ספארי משארם א-שייח

אבי ע

New member
איני מזלזל במדד בסאם

נהפוך הוא! אם תוציאו ספארי, תודיעו....

ReefDiver

New member
אחרי שפינקת אותנו במידע אופטימי מגיעה גם לך

תשובה. אז בנוסף למה שכבר כתבו לך, התשובות שלי:

א. לא יודע. לי נראה שלא. אתה שיקפת לנו דיעה אחרת.

ב. אני נהגתי להגיע במכונית פרטית, או במונית מקומית, או במיניבוס של ספארי שיצא מהארץ. כל עוד הדרך אינה בטוחה, לא הייתי חוזר על אף אחת מצורות ההגעה האלה.

ג. זו דילמה. בשנות ה-90 נהגתי לישון בשארם או בדהב ולצאת לשתי צלילות יום מהחוף. רוב האתרים היו נגישים מלבד טירן אליה הפלגנו בהפלגות יומיות, והאתרים שממערב ומצפון לראס מוחמד אליהם לא הגענו. אם שתי צלילות ביום מספיקות לך ואתה אוהב לישון ולאכול על קרקע יציבה, זה פתרון נהדר. ספארי מציע חוויה אחרת עם 3-4 ויש אפילו שצוללים 5 צלילות ביום. ענין של טעם אישי והאם כל החבורה צוללת. אני מעדיף היום ספארי.

ד. שארם הוא רצועה ארוכה של כ-15 ק"מ מראס נצרני דרך מפרץ נעמה ועד העיר שארם-א-שיך. ממלון בודד בנעמה ובי"ס שדה בשארם בסוף שנות ה-80, האזור הפך לשטח רחב מלא בעיקר במלונות עם מספר אזורי מגורים לתושבים מקומיים. זה כמובן חוסם את הגישה החופשית לחופים מלבד החוף שכל מלון מציע (או לא מציע אם הוא מרוחק מהחוף). המון תירות, לדעתי עשרות אלפי חדרי מלונות, כשכמעט כולם מגיעים לצלול. באופן אישי אני מעדיף את מה שהיה לפני 20 שנה ויותר, אבל זה מה יש עכשיו. בוא נגיד, לא נורא

ה. איפה שאתה יורק יש מועדון. בד"כ לכל מלון מועדון משלו. לדעתי השרות בכולם דומה. בכל אופן מזמן לא צללתי ממועדון שם אז אין לי המלצות עדכניות. עד שנת 2000 נהגתי לישון ולצלול דרך ה-pigeon house, ולפני כן ממפרץ הכרישים, אבל אלה מלונות בסיסיים, יותר ברמה של דהב מאשר של שארם.

תודה רבה!
אשמח לקבל ממך/מחברי הפורום

המלצות על אתרי צלילה באזור (או על כאלה שמומלצים לשלילה :)

כמה שטויות בשרשור אחד

1. שארם מסוכנת גם היא - נקודה !!
2. הבדל דרמטי בין דרכון ישראלי לדרכון זר כולל אי יכולת לקבל ויזה על דרכון ישראלי כרגע
3. כל נסיעה כרגע - חסרת אחריות באופן שאינו משתמע לשני פנים

מטריף1

New member

1. ספר את זה לעשרות אלפי אירופאים שיגיעו הקיץ לשארם ולשירותי המודיעין של ארצותיהם.
2. קצת סותר את הקביעה הגורפת מסעיף 1 אבל ברמה העקרונית מסכימה איתך-לא הייתי נוסעת על דרכון ישראלי.
3. מסכימה איתך שנסיעה על דרכון ישראלי למצרים לוקה בחוסר אחריות, אבל אם לפלוני יש אזרחות נוספת אין מניעה לנסוע ככל אזרח אחר ממדינה זו כל עוד הוא לא מצפה לסיוע קונסולרי ישראלי בשעת מצוקה (ובינינו זה רק יחריף את מצבו
).

שיהיה לנו סופ"ש רגוע

אומר גם אמר

לידיעתך, אנחנו עובדים עם שוק אירופאי וכשאלו מתעניינים אני אכן אומר גם אומר.
גם ההמלצות באירופה הן לא להגיע לשם. מרבית הקהל האירופאי שכן מגיע הוא מזרח אירופאי.
יש ירידה של עשרות אחוזים בתיירות וכך גם ברמת יכולת התחזוקה האמיתית של מרבית האופרציות מבחינה כלכלית.
כמעט כולם היו מוכרים לך את האופרציה מחר אם רק היית מוכנה לקנות.

בקיצור - מי שמייצר תחושה אחרת טועה ומטעה.

את דעתי על נסיעתך לשם אשמור לעצמי.

בנוסף, יש לקחת בחשבון את דרכי ההגעה.
הגעה יבשתית בעייתית ביותר כעת.
הגעה בטיסות כבר מובילה למחירים שכדאי לשקול נסיעה למלדיבים ולדעת בוודאות שצוללים עם מנטות וכרישים אין ספור :)
כל קביעה כי שארם בטוחה היא כמו לקבוע שהשמש זורחת בלילה.
כל נסיעה לשארם למטרת צלילה מוציאה את התייר מהאזורים המוגנים של שארם בין אם ביבשה או בים.
כולי תקווה שסיסי שעושה עבודה מצויינת, אכן יביא למצב שיאפשר נסיעה.
סיני אינה ביתי השני כי אם ביתי הראשון וכולי תקווה שנוכל לשוב בזמן הנראה לעין.

לגבי האתרים: עובדות הן עובדות הן עובדות הן עובדות
אכן האתרים אינם מה שהיו. אמנם חלקם עדיין מהווים חלק מהאתרים הטובים ביותר בעולם
אולם בהשוואה לעצמם יש ירידה דרמטית בעושר שלהם וזה כולל מעבר לכל ספק
את ראס אום סיד וטיראן !!!

אם צללת שם כמה עשורים, בוודאי את זוכרת את מערות הכרישים בתומס, את כמויות הכרישים באזור החולי בגורדון ובגקסון,
את להקות הענק בכל מקום ואת בריאות השונית. כמות כרישי השונית מלמדת על בריאות הריף.
בוודאי את זוכרת את הכרישים שחורי הקצוות שאינם שם כבר מתחילת שנות התשעים.
ראס אום-סיד נותר עשיר ויפה בעיקר בקיר המניפות ובפינה הנהנית מזרמים קבועים. זהו !!!!!
אלא שבעבר, אזור המערות היה אדיר ביופיו וכך גם הצלילה הרדודה ימינה. גם המעבר לאזור הפיניקלס לאחר הפינה היה
עשיר בהרבה בהרבה בהרבה. ראס אום סיד נפגע מכמות התיירים, הצוללים והפיתוח בלי אפס ספק !!!

עדיין אתרים אלו מרשימים אבל לא דומים למה שהיו. עובדות !!

בכל אופן, נסיעה לסיני ולמצרים בכלל אינה לעניין כרגע וישנם מקומות המציעים יופי של חוויית צלילה ללא
הסיכון הכל כך מיותר.

mad mongo

New member
דעתי בעקבות צלילה במצרים במאי האחרון

אני אכתוב בקיצור כי כבר הגיבו כאן המון, אתה מוזמן לפנות אליי לפרטים נוספים.

1. כרגע, אם אין לך דרכון זר, לא תקבל ויזה למצרים. זה אומר שאתה יכול להגיע לשארם עצמה אבל לא דרומה ממנה (מה שגם מבטל את הרעיון לספארי דרומי ממנה).
2. אין כרגע טיסות לשארם (מישראל, ובכלל, פרט אולי לאנגליה ורוסיה כי משם מגיעים הרבה תיירים שבעיקר שותים למוות על החוף ולא צוללים). אני >לא< חושב ששארם מסוכנת, אבל הדרך היבשתית משם מאילת יכולה להיות.
3. בכל מקרה לא הייתי נוסע לצלול בשארם עצמה. בשנים האחרונות היתה בנייה סופר מואצת. בנו מלון לצד מלון לצד מלון, כשכמובן כל פסולת הבניה הלכה לים. ניכר שהריף והסביבה הימית שם מאוד נפגעה והיא בכלל לא קרובה להיות כפי שהיתה אפילו רק לפני 5 שנים.
4. אם כן יש באפשרותך לנסוע דרומה משארם (דרכון זר), הייתי בחום ממליץ על להחליף את הרעיון של הורגדה, במארסה עלאם (או ספציפית, מארסה שגרה, חפש את האתר שלהם). באמת שזו הנקודה הטובה ביותר לצלילה בכל דרום מצרים.

Ommadon

New member
עשה טובה.

תעשה מה שאתה רוצה, אבל תשאיר מכתב שבוא אתה מבקש ממדינת ישראל לא לבוא לחלץ / להחליף עליך אסירים / להוציא שקל על לחלץ אותך מהצרה שניכנסת אליה במודע...

ilanbt

New member
מיצרי טיראן הם ברמה עולמית

והם נגישים ללא ויזה ואני לא ממליץ בצורה כלשהיא לישראלי לנסוע בימים אלה מצרים.

מטריף1

New member
לגבי אתרי הצלילה בשארם

התיאור לא מדוייק, הוא נכון לגבי אתרים מסויימים ושגוי לגבי אחרים. רק לפני כמה ימים צללתי בראס אום סיד ואני יכולה להעיד כמי שמכירה את האתר הזה כבר כמה עשורים שהוא עדיין עשיר ונפלא כשהיה. טיראן, כפי שאמרו כאן לפני, עדיין מהטובים ביותר וכנ"ל גם שאר האתרים שספינות הספארי פוקדות. אני חלילה לא פוסלת צלילה בדרום מצרים אבל לא מהסיבה הלא נכונה.
שאלה יהיו הצרות שלנו...

למעלה