובחייו שלו. הקוטלת הניו יורקית-פה אנחנו רואים יותר עומק, יותר בטחון של ספייק ויותר מניע,אבל עדיין בסה"כ ספייק מתנהג בפראות...זה ניכר בצעקה שלו מבעד לקרון. כמו ילד קטן שיעשה בלגאן לפני שהוא יתפס(מה יש לי עם ההשוואה לילד קטן...ילד קטן הוא הפי מיל בשבילו!!!) ולכן גם השינוי פה הוא לא מספיק חזק. כשבאפי מגיעה כבר יש לו מניע. הוא יכל להרוג אותה ולמרות זאת לא עשה זאת. איך אנחנו יודעים? הרמוני אומרת לו "כשלא היה לך את השבב בראש הייתה לך הזדמנות להרוג אותה ולא עשית את זה" כלומר (שוב להפך מבאפי) מרגע שהיה לו את המניע הוא כבר לא רצה להרוג ונשאר לו רק יצר המרדף, הריקוד, אבל ברגע שהוא היה רוצה באמת להרוג,הוא היה הורג.אם העניין עם הרובה,פה אנחנו רואים שגם אחרי ה"צ'יפ" עם לספייק היה מספיק חשוב להרוג את באפי או אנשים בכלל,הוא היה הורג אותם,אבל אולי הוא כבר לא רוצה?! אני לא יודעת עם ספייק באמת החליף אובססיות,ואם כן,זה קרה עוד לפני באפי. נקודות שכדאי לשים לב אליהן:
כל פעם ספייק היה קרוב לזה שהקוטלת תהרוג אותו, אצל הקוטלת הסינית היה פיצוץ שהבהיל אותה שניה לפני שהיא הרגה את ספייק, ואצל הניו יורקית, ברכבת, זה היה החושך הפתאומי, וזה מראה שזה המשאלת מוות שלהן, החולשה שבהן ולא בגורם פתאומי,הרי קוטלת חזקה ונחושה לא תובס בגלל חושך או פיצוץ
היו לי עוד דברים..כשאזכר אוסיף...

ד י י ז י

New member
../images/Emo45.gif

אני לא סאפאית, אבל בהחלט אוהבת את ספייק. ניתוח מאוד יפה. למאמרים ומיד!

פששש סיכום ממש מושקע../images/Emo98.gif

אני חושבת שהעלת פה כמה נקודות יפות שבהחלט לא שמתי אליהם לב מקודם כמו העובדה שלשתי הקוטולת הפריע משו (החושך והפיצוץ) או כל השוואה (המוזרה אבל המתאימה ) של ספייק לילד קטן (וחמוד!) .ומתי הוא בדיוק בפרק הרג ילד קטן? אממ חוץ מזה לא הבנתי בדיוק איפה היה הבעד באפ וספייק (הנגד היה מצויין
)? אני לא חושבת שספייק צריך להגדיר את עצמו דרך באפי או דרו (זה בעצם מה שהוא עשה עד עכשיו) הוא משתנה כדי *שהן* היו מרוצות... חוץ מזה הכל היה מנוסח ממש יפה קבלי ח"ח
.

shokoklit

New member
../images/Emo9.gif תשובות...

לא לא...הקטע זה שכל הזמן השוויתי אותו לילד...והרי לספייק אין הכי הרבה בעיה להרוג ילדים..ההשוואה הצחיקה אותי..:) הבעד-באמת לא נוסח כמו שצריך... מה שהתכוונתי זה ש: ב-נגד כתבתי שלספייק אין ערך לחיי אדם,ובבעד כתבתי שאין לו ערך לחיי אדם כי אין לו גם ערך לחיי עצמו. אז כשהוא פוגש את באפי אנחנו רואים שכבר יש לו סיבה לחיות,יש לו ערך לחיי עצמו ולכן יש לו ערך לחיי אחרים,כלומר הוא כבר לא רוצח ולכן אין סיבה שבאפי תראה אותו כרוצח...ולכן הם יוכלו לחיות הפילי אבר אפטר..
. למרות זאת שימו לב שבתחילת הפרק,כשבאפי דחפה את ספייק לקיר וזה לא כאב לו כ"כ היה לו אותו לגלוג על הפנים שהיה לו כשהרג את שתי הקוטלות האחרות.. וזה מעניין כי בשאר הפרקים(יכול להיות שכן,אבל אני לא שמתי לב..) כשבאפי מרביצה לו הוא לא מגיב כל כך בשמחה אלא יותר כמו ה"אאו" של וויליאם דה בלודי(הוי כמה צחקתי בקטע הזה... :) אממ...לא התכוונתי שהוא מגדיר את עצמו דרכן...התכוונתי שהן אלא שנותנות לו את המניע לחיות/להסתכן/לרחם על אנשים..וכו'... מקווה שהבהרתי הכל ולא שכחתי שומדבר :)

Lady of Buffdom

New member
אהבתי את הניתוח! ../images/Emo45.gif

ובקשר לבאפי-ספייק: אני לא בטוחה אם ספייק באמת מאוהב בבאפי. הוא אובססיבי כלפיה כמו שהוא היה לגבי שאר הקוטלות. מה שמייחד את באפי משאר הקוטלות זה לא רק שהוא אובססיבי כלפיה, הוא גם אוהב אותה (שימו לב: אוהב ולא מאוהב). אני לא יודעת אם יש לזה קשר לעובדה שאין לו נשמה, אבל לדעתי הוא לא ממש *מאוהב* בה (בטח שלא כמו שאנג´ל אהב, ועדיין אוהב, אותה).

יפה יפה יפה../images/Emo9.gif

אוקי כמה דברימוס- זה לא על באפי וספייק זה על ספייק- וזה סיכום מקסים:) אהבתי למרות חוסר אהבתי לחכם בשמש/מואתגר תפרטית/בעל כרטיס חבר בבנק הדם אוקי רק עניין קטן- ספייק ממש אהב את דרו, לא רק תשוקה, היא האמא שלו, היא עירפדה אותו, הוא ממש אהב אותה, הוא חשק בה, הוא רצה אותה, אבל הכי אהב אותה, אהב אהב אהב.. הוא היה מוכן להיות ביחדיו עם באפי אפילו רק שדרו תהיה שלו ואיתו ולא עם אנג'לוס, וכמה הוא קינא באנג'לוס בעונה ה3 ובכלל בפלאשים... כל הכבוד- קבלי ח"ח:)

shokoklit

New member
אממ...

זה נכון שזה על ספייק אבל זה בעצם על הדילמה שלי אם ספייק ראוי לבאפי או "נחות ממנה"... נכון..את צודקת בקשר לדרו...פישלתי...
מבוכה
ואל תגידי שהיא ה"אמא" שלו...בלעעעע...חחח... :)

היא העירפדה אותו:)

ואני אוהבת את הדילמה שלך.. גם בי היא רק שאני נוטה לצד ברור... *באפי ואנג'ל שולטים*

shokoklit

New member
שכחתי את הדבר הכי חשווווווב

איך שכחתי את אחת הנקודות היותר חשובות?! ב-נגד: כשספייק בא לנשק את באפי הוא פנה אליה כ"קוטלת" ולא כ"באפי" ואני חושבת שזה מראה בעצם את כל האהבה שלו אליה,הוא לא אוהב את באפי,הוא אוהב את הקוטלת...וזה הרי משתייך לאובססיה שלו לקוטלות...
ודרך אגב...כתבתי את כל ההועות למעלה ממש מהר...אז יצאו מלא שגיאות כתיב...שגיעות קטיב יוטר נחון...
אני נורא אוהבת את הסמיילי הזה....

כשאמרת לי את זזה באיציק חשבתי-

אולי הוא לא באמת אובססי לבאפי כי הוא אוהב אותה? אולי זה אובססיה של השגה- אתם מכירים גברים/ערפדים עם הקטע של להשיג את ... אז אולי זה קטע של הקוטלת- יאו אני ישיג אותה.. וכאלה? אולי אין פה אהבה, משיכה, כל משהוא שכולל רגשות אמת... ? ואגב
זה האיקון/חייכן המאומץ שלי ואני מחפשת לו שם... (לא לגנוב לי אותו)

ד י י ז י

New member
wanna share? ../images/Emo9.gif

couse I like him too. or is it a she? בכל מקרה, תתחדשי על החתימה! מתי כבר מגיעים לforever?

פאק! זה ספויילר!!!!

*רצה להחליף חתימה:(* ואני לא חולקת איתך יותר כלום! גם בעלי וגם החייכן המאומץ שלי?

ד י י ז י

New member
סליחההההה?

חשבתי שסכמנו משהו?! אני מקבלת אותו צעיר וסקסי, את תקבלי אותו זקן ומקומט! (גם בלי קשר לגיל, הוא יהיה ככה אחרי שאני אסיים איתו
) did you forget our deal!? ברגע שאני שומעת על מריכה עם אישתו בפומבי אני רצה לאל איי.

U WISH!!!

אמרתי לך אני יתן לך אותו שתהיא אישתו ה3 או ה4 ואזכשאני יסיים אוניברסיטה אני יבוא אל MY LOVED ONE ואת תחזרי לארץ ביחד עם אינגריד וג'יימי:)

ד י י ז י

New member
טוב, אחרי שהוא יפרד מהבימבו

הנוכחית שלו (שהעזה להביא לו ילד החצופה!) תשאר רק עוד אחת. החתונות בהוליווד כל כך קצרות שיהיה נס אם החתונה הבאה תמשך יותר מחצי שנה. אז נאמר, עד שכל זה יקרה, פלוס מינוס שנה וחצי. see ya in 2004. נראה מה יקרה.

ד י י ז י

New member
בדיוק!

מצב - דיוויד ואשתו ישנים. שעה - 3 בלילה. עד לפני שעתיים הם היו ערים כי הילד לא רצה ללכת לישון. תרחיש - התינוק מתחיל לבכות. דיוויד זורק כרית על הבימבו ואומר שתילך להאכיל אותו. היא מתהפכת על הצד ואומרת לו שילך בעצמו, היא צריכה לקום בבוקר מוקדם כדי לצלם עוד חלק באחד הסרטים הכושלים שלה. הוא אומר שהוא צריך לקום בבוקר מוקדם לסדרה הכן מצליחה, שאנשים באמת צופים בה. היא מתעצבנת ומתחילה להתווכח. הוא אומר לה שתסתום את הפה שלה ותלך להשתיק את התינוק. היא מפילה אותו מהמיטה בעצבנות, אומרת לו שמעכשיו הוא ישן בחדר אורחים (הייתי אומרת ספה, אבל עם כל הכסף שהוא מרוויח בטח יש לו כמה חדרי אורחים בבית) והולכת אל התינוק. הוא אומר "ברוך שפטרנו" וישן כמו תינוק בחדר אורחים בלי אישה מעצבנת שכל הלילה בועטת בו מתוך שינה.
I thought way too much about it.

Lady of Buffdom

New member
תכננת הכל, אה? ../images/Emo98.gif

אגב, בן כמה דיוויד? אני עדיין בשוק כי גיליתי שג'יימס בן 40
ולא נשוי

למעלה