ספידומטר לSM

45degrees

New member
איך המדידה מהדיסק קשורה?

מה זה משנה איפה המגנט מותקן - גם ככה הוא מגיע פעם בסיבוב, בלי תלות במקום התקנתו. בחייאת סער - קצת מחשבה תחילה

saarnadav

New member
עד כמה שידוע לי

המדידה מתבצעת לפי מספר הפעמים שבהם עבר המגנט על יד החיישן. ככל שהמגנט יונח נמוך יותר כך הוא יעבור מספר פעמים רב יותר על יד החיישן מאחר והקוטר הולך וקטן ... באמת 45 קצת מחשבה תחילה...
אולי אני לא מבין איך זה עובד אבל מחשבה השקעתי קצת . ייתכן והיא לא שווה כלום, אבל בחוסר מחשבה אי אפשר להאשים אותי.

saarnadav

New member
אחרי ניסוי מדעי קצר

הסתבר שתאורטית זה נכון אבל בפועל קוטר הגלגל החיצוני הוא אשר קובע ,ומה שנראה הגיוני לא בהכרח מתקיים . חוץ מזה יאמר להגנתי שהמרחק ביני לבין להיות "צלול"( שלא לומר "סאחי" ) כרגע הוא כרחוק מזרח ממערב, אז אנא 45 שכח מזה ...

Dr XR

New member
קודם כל...

את החיישן ניתן לשים בכל מקום על הרדיוס. כמו ש-45 אמר, בכל סיבוב של הגלגל החיישן ייתן קריאה אחת בלי קשר למיקומו. המהירות הזוויתית קבועה... כדי להזין את היקף הגלגל (בהנחה שאתה רוכב עם צמיג במידה 120/70), הנה החישוב: 120*0.7, כל זה כפול 2 (כי הצמיג משתתף פעמיים בקוטר). לתוצאה שקיבלת תוסיף 17*25.4, ותקבל 599.8 מ"מ, שהם קוטר הצמיג. עכשיו תכפיל בפאי ותקבל 1884.3 מ"מ, שהם כ-188 ס"מ. מניסיון, החישוב הזה מאוד מדוייק.

סיב פחם

New member
אבל בכלל לא הבנת את החישוב.

זה בדיוק מה שמר מעלות אמר לך, רק במילים אחרות, ובלי להוביל אותך יד ביד לתשובה הלא כ"כ מסובכת.

saarnadav

New member
ומה גרם לך לחשוב שרציתי ?!

את לימודי הפיזיקה סיימתי במכללה לפני שנתיים , אם הייתי רוצה ללמוד הייתי מפרסם את השאלה בפורום פיזיקה... חיפשתי פיתרון. ומצאתי אחד . אפשר לנעול שירשור , תודה לכל העונים.

LY 192

New member
ת'סתכל שורה למטה ןתראה שאני שם

בפנורמי המדובר 1885 בחלון של הגודל שזה ממש טיפי טיפי מעל החישוב של הד"ר

LY 192

New member
אגב מנסיון שלי ושל שידני ,הספידומטר

הפנורמי מאוד יפה נוח ולא אמין. כנראה שהעומס האופנועי גדול עליו

45degrees

New member
../images/Emo13.gif אין בעיה - אם אתה רוצה אני מוכן

גם לרכב במקומך...