ספורט וטבעונות

Springy

New member
אני בספק שיש דבר כזה

זה מחקר מאוד לא כלכלי וגם קשה לביצוע.

אני חושבת שהבלבול בנושא נובע מכך שכאשר מדברים על הגורם לטריגליצרידים, כביכול, כתוצאה מצריכת פירות, מתייחסים לפרוקטוז. אממה - פרוקטוז (למרות שמכנים אותו סוכר פירות) הוא לא הסוכר שנמצא בפרי בצורתו הטבעית, אלא מוצר מעובד שמפיקים בבית חרושת. המחקרים שמתריעים מפני צריכת פרוקטוז עשו שימוש בפרוקטוז מזוקק או בhigh fructose corn syrup (אחד המוצרים המתועשים והמזיקים על פני אדמות, זול מאוד לייצור ורע מאוד לבריאות, ונמצא בהמווון מוצרי מזון מעובדים). ברור שזה מעלה טריגליצרידים.
בפירות, להבדיל אלפי הבדלות, הסוכרים קשורים לסיבים, מגיעים לכבד בהדרגה ובכמות לא גדולה, חלקם גם לא נספג ונשאר במערכת עם הסיבים במערכת העיכול עד לפינויו מהגוף (ולכן גם תמצאי קולות הטוענים שאין דבר כזה יותר מדי פירות, כי הגוף מפנה עודפים).
זה ממש לא מחקר, אבל אחד התחביבים של קהילת ה80-10-10 הישראלית (טבעונאות שמתבססת על מזון חי ובעיקר על פירות) הוא פרסום בדיקות דם. ערכי הטריגליצרידים נמוכים מאוד. ממפגשים עם חברי הקהילה - רובם המכריע אנשים רזים, ומדובר באנשים שצורכים 2000-3000 קלוריות ביום, בעיקר מפירות.

גם אני נחשפת הרבה לנושאים תזונתיים

בכלל ובמסגרת העבודה.

אשמח אם יהיה שרשור מקצועי שידון בנושאים אלה.
אישית אני לא אוהבת שמצדיקים בחירות מצפוניות (לא לאכול חיות) באמצעים "מדעיים".
היום יש גם את גישת ה"פלאו" שהיא בערך הפוכה (גם ממנה אני לא משתגעת...)

אני מצרפת מאמר קשור וקצת גם לא.
השורה התחתונה- כמו בדיון על "גבולות השיגעון של מור" היא שלא ניתן לצמצם "בריאות" לתזונה או ספורט בלבד.
יש גם אקולוגיה,
משפחה,
חברה,
אמונה,
עבודה,
ועוד.

Springy

New member
חייבת הארה קטנה

יש טבעונות אידיאולוגית, ויש טבעונות בריאותית. אין כאן עניין של הצדקת הבחירה המצפונית. באופן אישי, אני טבעונית מטעמים אידיאולוגיים. אני אוכלת raw מטעמים בריאותיים. אין שום שיקול מוסרי שמונע ממני אכילת דגנים, קטניות, מזון מעובד וכו'.
זה כמו להגיד שפליאו בא להצדיק קרניזם.
ובכל מקרה, one size does not fit all.

מעבר לזה מאוד מסכימה עם השורה התחתונה שלך. או כמו שאומרת חברתי (הטבעונאית): "לא הכל חסה"

מהניסיון שלי

אני טבעונית מזה 8-9 חודשים, לאחר 13 שנים של צמחונות
הולך לי מעולה בינתיים

שני מקורות מצויינים לחלבון מלבד הדברים "הרגילים"- טופו, עדשים וכדומה הם-
1. סייטן. זה חלבון חיטה. מגיע במגוון אפשרויות, כגוש, כנתחים מתובלים, כ"טחון" ועוד. 100 גרם מכיל 25 גרם חלבון, מעט מאוד פחמימות ומעט מאוד שומן. 100 גרם זה בסה"כ נתח גדול אחד או שניים קטנים, תלוי איך קונים.
2. אבקת חלבון מהצומח, אני משתמשת בזה של חברת NOW, מוסיפה מים ותותים בבלנדר, מנה זה 25 גרם חלבון, ללא פחמימות ושומנים.

אין צורך לצרוך את שני הדברים באותו יום מכיוון שככל הנראה תגיעי לכמות חלבון מעל למומלץ. בימים שאין לי סייטן ואני אוכלת טופו או עדשים אני משלימה בשייק.

לגבי הקבוצות בפייס, קישרו אותי היום לקבוצה שהזכרת, היא נראית לי חדשה ואין בה הרבה משתתפים עדיין, ממליצה לך לחפש קבוצות נוספות. יש מלא. כמו מתכונים טבעוניים, או מתכונים טבעוניים לשומרי משקל. המתכונים שם רצים בקצב מטורף.

שיהיה בהצלחה!

oggi2

New member
אבל סייטן זה לא חלבון מלא

עדיין את צריכה לצרוך אותו עם קטניות , לא שיש בזה משהו רע כמובן..אבל מטעה.
אבקת חלבון בסופו של דבר זו אופציה טובה, למעט זה שלי יש בעיה עם צריכה של מוצרים מעובדים.
אבל טוב לדעת שיש כזה.

שאלה לגבי הויכוח על סייטן

מהכיוון הבריאותי.
יש הטוענים שסייטן מיוצר בשיטות טבעיות כבר המון שנים ויש המשווים אותו למזון מוכן מתועש שלא עובר את סף הבית שלי. (חשבתי תמיד שטבעול ודומיו זה ממש לא בריא אבל יום אחד שמעתי מעובדת בחברה שלדעתה זה יכול להיות נשק נגד אויבינו פחות או יותר).

ברצף שבין מזון טרי אורגני לטבעול, איפה ממוקם הסייטן?

Springy

New member
ליד השניצל דינוזאור

לא יכולתי להתאפק... זהו, שתקתי

זה לא נכנס הביתה... אבל למה את שותקת

מבחינתי שניצל דינוזאור או דומיו לא יותר טובים מחבריהם הצמחונים ולא נכנסים אלי הביתה.
אני מנסה למקם את הסייטן על הסקלה ושומעת גישות סותרות.
דווקא אשמח מאד לשמוע את דעתך המלומדת. אני באמת לא יודעת מה להחליט חוץ מזה שזה מצויין שיש תחליף חלבון צמחי שיכול לגוון את הקטניות/טופו וכו ואפילו אפשר להכין לבד. אולי לך יש מתכון

oggi2

New member
ואז נשאלת השאלה- וטופו? ומוצרי סויה?

הם גם סוג של מזון מעובד, וזו חלק מהרתיעה שלי מהם, מעבר לביסוס התזונה על מרכיב אחד עיקרי (ולא ממש אטרקטיבי..).
אני גם נרתעת ממזונות מעובדים, אבל אני לא רואה אותי מכינה סייטן בבית, זה נוגד את האג'נדה השנייה שלי שמדברת על עצלנות (הכי רחוק שאני מגיעה זה לחם שאור-כשאני לא הורגת אותו וגרנולה..).
יחד עם זאת, היום הכנתי תבשיל שעועית שחורה וסייטן (וחצי מכמות השעועית הקפאתי לימים קשים).

Springy

New member
זו היתה תגובה מהבטן (שלא מתמודדת טוב עם חיטה)

לא חקרתי לעומק את נושא הסייטן, פשוט לא טעים לי ואני גם לא מבינה איך גלוטן בפני עצמו נחשב לאוכל. אבל זו אני...
בכל מקרה, הנה סרטון שמציג את תהליך ההכנה. יכול להיות שזה עובר בתור אימון כוח לידיים - אבל מעבר לזה נראה לי כאב ראש עצום...

אוקיי, חיטה טובה לי אבל נשברתי - גלוטן

אני לא נגדו כשהוא בא בתוך בצק מקמח מלא...
כשזה גלוטן מרוכז אני כבר לא ממש בעדו....
והסרט הזה הוציא לי כל חשק, אם היה....

והבעיהעם גלוטן היא????

למי שלא חולה בצליאק אין שום בעיה עם גלוטן
אין שום דבר לא בריא בגלוטן למי שלא חולה, חבל שהוא קיבל שם רע סתם בגלל טרנד

גלוטן כחלק מקמח - אין בעיה. לא בטוחה לגבי

גלוטן מרוכז. כלומר לאכול רק את הגלוטן או כמעט רק.

לא נראה לי שממילא יש לי סבלנות לתהליך הזיקוק מהסרט וסייטן קנוי הוא לפי מה שבררתי עד כה, מתועש ולא ממש בריא. (אם כי עדיף על טבעול אם הבנתי נכון).

בקיצר - אישה באמונתה תחיה. אם זה טעים לך וטוב לך, מעולה.

למעלה