ספורט וטבעונות

ספורט וטבעונות

בהמשך לדיון שהתחיל עם ההודעה של רצה רחוק, ובעקבות האופנה החדשה הזו שגם אני בין קורבנותיה,
אני רוצה להקדיש שרשור נפרד לנושא הזה.

כבר חמישה חודשים שבערך 90% טבעונית, ובגדול מרוצה מאוד, אבל יש בעיה - לא מצליחה בשום אופן להגיע לקצובת החלבון המומלצת. ירדתי 3 ק"ג בחודשים האלה - 2 ק"ג מסת שומן ו-1 ק"ג של מסת שריר שהושגה בעמל רב, וממש כואב לי הלב עליה... הדיאטנית נזפה בי קשות, ובצדק.

קראתי את המאמר של אריאל רוזנפלד שספרינגי קישרה אליו, ואין לי מושג איך מהתזונה הזו הוא מקבל מספיק חלבון, ובטח לא איך הוא רץ על זה כל כך הרבה.

יש גם קבוצת רצים וטבעוניים בפייס, אני חברה שם וגם שם לא קיבלתי בשורות מעודדות - למשל, כדי להגיע לקצובה, על בסיס דברים שאני אוכלת (לפי דיאטן הספורט שכותב שם) - אני צריכה לדוגמה ביום אחד לאכול 100 גר' טופו, 5 כפות טחינה גולמית, 10 ירקות, כוס חומוס גרגרים וכוס עדשים. נוסיף קצת לחם ואגוזים/שקדים/גרעינים ועדיין זה יהיה רק המינימום.

ואם אני באמת אכין ואוכל את כל הרשימה שלעיל, לא יישאר לי זמן לספורט ובטח לא לעבוד
אני אוכלת את הכמות הזו ביומיים במקרה הטוב. הרבה יותר קל ופשוט לי לצרוך פחמימות.

יש איזשהו שייק חלבון טבעוני ושלא יהיה מפוצץ בשומן, שלא חשבתי עליו עדיין? אם יש כאן טבעוניות נוסף על ספרינגי, מה אתן אוכלות ביום ממוצע?

oggi2

New member
מצטרפת אלייך לקושייה גם פה

וגם כמו שראית- שם.
באופן כללי אני על 90% טבעונות כבר שנים, אני די מכריחה את עצמי לאכול ביצה מדי פעם ויוגורט, כי לדעתי אני לא מגיעה לרמת חלבון מינימלית.
או שאבלה כל היום בבישול ובליסה.
גם אשמח לרעיונות
חשבתי האמת על מנת קינואה- אפשר גם מתוק וגם מלוח, יש לי תחושה שזה יימאס תוך כמה ימים, אבל אולי זה יעשה את העבודה.
או להגדיל צריכה של משקאות סויה (נשמע מלהיב..)
בגדול אני חיייבת להגיד שאני לא בנאדם של אוכל, באמת שאין לי בעיה לאכול כל יום אותו דבר, טעים פחות או יותר, אני באמת אוכלת בשביל לחיות ולא ההיפך, אז הדרישות שלי הן מהיבט העצלנות והדרישה להכין.
שזה חצי ניחא, כשמדובר בתזונה כזו..

גברת ע

New member
טבעוניות

אני לא מבינה גדולה בזה אבל כן קוראת הרבה ומתעניינת (מודה שקשה לי לוותר על הבשר) ויצא לי להכין כל מיני מתכונים נחמדים טבעוניים וקלים להכנה.
יש את הפייסבוק של אורי שביט ששינתה את אורח החיים שלה מאוכלת כל לטבעונית, כדי לעקוב אחריה, יש לה רעיונות למתכונים כתבות ועוד כל מיני דברים שיוכלו לעזור
https://www.facebook.com/vegansontop?fref=ts

בנוסף יש כל הזמן פאנלים של יועצי בריאות וטבעוניים שבין היתר מדברים גם על נושא הטבעונות וספורט.
הפאנל הקרוב יהיה ב29.5 במודיעין
https://www.facebook.com/events/139978062852680/

אם זה משהו שמעניין אפשר אולי להביא מישהו\י לאירוח או דיאטנית קלינית טבעונית, יש את טלי חייקין למשל שהיא טבעונית עדנה מינץ שגם היא תזונאית קלינית טבעונית או שף כמו בני ליפשיץ או דנה מלמד שיוכלו לתת רעיונות קלים לדברים להכנה, לא חייב מישהו שהוא עצמו טיבעוני, או ספורטאים\מפתחי שרירים שהם טבעוניים כמו אבי לייני שהוא טיבעוני כבר הרבה שנים

אגב אלן דגנרס ואישתה (ככה אומרים את זה) טבעוניות ובאתר של אלן יש כל מיני מתכונים טבעוניים נחמדים, חלק יהיה צריך לשנות או להתאים לפה כי יש דברים שאין בארץ, אבל נחמד לקבל רעיונות
http://www.ellentv.com/recipes/vegan-recipes/

מור שלז

New member
רעיון מצויין לגבי אירוח

אני אשמח אם מישהי מכירה דיאטנית קלינית טבעונית ותוכל לקשר בינינו.

אני מכירה אבל

היא אמנם דיאטנית וטבעונית, אבל נראה לי שבנוסף חשוב לוודא שזה יהיה מישהו/י שהם גם ספורטאים בעצמם או לפחות מכירים היטב את הנושא ואת הצרכים השונים מאלה של שאר האוכלוסיה.

oggi2

New member
תודה

רעיון טוב גם לגבי האירוח
תודה על הלינקים, לי סתם קשה להכנס למטבח, יותר ממה שגם ככה אי מבלה שם..

גברת ע

New member
אני גם ככה

די עצלנית, מצד אחד אוהבת להכין ולבשל ומצד שני עצלנית בטירוף.
בגלל זהמצאתי דברים פשוטים מאירים וקלים להכנה

Springy

New member
על חלבונים ואנשים (או: מיתוס החלבון)

הרבה מהקוים המנחים התזונתיים שעליהם אנו (ואנשי המקצוע) גדלים אינם בהכרח מדויקים או נכונים.
אני חושבת שהדוגמה הקלאסית לכך היא ההנחיה לאכול עד 3 פירות ביום, אחרת נשמין. אני חיה בעיקר מפירות ומי שראתה אותי מוזמנת לחוות דיעה על מידותיי...
בשנים האחרונות מתחילים להטיל ספק גם בשאלת כמות החלבונים הדרושה לנו.
יש המון מידע על זה ברשת ונראה לי שכדאי לקרוא ולתת את הדעת.
אני מצרפת כאן קטע קצר שבו ניתן לשמוע את טים ואן אורדן, אולטראיסט טבעונאי (כלומר אדם שחי על תזונת raw food) רב הישגים מתייחס למיתוס החלבון.
והרצאה ארוכה ומפורטת של ד"ר עדיאל תל אורן בנושא. שתי ההרצאות באנגלית עם כתוביות בעברית.
יש עוד כמה וכמה הרצאות טובות בנושא, יכולה לנסות לאתר אותן אם זה מעניין.

מבטיחה לראות את ההרצאות אבל....

כמי שנחשפה ונחשפת להמון חומר בנושא, מטרידה אותי הכותרת "האמת על נושא החלבון". מי שמתחיל בהרצאה שהוא טוען מראש שבודאות האמת אצלו, לא ממש מקבל את אמוני מראש.

כשהיה חסר לי חלבון, הרגשתי את זה וזה לא היה כיף.

עדיין, מבטיחה לשמוע ולהתרשם גם אם אני לא משוכנעת שהאמת תצא לאור פתאום ותבטל את כל מה שידעתי עד כה...

Springy

New member
הספק במקומו

אנשים דעתניים ונחרצים נוטים לעורר אנטגוניזם, במיוחד כשזה בא עם תוספת של יוהרה כמו במקרה הזה. אני ממש לא מסכימה עם כל דעותיו ובטח לא עם כל מעשיו - אבל עם הנושא הזה אני אישית לא מצליחה להתווכח. את כמובן תפעילי את החשיבה הביקורתית שלך, ותבחרי מה לקחת מזה, אם בכלל.

עוד לא ראיתי את ההרצאות

אבל יכולה להעיד על מידותייך הטובות

יחד עם זאת אני מוטרדת מאוד מאיבוד מסת השריר שלי, וגם סובלת מעייפות, וגם כשאני אוכלת המון פירות אני עולה במשקל, כך שנראה לי שלפחות לי עצמי בהחלט חסר חלבון. קיבלתי בשרשור הזה טיפים טובים ומתחייבת לדווח בעוד כמה חודשים אם חל שינוי ולאיזה כיוון...
תודה על הקישורים!

Springy

New member
לגבי פירות (ובכלל) מציעה לשים לב לצירופי מזון

זה מאוד משנה מבחינת עיכול ומשק האנרגיה של הגוף (ולראייה - אני איומה בזה
). עוד פירוט: כאן.

אלוהים שיעזור לי...

בסך הכל אני רוצה לאכול ולא לחשוב יותר מדי. לא יכולה להתמודד גם עם כללים וצירופים ולקרוא טבלאות ולדאוג לשילובים נכונים. במה כל האנשים האלה עובדים שיש להם זמן לדוקטורט על כל ארוחה? וכמה אפשר לשנות את הכללים - חלבון רק יחד עם פחמימה, להפריד עמילנים מחלבונים, תשתו המון מים, תשתו איזוטוני ולא מים, אל תשתו מים עם הארוחות... די!

(תודה ספרינגי, זה לא נגדך, זה בעדי...)

Springy

New member
עכשיו ברור לך מאוד

איך נוצר הזרם שאוכל רק פירות וירקות

ואם בפירות עסקינן

לא מומלץ לצרוך יותר מ 3 מנות פרי ביום, 4 אם את ספורטאית (5 אימוני אירובי בשבוע), מעלה את רמות הטריגליצרידים. וקחו בחשבון שבננה זה שתי מנות, ותמר מגהול זה מנה אחת....

רק בריאות...

Springy

New member
זה כנראה תלוי במה שאוכלים חוץ מפירות...

לפי התיאוריה הזאת הטריגליצרידים שלי צריכים להיות בשמיים. אני אוכלת אינספור מנות פרי ביום, ורמת הטריגליצרידים שלי נמוכה מאוד (לפני שעברתי לתזונת Raw הערכים היו גבוהים בהרבה מהטווח העליון של הנורמה, ואז אכלתי הרבה פחות פירות!).
טריגליצרידים בדם, למיטב ידיעתי, עולים כתוצאה מצריכה מרובה של פחמימות רב-סוכר (קרי: עמילנים) ומוצרי "קלוריות ריקות" למיניהם (קמח לבן, סוכר לבן, דבש).

גם לי זה חדש שפירות מעלים טריגליצרידים

אצלי הטריגליצרידים נמוכים והיו כך גם בתקופות שאכלתי יותר פירות.
מתאים לכך שהם עולים מעמילנים ו"קלוריות ריקות" שאותן אני לא נוטה לצרוך אבל זה לא ממש מחקר....

בנות, לא המצאתי ולא טעיתי

שמחה מאוד בשבילכן שאין לכן מגבלה והגוף שלכן מתמודד יפה עם הפירות. כאמור פעילות אירובית מאוד עוזרת בעניין.
היום כחלק מלימודי אני בדיוק מסיימת השבוע קורס בתזונה (השלישי במספר), בנוסף זה משהו שנאמר לי אצל ארבעת התזונאים שהלכתי אליהם במרוצת השנים.
היה לי חשוב לציין את זה כי לטבעוניים מן הסתם יש נטייה לאכול יותר פירות מהרגיל וחשוב לדעת גם את זה.

מעניין אם בדקו את זה אצל טבעונים בנפרד

כלומר האם לטבעונים שאוכלים הרבה פירות יש טריגליצרידים גבוהים כמו לאוכלוסיה לא טבעונית.

בין הטבעונים, מעניין אם זה נבדק בין טבעונים מטעמי בריאות, כאלו שמקפידים על מזון בריא ואורח חיים בריא ובין טבעונים שאוכלים אוכל טבעוני מתועש, דגנים מעובדים ולבנים ושומן מוקשה מהצומח.

לי נראה שאמור להיות הבדל. הייתי שמחה לקישור למאמרים שבדקו את הנושאים הללו.

למעלה