ספידומטר לSM

saarnadav

New member
ספידומטר לSM ../images/Emo53.gif

ברגע שעברנו מגלגלי 21" ל17" הספידומטר מאבד את היכולת שלו למדוד את המהירות בצורה אמינה , מאחר וישנו פער בין קוטרי הגלגלים. ניסיתי להתקין ספידומטר של אופניים, אבל אין לו בתכנות פונקציה של 17" יש רק 16" או 18" . מה שגורם לו לאבד קשר עם המציאות ... מה עושים עכשיו?

45degrees

New member
יש כמו של אופניים גם לאופנועים

חוץ מזה שגלגל 18 באופניים הוא בעל היקף דומה/זהה לגלגל 17 של סופרמוטו לא? כלומר - ספידומטר של אופניים שמכויל על 18 יכול לעבוד די טוב. כמובן שסופרמוטו אמיתי לא צריך ספידומטר

enigo

New member
מה זה "אין 17"?

במדי המהירות לאופניים שאני מכיר אתה זה שמכניס את קוטר הגלגל. בדוק את עצמך.

saarnadav

New member
בזה שברשותי...

(CATEYE VELO 5 ) אין . אני אשמח אם תמליץ לי על אחד שיש בו.

קTמ640

New member
קבל תיקון

כרוכב אופני הרים, נו חייבים גם ספורט לפעמים.. ניתן גם בדגם שלך להכניס מידה בדיוק של עד ס"מ בודד, רק יש לעבור למצב שכזה ולא בשיטת המידות המוגדרות מראש. ראה קישור, בהצלחה או בקיצור מתחום העבודה שלי RTFM :)

קTמ640

New member
הקישור

נו לא ברור איך מוספים כאן קישור או http://www.cateye.com/en/pdfs/VL500.pdf וגם RTFM לעצמי http://www.cateye.com/en/pdfs/VL500.pdf

saarnadav

New member
זה בעצם הוראות ההפעלה שמגיעות ...

עם המכשיר , אם לא הבנתי איך עושים את זה קודם , העובדה שזה מופיע לי בגדול על המחשב לא ממש עוזרת לי ...
בקיצור אני אשמח אם תגיד לי מה לעשות בדיוק.

saarnadav

New member
הבנתי הבנתי ../images/Emo24.gif

כל מה שנותר הוא לחשב כמה זה 17" בסנטימרים.

t P R

New member
שעון של טרייל טק...

מומלץ ביותר לפי מה שקראתי בפורומים זרים...

saarnadav

New member
א. תודה

ב. יש מאמר כזה גם בגלבה ושם הוא אפילו בעברית. http://www.gleba.co.il/Gleba/Articles/Article.aspx?ID=16 פעלתי בדיוק לפי הוראות ההתקנה , צריך לנסות את הפונקציה של הכנסת גודל גלגל לפי ס"מ. אולי זו הבעיה...

קTמ640

New member
נסה אם לא ילך

אם לא ילך תגיד, אני ינסה לבדוק אולי זה כמו בספידו שלי אותה חברה דגם רק אחר. לגבי חישוב היקף, שיטה של עצלנים סמן על הריצה סימון אפס ונטיל גלגל קדמי עליו גלגל עד לסיבוב מלא סמן על הריצפה שוב קח סרט מידה ובדוק בין שני הסימנים. לבוגרי 5 יחידות במטמתיקה :) אם אני זוכר נכון, רדיוס (מרכז גלגל לחיצון סף החיצוני של הצמיג) כפול 2 וכל זה כפול פאי (3.14) יתן לך היקף...

saarnadav

New member
מה שמצחיק הוא...../images/Emo163.gif

שאיך מחשבים היקף של מעגל אני יודע , כמה זה אינץ בסנטימטרים אני לא ... (2.4? )

45degrees

New member
המידה בפועל רחוקה מאוד מ 137

שהם תוצאת החישוב של 2.56*PI*17 הטעות שלך: הרדיוס בהיקף הצמיג שונה מהותית מרדיוס החישוק אולי הכי קל יהיה לך לגלגל את האופנוע על הרצפה ולמדוד?

saarnadav

New member
אני לא בטוח...

שהמכשיר לא "לוקח " את זה בחשבון כי לכל הג'אנטים יש צמיג בנוסף גם באופניים... ובכלל המדידה מתבצעת מהדיסק ומאחר והיא נתונה לחסדי המתקין היא בכל מקרה לא מדוייקת . בכל מקרה זה לא ממש משנה , אני חושב שעדיף לזנוח את הרעיון הזה ודי.

קTמ640

New member
מדידה מסוף הצמיג לא מידת הגנט

חישוב הרדיוס חייב לכלול את גובה המושלם(צמיג+גנט), מדוד בס"מ ממרכז הגנט בקו ישר לריצפה, חשוב מאוד בקש ממשהו להחזיק את האופנוע ישר ללא גק צד אחרת שוב אתה לא מודד מדויק שוב. ספידומטר מצפה לקבל היקף מלא, כיוון שאתה לא רוכב על הגנט, ברנאוט זה נחמד אבל לא להגזים.. חייבים לכלול את הצמיג, ולא המכשיר לא לוקח שום גובה צמיג בחשבון, יש צמיגים בחתח גובה שונה אפילו באופניים. ומי שעדיין קורא עד לכאן כנראה קפדן, חישוב רדיוס תלוי גם בלחץ האויר. לחץ נמוך נותן ההיקף בפועל מעט קטן יותר, לחץ גבוהה ההיקף מעט גדול יותר, זה כבר הבדל זניח. מה גם שכדאי בכול מקרה לבדוק לחץ אויר אז אל תהיה עצלן חורף עכשיו זה חשוב. אתה עוד כאן חרשן לך ללמוד פיזיקה, חום הצמיג משנה רק שזה זניח ממש כי כבר אין אפשרות למדוד ההבדל כזה קטן ואתה כבר כל כך מת לראות ספרות רצות על הצג בקיצור שכח מזה ותן בגז. אהה בווילי וספוטי .. טוב גם זניח

למעלה