ספוק הוא בורג!

Chakotay

New member
ספוק הוא בורג!

קראתי באיזה ספר שוויליאם שאטנר כתב ומשום מה אני לא זוכר את השם שלו אבל היה קטע שהבורג עמדו להטמיע את סספוק לקולטיב ופתאום המחשב אמר שהוא כבר בורג. הסיבה: בסרט הראשון זוכרים את ה Vger(אני חושב שזה היה השם) בעצם הייתה אחת מהפרובים הראשונים של הבורג ומתי שהיא עשתה Mind Melt עם ספוק הוא בעצם נהיה אחד מהקולקטיב. מגניב לא?

GD4EVeR

New member
כמה דברים:

היה את הסרט הראשון בכבלים, בסינמה. VGer, הזה, היה בעצם: "Voyager" (כשהם הגיעו לפרוב, היה רשום שם 'VGer' עם לכלוך על חלק מהאותיות, וכשקירק ניקה את הלכלוך, הם ראו שבעצם כתוב שם: "Voyager"). ואז הסתבר שזאת חללית ש NASA (!) שיגרה מכדוה"א במאה ה-20 כדי להסתובב בחלל ולהשיג מידע על מה שהיא יכולה (נראה לי שיש חללית כזאת שנאס"א שלחה במציאות, אגב...), ואחרי כמה זמן החללית הזאת הגיעה, כביכול, לכוכב זר, שמאוכלס במכונות כאלה, ששידרגו את Voyager והפכו אותו למה שהוא... היי... רגע... אז באמת יכול להיות שהכוכב הזה הוא... הכוכב של הבורג!!

ROZELESS

New member
נראה לך שיש כזאת חללית במציאות ../images/Emo12.gif8

באיזה עולם אנחנו חיים שאנשים יודעים יותר על המד"ב מאשר על המציאות .. עוד שניה גם יכתבו לי פוו שאולי אבל רק אולי שיגרנו באמת בנאדם לחלל בשנת 1969 כי "דיברו" על זה בסטאר טרק .. CUM ON MEN !!!!!!! [ הודעה זו נכתבה ציניות מופרזת ואין לקחת אותה חזק לריאות עקב נזק נפשי מתמשך ......... ]

Lu Tze

New member
בד"כ אני לא מתקן שגיאות כתיב של

אנשים אחרים, אבל כדאי שתדע ש-COME רושמים ככה. ושיגרו כבר כל כך הרבה וויאג'רים שאף אחד כבר לא סופר.

ROZELESS

New member
בדר"כ זה נכון לרשום COME אבל ..

אני רשמתי CUM בשביל המטבע לשון ( כול חרמן מתחיל היה מבין ת'פואנטה פוו .. ) ובגלל שבאנגלית זה נשמע ממש מצחיק לומר את זה ככה ...

Iris Carmon

New member
אני שמעתי על לפחות שתי וויאג'רים

נדמה לי שהם הגיעו למרחק כפול מפלוטו למדנו על זה באיזה יום חלל שהיה לנו שנה שעברה או לפני שנתיים (היה בבניין עכברים חתוכים בתוך צנצנות ונורא כעסתי. וגם אני הייתי היחידה שידעה איזה כוכבים זה החגורה של אוריאון [חבורת מטומטמים יש לי בכיתה])

sysiphus

New member
details, details, details

אנשים, תראו קצת ענין במסע האמיתי של האנושות בין הכוכבים... עדו בשנות ה-60 נהגתה ב-NASA תוכנית וויאג'ר, בעקבות הזדמנות הפז שנוצרה בסוף שנות ה-70 ותחילת ה-80 של המאה הזאת. מהי הזדמנות הפז? בשנים האלה כל הפלנטות של מערכת השמש הסתדרו בהקפתם את השמש בצורה כזו שאפשרה לשלוח חללית אחת בכדי לחקור את כולם, האחד אחר השני - הם הסתדרו בשורה. זה קורה אחת למאות שנים. לצורך זה הוקמה תוכנית וויאג'ר, במהלכה נבנו שתי חלליות - וויאג'ר 1 ו-2. הן שוגרו אחת אחרי השניה ב-1977, ומרבית המידע שיש לנו על כל הפלנטות החיצוניות במערכת השמש - צדק, שבתאי, אוראנוס ונפטון והירחים של כולם - בהם התמונות המפורסמות הרבות - הגיעו משתי חלליות אלו. הן עברו כבר את תחומה של האחרון של מערכת השמש ועכשיו משייטות להן בחלל, משדרות עדיין טלמטריה על אבק הכוכבים שהן פוגשות. וויאג'ר היו הגשושים הראשונים של בני האנוש שנשלחו לכזו משימה ולכאלו מרחקים ומחקרים. העובדה שהצליחו לאסוף 10% מהמידע שאספו הוא נס טכנולוגי. פרט לעובדה זו, שתי חלליות וויאג'ר מצטרפות לפיוניר 10 (חללית לחקר צדק) כשלוש החלליות מעשה ידי אנוש שיצאו את תחום מערכת השמש. על פיוניר 10 יש לוח זהב עליו ציור של גבר ואישה עירומים, נקודות הציון הגלקטיות של מערכת השמש ומיקומו של כדור הארץ במערכת השמש. חלליות וויאג'ר ששוגרו מספר שנים מאוחר יותר כבר היו הרבה יותר מתוחכמות. עליהן יש תקליט מזהב (בעצם משהו סגנון לייזר דיסק) המכיל 600 מגה של מידע (כמות עצומה לאותם זמנים) של מראות וצלילים מכדור הארץ, ואת המילה "שלום" נאמרת בעשרות שפות מכל העולם (כן, גם בעברית). בסיכומו של ענין - מגניב בטירוף. ורק כהערת אגב, פיוניר 10 הושמדה ע"י ציפור טרף קלינגונית בסרט החמישי של TREK. ולגבי וויאג'ר, הגשוש שמופיע בסרט הראשון הוא "וויאג'ר 6" - גשוש שלא קיים במציאות, ששוגר, לפי הסרט, ב-1999, מכדור הארץ. ו.... הערת ה-CUM שלך לא הייתה במקומה. צר לי, אבל לא ברור לי איך החרמנות שלך היא ענין מצחיק וכיצד היא קשורה אלינו. חוצמזה, אתה צודק במאת האחוזים ואני איתך - בורות לא בפורומנו!

GD4EVeR

New member
מציאות ובדיון...

אז אתם רואים שכן, יש לזה איזשהי אחיזה במציאות... אגב, כל העניין הזה בסרט הראשון מזכיר את הפרק בסדרה (נדמה לי בעונה הראשונה) עם ה Nomad... (
) הגבשוש שהאנטרפרייז נתקלה בו, ובסוף הסתבר שהוא נבנה במקור בכדוה"א ונבנה על-ידי מישהו שהשם שלו דומה ל"קירק" (לכן הוא חשב שקירק הוא זה שבנה אותו)...

Lu Tze

New member
לא הגיוני.

קודם כל, מינד מלט זה לא מספיק כדי להפוך לבורג מכמה סיבות: א) מיינד מלט זה דבר זמני, לא תמידי. ב) מיינד מלט פועל בשני הכיוונים ובגלל שלספוק יש הכשרה בנושא הזה הוא בטח יכל להתנגד. ג) מיינד מלט לא הופך אדם (טוב, וולקן) לבורג, אפילו זמנית. דבר שני, זה לא הגיוני שספוק שמר על האישיות של מצד אחד ומצד שני, היה בורג. ועוד משהו, איך הבורג יכלו לשמור על הקשר עם ספוק כשהם היו בצד השני של הגלאקסיה? הם צריכים כזה... דבר... שמקשר בין האינבידואל לבין הקולקטיב. נראה לי ששאטנר פשוט רצה לזעזע את הקורא ולא מצא משהו יותר הגיוני.

Chakotay

New member
הוא לו ניהיה בורג

פשוט ניהיה לו איזשהו סימן ש"כאילו" הוא בורג בגלל המינד מלט היה לו קשר קצר עם הקולקטיב וזה סימן אותו כבורג.

B a n j o

New member
שאטנר

תמיד תוקע קטעים כאלו בספרים שלו... בכל אחד מהם מצאתי איזכור לאיזה פרק ישן של הסידרה המקורית... אם מישהו זוכר את הפרק The Concience of a king יש לו איזכור רציני בספרים האחרונים שלו בקטעים של המוות של קירק וחזרתו לחיים ובעיקר גם על עולם המראה. ולגבי התאוריה של הבורג וויג'ר, היא ממש ישנה ודיברו על זה כבר מלא פעמים. אומרים גם שזה היה בשלב שהבורג עוד היו יחסית קצת נורמליים ולא רצחניים כ"כ והיו עדיין שומרי שלום. (זה לא כ"כ מסתדר עם "המפגש" שבו הם ניסו להשיג תיגבורת מהבורג של המאה ה-21)

למעלה