ספארי צלילה בסיני

הורגדה זה סיפור אחר

באופן כללי מצרים לא מומלצת כרגע אבל ללא ספק הורגדה ומרסה עלם זה סיפור אחר.
כמובן שעדיף עם דרכון זר מכיוון שמאז ומעולם הייתה בעיה באיזורים אלו לצאת להפלגות עם דרכון ישראלי.
לידיעתך - במידה וכתוב בדרכון כי הוא הוצא בתל אביב ובמידה וההפלגה מתוכננת להגיע לאיי האחים - צפה פגיעה !!
כלומר, במקרים אלו בעבר הורידו את הנוסע מהספינה והספינה לא החזירה הכסף !!!
יש לוודא מראש אל מול האופרציה.

לצורך העניין, הריזורט שנוסע אליו הבחור למרסה עלם הוא מצויין ומוציא צלילות יומיות לאלפינסטון

בכללי - האווירה במצרים היא אנטי ישראלית (יותר מבעבר).

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אם בכל מקרה החלטתם אז אל תשכחו חולצות צהובות

הן נראות יפה על רקע ירוק כהה.

giladshay

New member
לעיתים מדהים איך אנשים מנסים להסתבך בכוח

האג'נדה הפוליטית במצרים- נמצאת בשנים האחרונות בקאנטים.
ארגוני הטרור מנצלים זאת לטובתם "ושופעי חיבה" כלפי תיירים מזדמנים, לאו דווקא ישראלים.
למזלם של היהוד למיניהם, סוכני התיירות- אינם מעודדים נסיעה לסיני בלשון המעטה.
הורגאדה/לא הורגאדה, טאבה/לא טאבה, שארם/לא שארם- בזמנים אלו עדיף להסתפק באילת (אחלה מקום שתמיד כייף לחזור אליו ולגלות דברים חדשים).
צוללים מקומיים (יעני אמריקקים) ששואלים אותי לאן אמליץ לנסוע- אני מעודד ישראל! (גם בטוח, גם מודרני, לא צריך ד"מ מלווה, אחלה צלילות חוף, אין לחץ וגם לראות מדינה מגוונת יפהפיה, כולל ביקור של ה- 14 נק' של ג'יזס מה שקוראים ויה דלורוזה, איך שהשד לא יקרא לזה).

ביקשת עצה ידידותית בפורום לגבי נסיעה לסיני.
החזירו לך תשובות הכי ידידותיות בעולם.
רמזו לך בעדינות וגם במפורש- אל תיסע!
אבל אתם "משוגעים" כפי שאתה מרמז
אחלה... הלוואי ואני מתבדה אך מעניין כמה משוגעים תהיו כאשר יצמידו לכם את הקלצ'ניקוב לרכה
(או כול כלי נשק אחר שלא יהיה).

שלא תבין שלא נכון- רובנו אוהב לצלול בסיני, אבל בהחלט צובט בלב שאי אפשר להנות מהחופים הבתוליים של סיני כרגע...
מה דעתך על ירדן כתחליף!?

r7000

New member
אם היה לי אינטרס לחטוף ישראלי..

הייתי קורא פורום תפוז -צלילה. הייתי נכנס לאתרים עם פורומים אחרים שמדברים על סיני.. בקיצור לא חכם לכתוב כאן תוכניות כאלה. רק משם המשתמש בפורום אפשר להכין מטעמים.. וחבל להוסיף הדימיון שלי מתחיל להתפרע...

אבי ע

New member
יש דבר אחד עוד פחות חכם...

וזה לבצע תכניות כאלה של נסיעה לסיני.
אז אם בזכות הפרסום כאן מקבלים פידבק מתאים ומחליטים לא לנסוע, הפרסום כאן הוא חכם מאד.
אם מתעקשים לנסוע, הסבירות שזה מה שיחרוץ את גורלם להיחטף אינה גבוהה לדעתי, זניחה אם כי אכן קיימת.
שורה תחתונה: עדיף לפרסם כאן תכניות כאלה (ולקבל את העצות המקצועיות הניתנות).

טעות

אם היית מקומי והיה לך אינטרס לפגוע - היית יודע מה שאתה צריך דעת בלי צורך להיות בכלל מחובר לאינטרנט !
רק צריך שהגמל שלך יהיה במקום עם קליטה

טפו טפו טפו

אם תיסעו שחס וחלילה לא יקרה כלום. מאחל לכם רק הנאה.
אבל הסיכון קיים וגבוה בהרבה מבעבר והמסלול של ספינה היוצאת מטאבה תמיד היה בעייתי.
אנחנו, למשל, מעולם לא תיארנו המסלול הזה כמסלול בטוח יותר גם כשהחזקנו ספינה בטאבה והתחייבנו לה כלכלית לעונה שלמה.
תמיד דאגנו להדגיש כי מדובר במסלול מסוכן לא פחות ואולי אף יותר ממסלולים של ספינות היוצאות משארם.

האשליה של עליה על ספינה היוצאת מטאבה וחוסר הצורך בנסיעה על הכביש היא המסוכנת.
מי שמבין את המסלול, נקודות העגינה, הנגישות וחוסר האופרציות האחרות בסביבה (דבר המבטל את אפשרות הבלבול),
מבין עד כמה לצאת מטאבה בספינה זה שקר בטחוני אחד גדול.

מי שמבין את האמת ומחליט לצאת - לפחות מקבל החלטה מתוך הבנה אמיתית ולא אשליה.

אבל - אם לרגע קט אחד אתם משלים עצמכם שמדובר בטיול בטוח יותר - זו פשוט טעות בסיסית
שכמוה כמו לומר שטוב להשתזף בחצות כי אז השמש הכי חזקה.

למעלה