ספיאנס

kobi2579

New member
ספיאנס

שלום לכולם, ואשמח לעזרה בנידון להלן: אני בוגר מדעי המחשב, B.Sc, בהצטיינות במכללה אקדמית. הוצעה לי משרה לעבודה בחברה כמתכנת בספיאנס... העבודה היא עם התחייבות לשנתיים, שכר לא בשמיים, אבל כמובן נותן לי את האפשרות לצבור נסיון בתחום, כאשר ספיאנס היא שפת תכנות מונחית עצמים. כרגע אני ממש בישורת האחרונה ללימודים, ולא ממש בדקתי משרות אחרות. מה שכן, אני חושש מלהיכנס לעבודה כזו, מכיוון שאינני יודע האם העבודה הזו היא מעין "בזבוז זמן", כאחד שרוצה להתפתח בתחום התוכנה בעתיד. דהיינו, אם המשרה הייתה ב-java, .NET, או C++, ייתכן והייתי "קופץ על המציאה"... השאלה היא כמה ספיאנס מוערך בשוק, והאם כאחד בעל נסיון של שנה-שנתיים בספיאנס אוכל להתקבל למשרות קרובות, כמו תוכניתן ב-Java, דוט נט וכד'. חשוב לי מאוד, בתודה מראש. נ.ב - אשמח להתייחסות לגבי הקטע המקצועי שהצגתי בלבד, ללא קשר למשכורת \ התחייבות, דברים שפחות מפריעים לי בשלב זה, ושעליהם אהיה מוכן להתפשר בתור בוגר ללא נסיון משמעותי. ושוב, תודה :)

0 אור 0

New member
ככל שאני יודעת

הספיאנס מוגבלת היום למעט מאד מקומות, ולא נחשבת לחזית הטכנולוגיה וההי טק. הבעיה העיקרית היא שאני לא בטוחה אם מי שמחפש מתכנת C או גאווה יתייחס לנסיון בשפה זו כאל משמעותי

yarom82

New member
אני רוצה להבין דבר אחד...

אור וכל השאר, מאיפה אתם שולפים את התשובות? האם אחד מכם מכיר את חברת ספיאנס? עבד בה בעבר? יודע איזה פרויקטים היא עושה? אני יודע במקרה על חברת NESS שעשתה פרויקט בJAVA (שיא הטכנולוגיה) לחברת הביטוח הראל, והפרויקט נכשל לאחר 5 שנים, ועשרות מיליוני שקלים. כעת, ישנם עשרות מפוטרים, וחיפוש אחר מתכנתי COBOL (שיא הטכנולוגיה?) כדי להתאים את הגירסא הקודמת. קישור : http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?log=tag&ElementId=gg20060926_342311 לעומת זאת, חברת הביטוח מנורה פיתחה בהצלחה פרויקט זהה באמצעות ספיאנס. אז אני גם לא מבין גדול, ואני לא בא להגיד שספיאנס טובה יותר מג'אווה או חברת ספיאנס טובה יותר מחברת NESS אני רק רוצה להבין מאיפה באות התשובות? האם אפשר לסמוך עליהן בעיניים עצומות?

choo

Active member
אור לא ביקרה את הכלי - אלא את כמות המישרות

כשאתה בוחן באיזו טכנולוגיה כדאי לך, כעובד, להתמחות, מה שחשוב הוא לא רק איזו טכנולוגיה "יותר טובה", אלא באיזו טכנולוגיה משתמשים יותר בשוק. זאת משום שמה שחשוב לך הוא לא הצלחת חברה זו או אחרת, אלא יכולתך למצוא עבודה בקלות יחסית. אם תלמד את שפת התיכנות הכי טובה בעולם (נניח שיש כזו), אבל רק חברה אחת, שמעסיקה עשרים עובדים, משתמשת בה, והם לא יזדקקו לעובדים חדשים בעשור הקרוב - מצבך בכי רע. אם למדת את שפת התיכנות הגרועה ביותר שיש, אבל חמישים אחוז מהחברות בשוק משתמשות בה, וכל הזמן מחפשות עובדים חדשים - מצבך טוב. דומני שקודמך בפוסט לא קרא את מה שאור כתבה, ולכן הניח שהיא קוטלת את סאפיאנס - וזה לא המצב. כמובן, אם יש טכנולוגיה שנמצאת בשימוש בחלק קטן (אבל יציב) מהשוק, וכמעט אין עובדים עם נסיון בטכנולוגיה זו - אז התמחות בטכנולוגיה זו כן יכולה להיות טובה לך, כעובד. זה דורש סוג אחר של התנהלות - למשל, לא תוכל להחליף הרבה מקומות עבודה, כי יש מעט מאוד מקומות שעובדים עם זה. אולי יש למקומות הללו אופי שמאוד מתאים לך - אבל אולי יש להם אופי שלא מתאים לך. קח כדוגמא את השוק הצבאי, בתחום מערכות שליטה ובקרה - קשה למצוא מערכות שו"ב מורכבות יותר במקומות אחרים. יש מעט מקומות עבודה שעובדים בשוק הזה, אבל השוק די יציב. יש סיכוי סביר שתוכל לעבוד בתחום הרבה מאוד שנים. מצד שני - אם לא מתאים לך עבודה בשוק הצבאי (יחסית הרבה ביורוקרטיה, המון עבודת תיכנון ביחס למקומות אחרים, הרבה התעסקות עם סטנדרטים צבאיים ונורמות צבאיות) - לא כדאי לך להיות בשוק הזה. בנוסף, השוק הזה משלם, באופן כללי, פחות מאשר בתחומים אזרחיים יותר, מכל מני סיבות. אני מקווה שזה מבהיר את הרעיון, כפי שאני חושב שאור ניסתה להציג אותו.

למעלה