ספוילרGb:atl

PACK PACK

New member
ספוילרGb:atl

הולך לישון מבסוט. הרבע הראשון היה מפחיד אבל הייתי אופטימי. הלילה הלבן היה שווה. לילה טוב.

underdog36

New member
../images/Emo58.gif GB-ATL

PACK PACK, יצאה לך כותרת קצת לא קריאה...
בכל מקרה, אני שותף להרגשה שלך. אחרי שבתחרות הפורום שאלו על המשחק הזה והתלבטתי כמה נקודות לשים עליו (כמובן שעל גרין ביי), אמרתי לעצמי שהפאקרס לא אמורים להתקשות מול אטלנטה עם איך שהם נראים עד עכשיו, ושמתי 5 עליהם. את ה-6 אגב השארתי לדטרויט שישחקו הלילה. תחילת המשחק הלחיצה אותי גם. לא, לא בגלל תחרות הפורום, אלא באמת החשש להפסיד לקבוצה שלא שווה את זה. אבל אחרי ששני הדרייבים הראשונים הניבו לאטלנטה 2 ט"ד די קלים, וגרין ביי נראו רדומים לגמרי, לאט לאט הם חזרו למשחק. היה מלחיץ גם שהם לא הצליחו לעשות ט"ד עד הרבע השלישי, אבל מאותו רגע הם לגמרי השתלטו על המשחק. ליתר דיוק, אני חושב שה-FG מ-56 יארד של קרוסבי (
) היה המהפך המנטלי האמיתי. כמו שאומרים, עדיף מאוחר מאף פעם לא... ברבע הרביעי אטלנטה נראו בקושי כמו הצל של עצמם. בסיכום הם חטפו 25 נקודות בלי מענה מאמצע הרבע הראשון. לא ראיתי את GB במשחק מלא מאז השבוע הראשון, אבל לפי התקצירים של המשחקים הקודמים נראה לי שהם פתחו את המשחק יותר גרוע מכל המשחקים עד עכשיו. אני מקווה שזה לא יקרה שוב, כי אני לא בטוח שהם יצליחו לחזור ככה מול כל קבוצה. אכן, היה שווה לקום
(לא עשיתי לילה לבן, אלא ישנתי מ-21:30 עד המשחק ועוד איזה חצי שעה אחרי
). נ.ב. אף אחד לא כתב כלום על המשחקים הקודמים

underdog36

New member
../images/Emo58.gif GB-ATL נ.ב.

הפציעות של בולגה וקליפטון מדאיגות מאוד. רק שהאופנסיב ליין הקבוע חסר פתאום נזכרים כמה האנשים הגדולים האלה חשובים! וחוץ מפציעות, פינלי איכזב אותי מאוד אתמול. אולי אחרי התשבוחות בשבועות הקודמים השתן עלה לו קצת לראש... אתמול הוא השמיט 2 מסירות מצויינות וחשובות, הראשונה הייתה לט"ד, שבמקומו היה בסוף רק FG. נצטרך אותו יותר מפוקס. מצד שני, נקודה מרשימה שחפרו עליה בשידור - רודג'רס מסר אתמול ל-12 שחקנים שונים! זה אומר שחוץ מלליין שאסור לו למסור, הוא מסר בערך לכל שחקן ששיחק התקפה אתמול. אני חושב שזה מצביע גם על ראיית משחק מצויינת (לא נעול על שחקנים פייבוריטים) וגם על בחירת מהלכים מגוונת של מק'קרת'י.

PACK PACK

New member
GB-ATL../images/Emo58.gif

ההודעה הקודמת שלי נכתבה מהאייפון אחרי לילה לבן.
ולמשחק... בשני הדרייבים הראשונים של אטלנטה הייתי מאד מתוסכל. לא נראה היה שהפאקרס מסוגלים לעצור את אטלנטה וזה לא היה מאדישות או יכולת נמוכה, פשוט מייק מולארקי (מתאם ההתקפה של הפאלקונס) הגיע עם תוכנית משחק מעולה. כל תרגיל של המקומיים היה מפתיע ובעיתוי מצויין. סקרינס, פליי אקשן וכו'. הרגשתי שאין מה לעשות נגד תוכנית משחק כזו. בדיעבד, דום קייפרס (מתאם ההגנה של GB) עשה לו בי"ס. מאמני התקפה בדר"כ מגיעים עם 15 תרגילים איתם הם מתחילים את המשחק. התרגילים האלה נבחרים בקפידה בהתאם ליריבה, וכל השבוע הקבוצה מתאמנת עליהם כך שההוצאה לפועל תהיה מושלמת. נראה שכך עשה מולארקי, ועשה בצורה מוצלחת מאד. אבל מאמן נבחן לא רק בהכנה שלו לרבע הראשון, אלא בעיקר בהכנה שלו למשחק שלם, מעבר על סנריויים שונים ותגובות להם, ופשוט תגובות ספונטניות במהלך המשחק. את זה עשה קייפרס בצורה מרשימה מאד. השינוי העיקרי שהוא עשה הוא לשחרר את הליינבקרים הפנימיים שלו (הוק ובישופ) משמירה על המסירה והקדיש אותם לעצירת הריצה. על המסירה הגנו הסייפטיז והליינבקרים החיצוניים מדיי פעם, אבל בישופ והוק החלו לשמור על הגאפס שלהם ולתקוף את טרנר בעזרתם הנדיבה של ראג'י ופיקט. בנוסף הם נעשו פחות רגישים לפליי אקשן, DRAWS וסקרינס, מה שהרג את GB בדרייבים הראשונים. בצד השני יש ל-GB מאמן התקפה מעולה (מקארת'י) שידע להסתגל לאחר איבוד שני התאקלים שלו (אחד מהם תוך כדי משחק- קליפטון). אמנם ניוהאוס פתח את המשחק, אבל לפתע הוא מצא את עצמו בעמדה שונה שמצריכה לשנות את התכניקה שלו לגמרי- משמאל לימין וההפך. פרשן ESPN שהיה O תאקל (שלרית'- אם אני כותב נכון) צייץ שניוהאוס הולך להיות כוכב ענק בליגה. המעבר מצד ימין לצד שמאל כל כך קשה שהוא לא יודע איך לתאר את זה בכלל. בכל מקרה, במהלכים הראשונים עד המחצית, מקארת'י השאיר עזרה לתאקלים שלו, מה שתקע קצת את ההתקפה שמבוססת על פיזור הרסיברים, אבל בנה את הבטחון שלהם. לאחר המחצית, הם כבר נשארו לבד להגן על רודג'רס, ועשו עבודה מעולה. ההתקפה חזרה לעצמה. רודג'רס דווקא רגיל לקו התקפה שלא מתפקד. בעונות 2008-09 הוא היה תחת מתקפה מתמדת, מה שלא הפריע לו להביא מספרים מדהימים. היה מהלך אחד אתמול (או היום, אני כבר מבולבל) שוות'רספון דהר לעברו עם רצח בעיניים. לכולם בג'ורג'יה דום היה ברור שמגיע סאק. גם לי. הליינבקר של הפאלקונס כבר התחיל לחשוב על ריקוד הנצחון (שאגה, מכונת ייריה כמו מרימן, קשירת כבש כמו ג'ארד אלן או החזרת הג'אמפ שוט של הג'איינטס מ-2007). אבל רודג'רס בקלילות עשה צעד מהיר ימינה, רץ הצידה והביא מסירה מדוייקת תוך כדי תנועה. פיירס דאון. לשם השוואה, לבריידי יש אמנם התמצאות אדירה בפוקט, אבל נראה שהוא אף פעם לא צריך להתמודד עם מצבים כאלה. קו ההתקפה שלו מחזיק את ההגנה, כאילו לנצח. אני לא יורד פה על בריידי, אלא רק רוצה להדגיש שרודג'רס לא תמיד מקבל עזרה מקו ההתקפה והרסיברים שלו מתפנים הרבה פעמים רק בגלל שרודג'רס מאריך את המהלך כשהוא יוצא מהפוקט ונותן להם עוד זמן להתפנות. כתבתי את זה כבר פה אבל אף אחד לא הגיב: אני לא חושב שאפשרי לשחק טוב ממה שרודג'רס משחק בשנה האחרונה. זה קרוב לשלמות. אלמלא פציעות, אני מאמין שהוא ייסיים את הקרירה כטוב בכל הזמנים. עוד דבר, פינלי ממש עצבן אותי במשחק הזה. לאחר הקריעה של דנבר שנה שעברה שנבעה בעיקר מדאבל טים תמידי על פינלי ששיחרר את השאר, הוא העז להתלונן שלא נעשה מספיק ע"י מקארת'י כדי לשחרר אותו. אידיוט! הקבוצה קורעת את היריבה בזכותו והוא חושב על המספרים שלו... ואתמול/היום הוא מפיל 3 כדורים. אחד שהיה צריך להיות TD ואחד שהיה צריך להיות המרה של 2 נק'. לפחות אחרי שהוא פולט שטויות שייגבה את השטויות על המגרש. בסופו של דבר הוא הביא כמה מהלכים חשובים, אבל היתרון של GB על קבוצות אחרות זה בלכידות שלהם ובמטרה הקבוצתית המשותפת. אבל אני מאמין שהוא לומד מחבריו לקבוצה ומקארת'י מרגיע אותו. כשרון ענק. להתראות יום ראשון בלאמבו מול הראמס (המשחק שראיתי במו עיניי היה של GB בסייניט לואיס ב-2009) שהשתפרו מאז שראיתי אותם, אבל נראה ששוב פעם ברגרסיה.

PACK PACK

New member
2 תיקונים

דנבר נקרעו שבוע שעבר ולא שנה שעברה. GB-STL זה המשחק האחרון שראיתי ולא היחידי- חשוב לי להבהיר כי האנשים פה הם היחידים שאני יכול לספר להם וזה מעניין אותם.
ראיתי גם GB-DET ו- ARI-WAS ב-2008. CIN-GB בלאמבו ו-SD-PIT ב-2009.

Yo-man

New member
לגבי השאלה שלך למה לא כתבו על המשחקים ../images/Emo190.gif

אני אישית הייתי במתח ואז בהלם מהפסד הרביעי של האיגלס. מצד אחד אני מרגיש שאני אמור להתרגל לתופעה המדאיגה הזו, מצד שני זה לא קורה. הם הרבה יותר טובים מהתוצאות של המשחקים שלהם ואני לא מצליח להבין למה. לא שידרו את המשחק בארץ אבל בדרייב האחרון ויק התקדם כל כך יפה עם הכדור. התחילו ב-4:26 את הדריב והיו צריכים TD להשוות. 3 יארד בריצה, 8 במסירה, 11 במסירה... הכל התקדם ממש כמו מהלך צבאי מתוכנן. ואז הגיעו למצב של ניסיון שלישי ל-3 יארד ויצאו לפסק זמן של 2 הדקות, בקרבת קו ה-30 של באפלו. ברור שזה איזור של ניסיון רביעי אם השלישי לא מצליח ושיש מספיק זמן, לכן אין בעיה לתת למקוי לרוץ או שויק ירוץ בעצמו או מסירה בטוחה או כדור החוצה. ואז אני רואה את השורה בגיים-סנטר "intended for Avant..." פה כבר עזבתי את המחשב והתפנתי לבהות בטלוויזה, ורק אתמול ראיתי מה קרה אח"כ - ב-30 שניות פילי הצליחו לעצור את באפלו לניסיון רביעי ליארד אחד. שניה לפני שבאפלו בעטו אנדי ריד לקח טיים אאוט, ואז באפלו חזרו בפורמיישן של ריצה והצליחו למשוך שחקן הגנה לאופסייד מה שנתן להם את הפירסט-דאון וגמר את המשחק סופית. כמות הטעויות שהקבוצה הזו עושה בלתי נתפסת בעיניי. מהליין מן הקטן (גדול) ועד המאמן (הקטן הפעם). וויק עצמו עושה שטויות, אבל לא הכל באשמתו. 2 חטיפות הגיעו כי אנשי הגנה רכבו לו על הגב שניה וחצי אחרי שהוא קיבל את סנאפ וניסה לשחרר כדור מהיר, מה ששינה את מסלול הכדור והוביל אותו לידיים עוינות. אולי הוא צריך לקחת את הסאק במקרים כאלה, אולי הוא צריך שחרור יותר מהיר, אבל בעיקר הוא צריך ליין יותר טוב. חוץ מזה היו משחקים נחמדים. אוקלנד הפתיעו אותי לגמרי. ניו-אינגלנד התחילו לאט אבל התיישרו היה שבוע טוב, חוץ מפילדלפיה! לפחות הג'איינטס אכלו חרא בבית, זה תמיד מנחם

DEJ

New member
../images/Emo58.gif דובים - כפירים

אחרי שראיתי שני משחקים של דובי שיקגו, אני חייב לומר לך שלפילדלפיה יש קו התקפה מעולה, באופן יחסי. קאטלר צריך להיות מסוגל לשחרר מסירה אחרי שניה נקודה שלוש אחרת כבר יהיה עליו מישהו, והוא צריך לעבור 15 יארד בכל שלושה נסיונות, בגלל שמישהו בקו ההתקפה יקפוץ באיזה שלב מוקדם מדי, ויגרור עבירה של 5 יארד. פשוט רחמים עליו.

mishuna

New member
../images/Emo58.gif GB-ATL ועוד

אפילו בתור אוהד גרין ביי, לא הייתי עד כדי כך אופטימי לפני תחילת העונה, ידענו שגרין ביי טובים.. אבל מאד מפתיע לראות את החולשה היחסית ב-NFC, לעומת שנה שעברה. אם רודג'רס במשחק "פושר" זורק 396 יארד, 2 TD וללא איבודים.. אין הרבה מה להוסיף. מה שכן, צריך לזרוק איזה מילה טובה על ההגנה. אולי זו לא הגנת-על כמו בולטימור, שלא נותנת ליריב לזוז בכלל, אבל הם כן מגבילים מאד את היריב ויודעים ליצור מהלכים כשצריך. מזכיר מאד את ההגנה של הקולטס כשהם היו טיפה יותר צעירים. רק אצלי מתקבלת התחושה שהליגה חלשה יותר באופן כללי? או שזה בגלל שה"מעצמות" הרגילות די חורקות העונה? ומה לכל הרוחות קורה ב-NFC EAST ? אם הכל ימשיך בדרך הזו ב-NFC, ככל הנראה הסיינטס והפאקרס הם אלו שילחמו על הכרטיס לסופרבול.

JayneCobb

New member
בתור אוהד קולטס אני חייב לשאול...

מתי בדיוק לקולטס היתה הגנה כזו??? הם תמיד היו בשליש התחתון של הליגה בהגנה, הגנת הריצה שלהם היתה כמו גבינה שוויצרית, שחקן ההגנה הכי טוב שלהם שיחק בממוצע 6 משחקים בעונה בין 2006 ל 2010 ואז נחתך... אז נכון, פה ושם היו לך מאת,יס או פריני עם איזה סאק טובף או איזה ליינבקר מהיר כמו גארי בראקט שמייצר איזה פאמבל כזה או אחר...אבל בין זה לבין לאמר שהם היו הגנה ש"מגבילה" מישהו מרחק עצום...

royfr

New member
האמת היא

שלפני חמש או שש שנים הייתה להם הגנה חזקה (היו אצלי בפנטזי).

mishuna

New member
הסבר!

אולי המילה "מגבילה" קצת בעייתית פה, אבל יש דמיון רב בין ההגנות האלה. שתיהן אפשרו\מאפשרות יחסית הרבה יארדס, לשתיהן יש מספר שחקני הגנה בודדים שניתן לקרוא להם elite, ושתי ההגנות הללו עושות את המהלכים הגדולים שלהן כשצריך. אלה גם שתי הגנות שיותר בנויות להגן על הובלה במשחק, מאשר לשלוט במשחק כמו הגנות אחרות. זו לפחות התחושה שלי.. וכמו שהוזכר פה, אני מדבר על ההגנה שלהם מלפני 3-4 שנים, עם בוב סנדרס האדיר(חולה עליו!)

ESPN

New member
ואני חייבת לשאול

אוהד של הקולטס? מתי זה קרה? לא היית אוהד של הניינרס פעם? זמן טוב לחזור למקורות...

underdog36

New member
../images/Emo58.gif IND-KC

בשבוע שעבר התכתבנו על השמטות של יתרונות גדולים להפסד. השבוע היה תורה של אינדי. אחרי יתרון 17-0 ו-24-7 לקראת סוף המחצית הראשונה, הקולטס הפסיקו לייצר נקודות ורק חטפו, עד ההפסד של 28-24. מה קורה כאן? אומנם אמרתי בעצמי שאינדי בלי פייטון זה לא זה, אבל להשמיט כזה יתרון במחצית אחת (ועוד כמה שניות)? נראה לי שזה קורה יותר מבדרך כלל בזמן האחרון לקבוצות שונות בליגה... מוזר מאוד!

underdog36

New member
../images/Emo58.gif CIN-JAC

בסיטואציות מסויימות קורה שאחרי ט"ד קבוצה מנסה לעשות 2 נקודות במקום לבעוט לנקודה, ולא מצליחה. קורה גם פעם-פעמיים בעונה שבעיטת בונוס נחסמת. אבל להחטיא בעיטת בונוס
את זה עוד לא ראיתי! למי שלא ראה, שימו לב אחרי הט"ד השני של סינסינטי (בערך דקה ו-50 מתחילת התקציר המצורף). פשוט קורע מצחוק

למעלה