ספורט וטבעונות

אבקת חלבון מהצומח - בדיוק מה שרציתי

תודה רבה!

סייטן יש לי, הכנתי פעם בולונז וזה יצא טעים. צריכה באמת להשתמש בו יותר.

במקרה שלי, מנת סייטן ומנת שייק לא יביאו אותי אפילו קרוב למינימום, אבל זו התחלה יפה.

אני בקבוצות טבעונים נוספות וגם מנויה על כמה בלוגים מעולים. העניין הוא המרחק בין קריאת מתכונים לבין יישומם... מעדיפה עקרונות פשוטים ומצרכים שאפשר לשחק איתם בקלות על פני מתכונים מדויקים וחמישה מרכיבים. חביתת קמח חומוס/עדשים, טופו מוקפץ עם פטריות ובצל מטוגן, שייק/רסק ירוק על בסיס חלב סויה, לחם מקמח מלא או פריכיות, עם חומוס וירקות - זה בערך 80% מספר המתכונים שלי

ניסית חביתיות ממאש (פולי מונג)

טעים, טבעוני וקל להכנה.
אצלנו אחד המאכלים האהובים בבית ואנחנו לא טבעונים....

באופן כללי גיליתי שבישול הודי עושה לי את זה ובמקרה, זה טבעוני. אוהבת להכין סוגים של דאל אבל רק כאלו שהם דלי הכנה... קיצ'ירי הוא עוד פתרון לחלבון מלא מהמטבח העיראקי/קוצ'יני. חוצמזה המג'דרה שלי יוצאת מצויינת עם חמישה רכיבים פלוס מינוס.

oggi2

New member
את טוחנת את המאש?

תני מתכון במטותא.
יש לי טראומה קלה ממאש לאחר נסיון הנבטה אחד לא מוצלח.. אבל נראה לי עבר זמן לא מועט מאז.

לא חייבים להנביט אבל זה עדיף...

אני מתייחסת לנסיונות כשל להנביט כתוצאה של העובדה שמשהו עבר על הקטניות שגרם להן לא לנבוט ואף להסריח ואם כך, עדיף שלא אכלנו...

מאש טוב נובט במהירות ובקלות.

בעקרון אפשר להשתמש במאש שהושרה כמה שעות במים.

200 גרם מאש מושרה/מונבט
50 גרם אפונה טריה(לא חייבים. חלק מבני הבית לא אוהבים אצלי)
קוביית זנגביל טרי בגודל 2.5 ס"מ
2-3 שיני שום
1-2 פלפלים ירוקים חריפים טריים (לא בבית ספרנו
רק אני אוהבת חריף)
כפית מלח
רבע כפית כורכום
קצת פחות מכוס מים (אל תשאלי כמה קצת... אנא עארף...)
חצי בצל קצוץ.
2 כפות כוסברה קצוצה (חצי מהבית לא אוכל
לא שמה...)
רבע כפית סודה לשתיה.

טוחנים הכל יחד (לי הלך הבלנדר אבל בלנדר מוט עושה את העבודה מצויין) ומטגנים בטיפונת שמן על טפלון את הנגלה הראשונה. אחר כך לא צריך שמן לטיגון.

לוקח יותר זמן לכתוב מלהכין.....

oggi2

New member
נשמע מצוין

אם מושרה- לא צריך לבשל?
אם לפרט את תקרית המאש- הוא נבט, אבל נשכח בכלי..שלא לדבר על מה שזה עשה לאפונה יבשה שהונבטה עצמה לדעת.
אצלנו כולם אוכלים כובסרה, זה הדיפולט פה, לגבי שום הדיעות חלוקות, הקטנים בעד המבוגרים (והקובעים:)) נגד.
אנסה גם עם קטניות אחרות, תודה.

Springy

New member
מאש מונבט את גם יכולה להוסיף ללא בישול לסלט

ויש גם כאלה שמנשנשים את זה בתור חטיף.
הנבטים הסיניים העבים שנמכרים במרכולים הם נבטי מאש (הנבט הביתי כמובן הרבה יותר עדין ודק).
בקיץ כדאי להנביט במקום מוצל בבית וכשמתחיל לנבוט להעביר למקרר - זה ממשיך לנבוט בתוכו.
וכל הכבוד על החינוך המוצלח לאכילת כוסברה

לא צריך לבשל בכלל

לא ניסיתי לא מושרה.... כאמור, עדיף מונבט אבל אם יש לך רק לילה אחד או פחות עד ההכנה, אפשר גם בלי....

גדול עליי

את מעריכה יותר מדי את יכולות הבישול שלי במגבלות הזמן והנכונות להשקיע במשהו שרק אני אוכלת פה. כוסברה אני קונה רק אורגנית ומגיעה לחנות הרלוונטית והרחוקה פעם בעשרה ימים במקרה הטוב, את הסודה לשתייה חצי מהזמן אני לא מוצאת במזווה (לא בגלל שהיא לא שם. היא שם... איפשהו. במקומה אני מוצאת אבקת אפייה בכמות שתספיק לי לעשר השנים הקרובות), ובאופן כללי יש במתכון הזה יותר מחמישה מרכיבים הכרחיים אם אני רוצה שיהיה לי טעים, וחמישה זה הגבול העליון שלי...

oggi2

New member
מג'דרה זה הכי פשוט

עדשים- שחורות/ירוקות- לא צריך להשרות
בתפקיד הפחמימה- אורז מלא, בורגול, כוסמין, חיטה או שיבולת שועל (כולן כגרעינים, כן?).
מטגנים בצל +/- שום, מוסיפים את הפחמימה הטובה, מערבבין קלות
מוסיפים את הקטנייה השובבה (יחס קטניה לפחמימה תקין צריך להיות 1:1.5 לטובת הקטנייה, אבל כרצונך).
מים- כמספר הכוסות של האורז+ עוד קצת.
מכסים ומחכים, אם יש צורך- תוסיפי מים.
תבלון- מלח בסוף, תוך כדי- כורכום, תערובת של כמון+זרעי חרדל (אני קולה מראש ושומרת -מספיק לפעמיים/שלוש).
אפשר להוסיף עלים ירוקים, נענע, וכאלו.
נראה לי מגיע לחמישה מרכיבים גג, לא?

שלי יותר פשוטה...

מטגנת המווווווון בצל עד הזהבה.
מוסיפה עדשים מאחד הסוגים הקטנים ביחס של 1:1 (לא מסיבות בריאותיות. ככה טעים לנו). על כל כוס אורז מלא או אדום, כוס עדשים ושלוש כוסות מים. מסיפה לכל כוס אורז שתי שיני שום כתושות. תיבול של מלח ופלפל. אני לא כל כך אוהבת כמון כתבלין טחון אבל אפשר לשים קצת כמון שלם לקראת תום טיגון הבצל.

אחרי שהמים רותחים, מבשלת על האש הכי מינימלית 40 דקות והאורז יוצא אחד אחד.

עמד בחוקי הפשטות? תנסי את החביתיות. תלאי כמה הן קלות להכנה. את יכולה להשקיע שני שקלים ועשרים אגורות בסודה לשתיה שתדעי היכן היא...

אני אנסה, נועה. ובאשר לסודה לשתייה

בדרך כלל אני נחשבת לאשה אינטליגנטית, אבל יש לי נפילות בלתי צפויות פה ושם. וזה גם לא עניין של כסף: השקעתי כבר לפחות עשרים ושניים שקלים בבעיה. תמיד אני קונה סודה לשתייה ואבקת אפייה בזוגות. יש איזה באג במזווה שלי, שיכול כנראה להתמודד רק עם פריט אחד מתוך שניים דומים: מראה אבקת אפייה ומסתיר סודה לשתייה, מראה קצח ומסתיר פלפל שחור, מראה כורכום ומסתיר כמון. ככה זה.
(לא צריך לקחת הכל ברצינות).

אצלי יש פשוט קופסא במזווה שבה חיות להן בנחת

הסודה לשתיה ואבקת האפיה ואף אחת לא מסתירה את רעותה...
רוצה שאשאיל לך את הקופסא? נראה לך שהמזווה שלך ישבור אותה?

סבבה, גם לי יש.

בטרינשים נחליף קופסאות ונראה איך הן מתנהגות כשמוציאים אותן מאזור הנוחות שלהן.

את יודעת מה
עשית לי חשק לגונדי טבעוני

אני עושה מחזה עוף טחון וקמח חומוס.
גיליתי שאפשר להחליף את העוף בטופו.
אני אנסה לצמצם את המתכון לחמישה (טוב שבעה...מרכיבים ואם זה יעבוד, תקבלי).
ותודה על העלאת הנושא. לאחרונה, לאחר שנאלצתי לחסום כמה מחברי בפייסבוק בגלל ההודעות שלהם, פיתחתי אנטי לטבעונים ואת עוזרת לי לא לשפוך את המים עם התינוק ולזכור מאיפה באתי.

למעלה