ספארי צלילה בסיני

galhart424

New member
ספארי צלילה בסיני

אנחנו מתכננים ספארי צלילה בסיני שכולל את דהב, שארם\מיצרי טיראן, ראס מוחמד.
אני יודע שלראס מוחמד צריך ויזה. למישהו יש מידע עדכני מה הפרוצדורה המדוייקת שצריך לעשות כדיי להוציא ויזה?
מה צריך להביא? (דרכונים, תמונות פספורט וכו')
כמה זמן זה לוקח?
כמה זה עולה?
והאם יש איזו חברה בארץ שעושה את השירות הזה במקום לבצע את הטרטור לבד?
תודה

המלצה

ממליץ לעשות ביטוח ממש ממש ממש טוב.
או לחילופין - ממליץ לחשוב על יעד אחר.

לחברת הביטוח שתבטח אתכם: ממליץ לעשות ביטוח ממש טוב :)

galhart424

New member
הסבר

אפשר הסבר למה?
אנחנו לא מתכוונים להיכנס רגלית או באמצעות רכב. הכוונה היא לעלות על סירה בטאבה ומשם להגיע ליעדים ולבצע את כל הצלילות מהסירה עצמה.
הכוונה היא טיול של 3-4 ימים כאשר כל הזמן נמצאים על הבירה גם לצורך לינה ואוכל.

galhart424

New member
הסבר להמלצה בבקשה

גם החברה שאתה פירסמת פה מציעה את אותו הדבר.

Jack D Ripper

New member
במילים עדינות

אומר לכם אחד המשווקים של טיולי צלילה בעולם (ובסיני) שלא תעיזו להיכנס לסיני.

אגב, החברה שלו לא מוציאה כרגע (למיטב ידיעתי) טיולים לסיני בגלל המצב.

הסבר

אתה בהחלט ראוי להסבר.

מדוע לא לצאת לסיני - נראה לי שברור לכולם.

נושא ההפלגה מטאבה מטעה ביותר. זו הפלגה שסובלת ממיעוט נקודות עדינה.
שלושת נקודות העגינה נמצאות במרחק יריקה מהחוף ובמקומות הכי לא מאובטחים לאורך החוף.
המשמעות - נדמה לכם שאתם יוצאים בטיול "מנותק" ולמעשה אתם בטיול מאד מאד נגיש.
לא רק זאת אלא שהספינה היחידה שיכולה לבצע מסלול זה מותאמת לקהל ישראל וכל טיול כזה,
במידה ויוצא - כל מי שצריך או רוצה לדעת עליו - יודע !!

בקיצור, כל נסיעה לסיני כרגע היא מסוכנת ביותר גם אם ההפלגה יוצאת מלונדון.

באתר שלנו הכפתורים מופיעים כי אינני יכול לבטלם מבחינה רגשית.
סיני הייתה בשבילי הבית הראשון !!!

אם ישנן שאלות, הרגש חופשי

ניב ד

New member
אילן, רגשית או לא, אל תבטל את הכפתור אבל

שלפחות תופיע הודעה באתר שכרגע מסיבות ברורות האופרציות לסיני אינן מתקיימות. אני חושב שזה חשוב וראוי. והלב, כן, הוא דואב, גם כאן. בתור אחד שעוסק באקולוגיה ימית חלק מהזמן וכל הזמן הדיבור הוא על מה נשאיר לדורות הבאים ומה אנחנו הורסים וכן הלאה וכן הלאה, כל הזמן מדכא אותי הקונספט שלא בגלל הרס ולא בגלל אסונות אלא פוליטיקה ושנאה, אינני יכול לקחת את הילדים שלי לאחד המקומות הקסומים בעולם. כשאני וליאורה רק התחלנו לצאת (בראשית ימי הפורום...) והיינו נוסעים לספארי או לדהב כל שלושה חודשים בערך, כל הזמן דיברנו על זה שניקח לשם את הילדים (טוב, אולי השיחה הזו הגיעה בשלב קצת יותר מאוחר...), ואי היכולת להגיע לסיני גורמת לי קבוע להרגשה דומה לזו של אהבה נכזבת (לפחות עם ליאורה זה כן עבד...).

ReefDiver

New member
- בדיוק

לפותח השרשור - רד מזה - אל תיסע!

galhart424

New member
המשך לתשובה

אילן ראשית תודה על התשובה המפורטת. שנית החלטנו כנראה שכן ניסע (כי אנחנו משוגעים כנראה ומוכנים לקחת את הסיכון).
בתור אחד שיש לו ניסיון של שנים באזורים האלה ומעודכן אני אשמח לקבל ממך אתרים ספציפיים שהם ממולצים לצלילה ושלא כדאי לפספס.
אני יודע שבאינטרנט יש המון המלצות על אתרי צלילה באזור(שאת חלקם אני מכיר אבל לא הייתי שם המון שנים) וישנם אתרים באינטרנט עם מסלולי ספארי מובנים. אבל אני יודע שאנחנו חיים בעולם דינמי ואתרים משתנים בחלקם בגלל הרס של צוללנים או מסיבות אחרות. ובגלל שזה טיול שלא ניתן לעשות כל הזמן(לפחות כרגע) אני רוצה שהטיול ינוצל היטב.
אני אודה לך אם תוכל להמליץ לי על 2-3 אתרי צלילה שלא כדאי לפספס בכל אחד מהאזורים הנ"ל: דהאב, שארם, מיצרי טירן, ראס מוחמד.
אם יותר נוח לך להשיב לי במייל זאת הכתובת שלי: [email protected]
ושוב תודה על כל העזרה

galhart424

New member
תשובה

זה עם הספינה של אקווה ספורט שנמצאת בטאבה. היינו שבוע שעבר איתם. לא סגרנו מהארץ, פשוט באנו למועדון שם וסגרנו. אנחנו מתכננים שלושה ימים אולי ארבעה

תשובה שלי

1. לדעתי לא לעניין- אבל זה כבר ב... שלכם ושלהם.
2. המסלול אינו גמיש ולא נתון לשיקול דעתכם.
3. הם יעצרו גם ככה בכל האתרים החשובים כגון ראס ממלח, גבר אל בינת , קניון, בלו הול, אבו גלום.

ולמרות שאתם "משוגעים" אני חוזר ומדגיש - לא לנסוע !!

אבי ע

New member
מילא אתם, אבל המחיר שאנחנו נשלם

הרי כשיחטפו אתכם, למרות כל חוסר האחריות שלכם והאזהרות שהתעלמתם מהן, ישראל תעשה כל מאמץ כדי להחזיר אתכם (אם עשו את זה עבור סוחר מפוקפק עם פלפלים, יעשו את זה גם עבורכם), ואת המחיר נשלם כולנו.
אני מופתע שאקווה ספורט מבצעים כזו אופרציה, והדבר נראה לי חוסר אחריות מוחלט.
אילן ורד הוא בכיר מוציאי הספארים בארץ ושנים רבות התפרנס מספארים בסיני. מכיר את המקום, מדבר ערבית כמו מקומי, מחובר לספים בסיני: והם מזהירים אותו לא לבוא.
אם אדם כזה אומר לך לא לצאת לסיני, פשוט אל תצא! יש את קפריסין, מלטה, מלדיביים, לא חסרות אפשרויות מרתקות עד יעבור זעם.

אבי ע

New member
צ"ל: מחובר לספקים בסיני. טל"ח

שאלת אותו בתור מי שמכיר את השטח, והוא ענה לך תשובה חד משמעית בתור מי שמכיר את השטח יותר טוב מכל אחד אחר (כולל יותר טוב מאקווה ספורט). שמע בקולו!

Life81

New member
מעניין לעניין ובאותו עניין

מדי פעם יוצא לי להשתעשע במחשבה של לקחת טיסה לשארם או הורגדה (טיסה מעקבה או עמאן) ואז להצטרף לספארי צלילה של אירופאים עם הדרכון האירופאי שלי, אילן, מהיכרותך עם השטח זה גם לא מומלץ? או שזה כבר סביר מאחר ומדלגים על האיזורים "הבעייתיים"?

אבי ע

New member
טיסה להורגדה זו רמת סיכון אחרת

לדעתי איזור הורגדה הוא הבטוח ביותר במצרים, משום שזה אזור תיירותי המבודד מאד משאר המדינה, עם שני כבישים ראשיים ושמורים המובילים אליו, ואוכלוסיה המעוניינת בתיירות.
למיטב ידיעתי לאורך כל השנים האחרונות תיירים אירופאים המשיכו להגיע להורגדה ולמיטב זיכרוני לא דווחו בעיות.
אין לשים את הורגדה ושארם באותה קלחת כי שארם, כמו כל סיני, היא האזור המסוכן ביותר במצרים, כאשר חלקים גדולים מחצי האי נשלטים על ידי ג'יהאדיסטים, ואין להם בעיה להגיע לאתרי התיירות; אפילו טאבה, כמו שראינו לאחרונה. העובדה שתגיע במטוס רק אומרת שתיכנס היישר אל לוע הארי... בסיני (ובמידה מסויימת בכל מצרים) כל התיירים ובפרטי המערביים הם יעד; אולי במקרה של חטיפה הדרכון האירופי יעזור לך, אבל עם שיקול כזה דומני שמוטב לוותר על כל האופרציה.
אישית הייתי נמנע מכל נסיעה למצרים בימים אלו, מקווה לימים טובים יותר, ומנצל את הזמן לצלילות ביעדים נחשקים אחרים במרחק קרוב עד בינוני מהארץ.

חי בר

New member
אינני מכיר את הורגדה, אבל הרגשת הבטחון בטאבה

היא מזוייפת- אין שם שום בטחון. לא ניתן לסמוך על החיילים הרבים ששומרים במחסומים השונים ובנקודות הביקורת שיחרפו נפשם על מנת להגן על כמה ישראלים מנסיון חטיפה. במקרה הטוב הם בדיוק יתכופפו לקשור את השרוכים בנעליים בעיצומו של אירוע, במקרה הרע הם אולי אף ישתפו פעולה בין אם פאסיבית ע"י אי התערבות או אקטיבית ע"י העברת מידע.

אבל אולי זה סתם אני והפראנויה שלי. ההרגשה שאתה עובר את הגבול, רואה איזה 2-3 נהגי מונית (או בדואים או לא משנה מי) מנומנמים יושבים מסביב לכיכר ביציאה מביקורת הדרכונים, ואיך שהם מבחינים בך עירנותם קופצת בין רגע, הם שולפים סלולרי ומתקשרים למישהו לא ממש משאירה הרגשה נינוחה במיוחד. שוב, אולי הם סתם מתקשרים לאישה להגיד שהם גם היום מחוסרי עבודה ולא ישובו הביתה, אבל אולי הם מתקשרים לאיזה איש קשר להודיע על אפשרות לקורבן פוטנציאלי. תולי כמה סרטים אתה רואה.

ואז, כשאתה בטוח שזה בסדר להיות אפילו בטאבה, מרחק יריקה מהארץ, מלא שומרים ואנשי בטחון מצריים בלה בלה פתאום יש פיגוע כמו שהיה באוטובוס הצליינים מקוריאה לפני כמה שבועות- זה לא גורם לך לחשוב שאולי בכל זאת זה לא הדבר הכי חכם לעשות בימים אלה??? מבחינת הג'יהאדיסטים האיסלמיים ששורצים במצרים בכלל ובסיני בפרט, לפגוע בצליינים זה אחלה, אבל חבורה של ישראלים ישר מעלה להם מחשבות שזה שווה לפחות כמו כמה וכמה גלעד שליטים וכמה הם יכולים להשיג מחטיפה שכזו- בטח שווה להם לקחת סיכון לא קטן על מנת לבצע.

כמה שזה עצוב, כמה סיני יפה וכמה שבא לכם לעשות ספארי- כמו שכבר נאמר לכם את המחיר, אם ח"ח יקרה לכם משהו- כולנו נשלם. לא רק אתם.

אבי ע

New member
הוא שאמרתי...

צודק לחלוטין לגבי טאבה.
בהורגדה הייתי לפני שנים רבות אבל הסיטואציה הבסיסית לא השתנתה: אזור המבודד מאד משאר מצרים, הכניסות אליו נתונות לפיקוח הדוק, האוכלוסייה המקומית מתקיימת אך ורק מתיירות, ולשום אוכלוסיה מצרית אחרת אין גישה למקום. זו נקודת פתיחה אחרת לגמרי, למרות שאם מאד רוצים אפשר לפגוע גם שם. בפועל, דומני שהדבר מעולם לא קרה.

mad mongo

New member
נוסע לצלול במצרים

אני טס דרך מנתב׳ג דרך קהיר למרסה עאלם לצלול, אשמח לתת פרטים

למעלה