ספגטים

מגל3

New member
ספגטים

בהמשך להודעה של פני בובה הייתי חייב להגיב. אני בפורום כבר כנתיים כאב לבת צליאקית בת חמש ואם תסתכלו במילון אבן שושן תוכלו לראות אותי תחת המונח "הסנלר הולך יחף" = אני השף של רשת ספגטים. תאמינו לי שאני מבין את התיסכול, את הבת שלי אני לא יכול לקחת למקום העבודה שלי. אז אכן גם כאשר מופיע צליאקי במסעדתינו ואני נמצא אני משתדל לא לקחת סיכון. המטבחים שלנו הם הגלוטן בהתגלמותו ואין ממש דרך להיות בטוחים בעניין, תאמינו לי התסכול גדול. בכל מקרה: במקרה של ויניגרט הההדרים אכן אין גלוטן במוצר באופן ודאי - כמובן פרט לזיהום משני של "מסעדת הגלוטן" בגלל התסכול מהערב ההוא, אם ראית במקרה מנה שאת/אתה מעוניינים לקבל את המתכון, או לבדוק באתר שלנו, יותר מאשמח לתת אותו, על מנת שתוכל/לי להכין אותו בבית.

שלום לשף של ספגטים

אם תקרא את ההודעות שכתבתי לא תמצא מילה אחת בגנות המסעדה עצמה - הטענות הופנו כלפי מארגנת הערב שהתעקשה ללכת למסעדה שאין בה שום אפשרות עבורי. הדבר הבא שהתכוונתי לכתוב זה שאם השף התעצבן כשהאחמ"ש פנה אליו אני מבינה אותו מאוד, כי זה די לא לעניין ללכת למסעדה כזאת ולצפות שיהיו אפשרויות נ"ג, וכשאני מלצרתי אני זוכרת את הלקוחות שביקשו מנות שמנוגדות לאופי המסעדה ועד כמה זה צרם. לגבי הוינגרט - כפי שציינתי הבעיה איתו לא הייתה גלוטן אלא החומציות, למרות שלא הייתה לי ממש דרך לוודא גם לגבי הגלוטן - המלצר לא ידע כלום וגם לגבי הסורבה שאלתי של איזו חברה זו והוא לא הבין מה אני רוצה ממנו (לא שזה שינה כי לא היה סורבה). תודה על ההצעה, אבל נראה לי קצת לא מתאים לקבל מתכון למשהו שאני לא יכולה לאכול (האחמ"ש בדק אפשרות לתת לי בולונז בלי הפסטה והתברר שגם את הבולונז אני לא יכולה לאכול).

אילנינה

New member
לסנדלר היקר

למה לא ניתן לאפשר לחולי צליאק להגיע למסעדה עם הפסטות שלהם מהבית ובמטבח רק יכינו את הפסטות עם הרוטב המבוקש . הרי הרטבים הם ללא גלוטן ואת הפסטה עצמה אין כל כך בעיה להרתיח בסיר לא עם כל שאר הפסטות. דווקא בגלל המודעות שלך ותפקידך ברשת אפשר למנף את הסיפור לתועלת כולם, תחשוב על הרווח שיש בזה- לכולם. כל טוב, אילנית.

ענתלו

New member
לסנדלר/גל3

גם אני חושבת כמו אילנית אנחנו צריכים לגייס כמה שיותר אנשים בעמדות מרכזיות שיכולים לשנות ולהשפיע.

../images/Emo71.gif עוד שאלה לסנדלר..

אני אוכלת על בסיס כמעט קבוע בספגטים - דגים למיניהם (סלמון/דג היום) עם ירקות אפויים או משהו כזה. האם אתה חושב שגם מנות כאלה יהיו מזוהמות משנית?

מגל3

New member
תשובות לכולם

פני בובה: הבנתי ואני שמח לשמוע כי התלונות לא לגבי המסעדה, הויניגרט אכן ללא גלוטן, אולם כמובן מעט חמוץ, ההצעה היתה ממני לקבל כל מתכון אשר תרצה/י, אשמח לתת אותו אילנינה: בנוגע להבאת פסטה מהבית, שמעתי לא פעם על צליאקים אשר מביאים אלנו לכלל הרשת את הפסטה וכו'. הפחד שלי הוא כי ישנו זיהום משני, אנו רשת מסעדות בשמטבח יש המון גלוטן בכל מקום, כך שתמיד ישנו סיכון. פרט לכך חלק מן הרטבים מכילים גלוטן. טבחים מן המניין לא יודעים על כך (כמו רוב האוכלוסיה) קלמטינה: אכן שתי מנות הדגים הללו לא מכילות כלל גלוטן , אולם המטבח כולו, כולל העמדה בה מכינים את הדגים יש גלוטן. כמו שתמיד אותרת האגודה: לשיקולך מהרגע שגילתי כי לביתי יש צליאק, אני שובר את הראש איך רשת ספגטים יכולה לתת נישה , אפילו קטנה, לקהילה שלנו. מהכרות של עומק הנושא לא מצאתי פתרון של נהלים והדרכה של 15 סניפים בכל רחבי הארץ בה עובדים מעל 120 טבחים. גם את ביתי אינני יכול להביא למסעדה , על כן אתם יכולים להבין כי אינני יכול לקחת סיכון בהמלצה לכל שאר הצליאקים. תודה על התגובות ואשמח לעזור בכל דבר

לא ברור לי

האחמ"ש במפורש אמר שהאופציה היחידה שיש לו עבורי היא מנת בולונז ללא שציין שמגיעה עם חמאה, הדגים לטענתו גם הם מחוץ לתחום. יכול להיות שהוא הטעה אותי וכן יכולתי לאכול את הדג? (אני לא חושבת שזו הייתה טרחה גדולה מדי לנקות את המשטח עליו מכינים את הדג באם הוא משותף למנות אחרות). לגבי המתכונים עדיין לא הבנתי - איזה מתכון כבר תוכל לתת לי אם כולם אסורים? ובאשר לנסיונותיך להפוך את רשת ספגטים לידידותית לצליאקים - לדעתי חבל לך על המאמץ, מסעדה איטלקית בהוויתה אינה מתאימה לצליאקים, כמו שמסעדת סטייקים אי אפשר להתאים לצמחונים ואת מקס ברנר אי אפשר להתאים לרגישים לחלב או לסוכרתיים.

אבל אם כבר הצעת...

אני מניחה שבתור שף אתה מאלתר ומכין תבשילים מיוחדים ללא גלוטן. אני אשמח לקבל מתכון לרוטב בולונז שווה - רק למען האלרגיים ולמען שומרי הכשרות רצוי שיהיה נטול תוספים חלביים. בנוסף, יש לי עלי לזניה נ"ג שמחכים שאני אעשה איתם משהו טעים, אבל בגלל בעיית הרגישות לחלב שלי לא מצאתי מתכון הולם. אם יש לך מתכון שווה ללזניה בשרית או פרווה (יש דבר כזה?) אני אשמח לקבל.

יעל ממ

New member
אני משתמשת ללזניה בדפי אורז

בכל שיכבה שמה כמה דפי אורז ויוצא מצוין.

ענתלו

New member
היכן קונים?

האם את יכולה לציין היכן אפשר לרכוש באיזור המרכז ומה שם החברה?

פומיקיז

New member
יש דפי לזניה נהדרים של חברת טינקיאדה

אני מאמינה שניתן למצא אותן בכל מקום המוכר ללא גלוטן.

net the jet

New member
מה שעשיתי שבוע שעבר עם דפי לזניה:

חותכת חציל לפרוסות ושמה בתנור עם טיפה שמן שאני מברישה על 2 הצדדים עד שנצלה קצת ( אפשר לטגן.. אבל זה קצת יותר מדי קלוריות לטעמי ) מכינה רטוב עגבניות מהרבה בצל ועגבניות שלמות שאני קודם חולטת\קולפת. מסדרת שכבות בתבנית חסינת אש: רוטב עגבניות, עלי לזניה, חצילים... ככה מספר פעמים. אני מויספה טיפה גבינת עיזים ופרמז'ן, אבל את יכולה בהחלט להוסיף טופו. אופים מכוסה בחום בינוני כ20 דקות ואז מסירים כיסוי לעוד 5-10 דקות.

אני לא סובלת חצילים...

אבל תודה על הנסיון, אני בטוחה שאחרים יאהבו את המתכון

למעלה