details, details, details
אנשים, תראו קצת ענין במסע האמיתי של האנושות בין הכוכבים... עדו בשנות ה-60 נהגתה ב-NASA תוכנית וויאג'ר, בעקבות הזדמנות הפז שנוצרה בסוף שנות ה-70 ותחילת ה-80 של המאה הזאת. מהי הזדמנות הפז? בשנים האלה כל הפלנטות של מערכת השמש הסתדרו בהקפתם את השמש בצורה כזו שאפשרה לשלוח חללית אחת בכדי לחקור את כולם, האחד אחר השני - הם הסתדרו בשורה. זה קורה אחת למאות שנים. לצורך זה הוקמה תוכנית וויאג'ר, במהלכה נבנו שתי חלליות - וויאג'ר 1 ו-2. הן שוגרו אחת אחרי השניה ב-1977, ומרבית המידע שיש לנו על כל הפלנטות החיצוניות במערכת השמש - צדק, שבתאי, אוראנוס ונפטון והירחים של כולם - בהם התמונות המפורסמות הרבות - הגיעו משתי חלליות אלו. הן עברו כבר את תחומה של האחרון של מערכת השמש ועכשיו משייטות להן בחלל, משדרות עדיין טלמטריה על אבק הכוכבים שהן פוגשות. וויאג'ר היו הגשושים הראשונים של בני האנוש שנשלחו לכזו משימה ולכאלו מרחקים ומחקרים. העובדה שהצליחו לאסוף 10% מהמידע שאספו הוא נס טכנולוגי. פרט לעובדה זו, שתי חלליות וויאג'ר מצטרפות לפיוניר 10 (חללית לחקר צדק) כשלוש החלליות מעשה ידי אנוש שיצאו את תחום מערכת השמש. על פיוניר 10 יש לוח זהב עליו ציור של גבר ואישה עירומים, נקודות הציון הגלקטיות של מערכת השמש ומיקומו של כדור הארץ במערכת השמש. חלליות וויאג'ר ששוגרו מספר שנים מאוחר יותר כבר היו הרבה יותר מתוחכמות. עליהן יש תקליט מזהב (בעצם משהו סגנון לייזר דיסק) המכיל 600 מגה של מידע (כמות עצומה לאותם זמנים) של מראות וצלילים מכדור הארץ, ואת המילה "שלום" נאמרת בעשרות שפות מכל העולם (כן, גם בעברית). בסיכומו של ענין - מגניב בטירוף. ורק כהערת אגב, פיוניר 10 הושמדה ע"י ציפור טרף קלינגונית בסרט החמישי של TREK. ולגבי וויאג'ר, הגשוש שמופיע בסרט הראשון הוא "וויאג'ר 6" - גשוש שלא קיים במציאות, ששוגר, לפי הסרט, ב-1999, מכדור הארץ. ו.... הערת ה-CUM שלך לא הייתה במקומה. צר לי, אבל לא ברור לי איך החרמנות שלך היא ענין מצחיק וכיצד היא קשורה אלינו. חוצמזה, אתה צודק במאת האחוזים ואני איתך - בורות לא בפורומנו!