ספור אמיתי - עצוב.

ke1234

New member
איסוף תעודות ומסמכים ישנים הנו אחד|

מהתחומים בהם אני עוסק,ברשותי מאות רבות של מסמכים ותעודות של אנשים שהלכו לעולמם , חלק מהתעודות הצלחתי להחזיר לבנים ולנכדים שלהם ,חלקם שמחו וחלקם לא גילו עניין כלל. לפני יותר משנה היה פגוע ב"מסעדת מצא " בחיפה ,נהרג שם אדם שהכרתי עם שני ילדיו ,במקרה שבועיים לפני הפגוע מצאתי כ-400 תמונות מילדותו שברומניה בחנות ורכשתי אותם עבורו אך לא הספקתי להביא אליו , אך אשתו זכתה לקבלם וזה גרם לה לנחמה גדולה מאחר והתמונות האלה היו בתוך ארון ישן שהגיע לחנות לאחר מות אימו ולא הוא ולא אשתו ידעו על קיומם . באמצע השבעה הבאתי אליה את התמונות והיא נדהמה מהן ,לא היה גבול לשמחתה על אף שהיתה באבל כבד . (המקרה התפרסם בעיתון. )

ke1234

New member
ליורם אספן בולי השחמט ,ראה תמונה

סטריאוסקופית (בשלושה מימדים ) מלפני מעל 100 שנה של שר המלחמה של קוריאה משחק שחמט ,צולם על ידי החברה האמריקאית underwood ועוד גלויה מעניינת מתחרות שחמט .

ke1234

New member
תקליט קרטון של בודפסט לבני

זה הראשון שהצלחתי למצוא.

בּני

New member
../images/Emo99.gif

לגבי המסמכים והתעודות... האם אתה אוסף אותן רק על מנת להשיבן לבני משפחה או שגם כחלק מאוסף של מסמכים ישנים?

ke1234

New member
|דתעודות ומסמכים אספנות שהיא למטרת

לימוד ושימור של עולם הולך ונעלם ,הרי עוד מספר שנים המחשב יחליף את הניירת כמעט לגמרי ,וכבר היום האימיילים שלנו מחליפים מכתבים שהיו נשלחים בעבר ,הפקסים מחליפים את המברקים של פעם וכולה... לכן ראיתי לנכון לשמור על הדברים שנכחדים מהעולם וניתן ללמוד מהם רבות על ההתנהלות של פעם ,אפילו השפה של המסמכים והמכתבים מלפני 70 שנה שונים מזו של היום . לדעתי זה מרתק מעניין מהנה ומלמד כך שאני מאוד מרוצה כאשר אני מוצא מסמך בעל אופי הסטורי ומבצע עליו תחקיר קטן .

cohen chaim1

New member
יישר כוחך, גיל

התחום שאתה עוסק בו חשוב ומעניין מאד,ואין ספק שכל מסמך שאתה שומר עליו וגם עורך מחקר עליו מהווה עדות לזמנים ומאורעות בעבר,ומזכיר סגנון של כתיבה ודיבור שכבר לא קיימים היום בשפה אשר מדור לדור משתנה, ומכתב או מסמך מלפני כמה עשרות שנים נקרא כקוריוז, רק בגלל הסגנון הארכאי שלו.

למעלה