ספגטים

מית צאן

New member
רוטב בולונז

אני לא מתכוונת "להתחרות" באחי השף אבל מתכון שאוהבים אצלינו: שמן, בצל, קילו בשר, קופסת עגבניות כתושות ברסק, תבלינים- מלח, פלפל שחור, שום, בזיליקום, אורגנו. מטגנים בצל קצוץ בשמן, עד שמזהיב. מוסיפים את הבשר וכל הזמן מערבבים (כדי שלא יצא גושי) כשהבשר מוכן מוסיפים את העגבניות וחצי קופסא מים.מוסיפים תבלינים (הרבה אורגנו) מבשלים כמה דקות על אש קטנה, מדי פעם מערבבים. אפשר כמובן לשחק עם הכמויות אבל כדאי להקפיד לקנות את הקופסא של עגבניות כתושות ברסק ולא סוג אחר (זו קופסת שימורים בינונית).

נשמע ממש טוב

תודה רבה
של איזו חברה העגבניות הכתושות שהמלצת? וכמה בצל את בדרך כלל שמה? אני דווקא מאוהבי הבצל... יש לך רעיון לתחליף בשביל דניאלה? היא לא סובלת בצל והתכנון שלי הוא להשתמש בה כשפן נסיונות נוסף על הבישולים הקרובים שלי...

daniela21

New member
../images/Emo169.gif../images/Emo5.gif

בולונז אני לא אוכל, אז חבל על הניסיונות. אני לא אוכלת בשר טחון (רק המחשבה מעבירה בי צמרמורת), נכון לעכשיו לא עגבניות ואף פעם לא בצל.. נחמד שחשבת עלי בתור שפן ניסיונות, אני מקווה שלפחות יהיה טעים (בלי חריף, בשל/שום וחצילים). היום שברתי שיא: שרפתי גם את האורז להכנה במיקרו וגם אח"כ את האורז בסיר. אני מוכשרת בכל הקשור לבישול ללא ספק..

מה יהיה איתך?

את לא יכולה לדמיין שזה משהו צמחי? זה טעים... דג בלי עצם אני אצליח לשכנע אותך לאכול? עגבניות זו בעיה, שכחתי... אני מצמצמת כמויות בכל מקרה. לגבי האורז - קנית את הסיר שהמלצתי לך עליו? מה הייתה הבעיה עם האורז? ואל תרגישי רע, זוכרת את הבלאגן שהיה לי עם הצ'יפס? התברר שאני פשוט לא יודעת איך מכינים צ'יפס...

daniela21

New member
צרת רבים.. :)

צ'יפס ידעתי להכין מגיל 10 ודווקא היו יוצאים יפים וטעימים. דגים בלי עצמות זה יכול להיות מצויין. קניתי 2 סירי אורז פלא ועד היום פעם אחת לא הצלחתי להכין איתם אורז: * בפעם הראשונה, כל השמן נמרח על המכסה וכל האורז היה שומני. איכס, החלטתי לנסות ללא שמן. * בפעם השנייה, האורז התקשה וקיבל את הצורה העגולה של הסיר. * פעם שלישית - מסמרים. * פעם רביעית - נשרף והאדים גרמו לי לכוויה באצבע ומשם הלכתי לשרוף גם את הסיר הרגיל (היום ניסיתי אורז מלא). רצוי שאני אדע להכין אורז לעצמי, אם אני אעבור דירה בקרוב, אני אצטרך לפמחות לדעת להכין משהו מלבד תפוח אדמה במיקרו..

אם אנחנו מדברות על אותו סיר

אין צורך בשמן, רק אורז ומים ומתבלים אחר כך (מי שאין לו בעיות עיכול יכול להוסיף תיבולית אבל אצלנו זה מחוץ לתחום). נסי לשים אותו במיקרו לפחות זמן ותחזירי כל פעם לעוד דקה עד שהוא יהיה מוכן ולפי זה תדעי כמה זמן צריך בדרך כלל.

daniela21

New member
סיר פלסטיק לבן

עם פקק איוורור אדום. ופעלתי בדיוק לפי ההוראות שלך, רק ששמתי מלח טרם החימום. אני כנראה באמת משהו מיוחד (אבל לשמחתי גם אמא שלי לא הצליחה עם "סיר הפלא".. אולי אצלנו זה משפחתי).

moria007

New member
מתכון פשוט לתפו"א

כל כך פשוט שלקרוא לו מתכון זאת קצת הגזמה, אבל כך זה הולך: 1. חותכים תפו"א לפרוסות דקות, אבל לא מדי. 2. חותכים בטטה לפרוסות, קצת יותר עבה מהתפו"א (כי לוקח להם פחות זמן להתבשל). 3. מפזרים את הפרוסות על תבנית. 4. מעל זה שמים שמן זית, מלח ופפריקה (ומי שאוהב יכול פה לתבלן להנאתו). 5. מפשילים שרוולים, ומתחילים לערבב את הכל עד שכל תפו"א מרוחים בשמן זית והתבלינים. 6. מכניסים לתנור לבערך 20 דקות חום בינוני, לבדוק כל כמה דקות אם זה לא נשרף, וכשחושבים שזה מוכן אני ממליצה לדקור את אחד התפו"א במזלג ולוודא שהוא מוכן... כל כך פשוט וכל כך טעים בתאבון!

מית צאן

New member
מתכון דומה

למי שאוכל עוף , אפשר להוסיף לתבנית כרעיים של עוף ולשים אותו רוטב ואז הזמן בתנור עולה לכמעט שעה . אני מוסיפה גם עלי רוזמרין טריים מהגינה וזה משדרג את הטעם.

נועית7

New member
אין שום צורך בידע או בסיר פלא לאורז

תנסי להכין בסיר טפלון רגיל, בדיוק לפי ההוראות שעל החבילה. לי זה הצליח ככה מצוין מהפעם הראשונה.

shavririt

New member
דניאלה- כל כך פשוט לבשל אורז..

מי צריך סיר פטנטי בשביל זה? כולה סיר רגיל בתכלית - רצוי טפלון להתחלה, אבל אפשר גם נירוסטה. את מטגנת נגיד כוס אורז אחת מעל כמה כפות שמן (לא הרבה שמן) קנולה או שמן 4 הסוגים, עד שהאורז שקוף ואפשר טיפה זהוב, ערבבי בכף עץ כל הזמן על שלהבת בינונית קטנה. למדוד פי שתיים וחצי כמות מים מהאורז, ולהוסיף יחד עם תבלינים כמו מלח ופלפל ואפשר אבקת מרק טעם עוף (חצי כף). טועמים את המים המתובלים והם צריכים להיות בטעם קצת יותר מתובל כי האורז סופג מטעם התיבול, הרתיחי על שלהבת גדולה ומיד להקטין כשרותח, ולהמשיך על שלהבת קטנה עשרים דקות. האורז ייצא נפרד אחד-אחד וטעים מאד. בהצלחה!

מית צאן

New member
רוטב בולונז

אני חושבת שהחברה היא "טל" , קשה לטעות זה כתוב על הקופסא שהיא בגודל קצת מיוחד קטנה מקופסת שימורים רגילה וגדולה מקופסת רסק. אני שמה בדרך כלל בצל אחד ולפעמים אני מגרדת אותו על מגרדת דקה ואז מטגנת (בזהירות שלא ישרף) כשיש מישהו שלא אוהב בצל , מנסיון - כך הבצל לא מורגש.

אני מכירה את החברה הזו

אני דווקא אוהבת בצל, אני מבינה מזה שכדאי לשים יותר... תודה

למעלה