ספארי משארם א-שייח

אבי ע

New member
והתשובה השנייה...

א. האם בטוח?
- לא. שארם אינה בטוחה לתיירים בכלל ולישראלים בפרט, האזור נגיש לחוליות הג'יהאד של צפון סיני. אם כבר עדיפה הורגדה שלחוף ים סוף, אליה ניתן להגיע דרך אירופה.
ב. כיצד מומלץ להגיע לשם? אני מבין שאין טיסות מהארץ. אולי דרך ירדן?
- נכון, אין טיסות מהארץ. הכי נוח וזול בתחבורה ציבורית מטאבה, אפשרי גם טיסות לא ישירות.
ג. האם כדאי בכלל לעשות ספארי או לצאת כל יום מהעיר לצלילות?
- עדיף ספארי, ללא עוררין, אם בכלל יוצאים כאלו.
ד. איך שארם באופן כללי (בלי קשר לצלילות)? מקום נחמד?
- למי שלא יודע איך נראתה בשנות השבעים, היא נראית כאתר נופש לא רע. מי שכן יודע, לא יכול להפסיק לבכות.
ה. מחפש המלצות למועדוני צלילה.
- לא מעודכן. כאמור, ספארי עדיף ללא עוררין.

אבי ע

New member
לאור תגובתה של עינת אני מסייג סעיף א

נראה שהסיכון בשארם פחות מאשר בשאר חופי סיני, אם כי לדעתי עדיין גבוה משמעותית מאשר בהורגדה. אבל אין לדעת אל נכון...

חי בר

New member
בימים טרופים אלו???

לא צריך התארגנות של אל קעידה עם תכנון מקדים כמו הפיגועים שבוצעו מספר פעמים לאורך כל רצועת החוף- מספיק יוזמה מקומית של איש בודד בשביל להחליט שהוא הולך לנקום את דם אחיו שנטבחים בעזה..

איכשהו יש לי הרגשה שבימים אלה יש ממש לא מעט אנשים בכל סיני שרואים את התמונות באל ג'זירה ודי היו שמחים אם היה נופל לידיהם איזה ישאלי או שניים- החל מפועל הניקיון הכי פשוט ועד לשוטרים או אנשי בטחון מצריים. נכון, יש בשארם כמה רבבות מוסלמים מכל מיני מקומות (מצרים, בדואים-שגם הם מתחלקים ללא מעט קבוצות, סודנים, סעודיים וכו' וכו'), ונניח שאיזה 90-95% ממש אוהבים אותנו, אבל ממש אוהבים, בכל זאת נשארו איזה כמה שכנראה לא כל כך אוהבים אותנו- אולי אפילו שונאים, קצת. במיוחד בימים אלו.

להגיד שלא היו פיגועים בסיני בכלל, לאורך רצועת החוף והאיזורים "התיירותיים" זה לא קצת אנדר סטייטמנט? ראס בורקא? הילטון טאבה? חושות באזור נואייבה? מלון רזלה/גזלה/סיני דיוורס? אוטובוס במעבר הגבול? אוטובוס בדרך לקהיר?

באופן אישי בזמנים כאלה איכשהו נראה לי שזה לא הדבר הנכון להגיע למדינות מוסלמיות.

אבי ע

New member
כמובן שלא בימים אלו

אני חושב שכל הכותבים כולל התומכים בנסיעה לסיני לא סבורים שזה מעשה נבון לפני תום המבצע ושוך ההדים שלו.
ייתכן שהתבטאתי לא במדוייק, מה שהתכוונתי הוא שלא היתה חטיפה. ודאי שהיו פיגועים, מטאבה ועד שארם וגם בדרך לקהיר, שם המדריך שנרצח היה מכרי הותיק מהימים שהדרכתי את טיולי החברה הגאוגרפית למצרים.
המלצתך לזמנים אלו היא כמובן נכונה לגמרי.

חי בר

New member
נכון, בעבר לא הייתה חטיפה של ישראלים

בעצם דווקא היו גם היו- "סתם תיירים" נחטפו מאוטובוסים באזורים מאוד תיירותיים. אבל החטופים שוחררו לרוב די מהר אחרי משא ומתן ואולי תשלום כופר? אם זכורני אינו מטעה אותי לפני כשנה נחטף ישראלי מנצרת יחד עם תיירת נורבגית, לפני כן נחטפו כמה תיירות ברזילאיות באזור סנטה. נו, חטיפה זה כנראה לא משהו זר שלא חשבו עליו שם.

איכשהו נראה לי שכיום חטיפה של כמה ישראלים זה הפרס הגדול ביותר שארגון טרור זה או אחר היו מייחלים אליו. לא שאני מבין גדול בדברים האלה, נהפוך הוא אולי אני סתם פרנואיד? אבל לבוא היישר לידיים שלהם?

חטיפות היו בסיני - לא בשארם

פיגועים היו בשארם - ישראלים לא נפגעו.

כמו כן, לא היו נסיונות חטיפה בתוך שארם. בגלל שחטיפה היא בעייתית (להשקפת חלקנו יותר ממוות), דווקא נראה שבשארם קטנים הסיכויים לחטיפה מכיוון שהמקום מפוקח על ידי הצבא והמשטרה המקומית. (זאת בשונה מצירים בינעיירתים כאלו או אחרים, שם היו החטיפות שהזכרת).

חברים שימו לב שיש כאן ניסיון לבסס הנחה שבשארם יותר בטוח מיתר חלקי סיני, כל עוד מגיעים יוצאים משם בטיסה (או בהפלגה מהורגדה נגיד).

.

חי בר

New member
אתה באמת סומך על פיקוח הצבא והמשטרה המצרית??

אמנם זה היה די מזמן, אבל זכור לי אחד חייל מצרי בשם סולימאן חאטר שקם לו בוקר אחד, ראה כמה ישראלים מתגלשים להנאתם על דיונת חול בראס בורקה- והחליט לרצוח אותם.

אני לא בטוח עד כמה סדר הארועים ברור עד היום, אבל אם זכרוני אינו מטעה אותי, מרבית חבריו ליחידה של הנ"ל לא ממש עשו מאומה על מנת לעצור אותו. ואם זכרוני אינו מטעה אותי, במשך כמה שעות מנעו מרופא לגשת להעניק טיפול רפואי לפצועים ששכבו שותתי דם.

אותו רוצח הוגדר ע"י המצרים באופן רשמי כמטורף וחולה נפש, באופן לא רשמי גיבור לאומי. לא אתפלא אם יש רחוב, אנדרטה או הנצחה אחרת על שמו- ביותר ממדינה ערבית אחת.

נכון, עברו כמעט 30 שנה מאז, אבל אל תתפלא אם גם כיום השוטרים או החיילים שאתה חושב שאמונים על הבטחון לא יהיו עסוקים בלקשור שרוכים בנעליים או בהריגת זבובים בזמן שחולייה של מחבלים בדרכה לבצע פיגוע/חטיפה/מה זה משנה.

כמובן שתעשה מה שבא לך, תמשיך לחלום על שארם בטוחה לישראלים. ממליץ לך להשתדל מאוד לא להתבלט ולא להבליט את ישראליותך במקום.

yud4dive

New member
פיגוע בתיירים איטלקים ורוסים לא נחשב?

זה לא היה בשארם?

חוץ מזה: נראה לי שסירת צוללים עם קבוצה ישראלית עליה מהווה מטרה קלה.

מטריף1

New member
חזרתי אתמול משארם

מנסיעה שתוכננה ויצאה אל הפועל טרם תחילת סבב האירועים הזה אולם התרחשה בעיצומו. נסעתי על דרכון זר אך לא הסתרתי בספינה את העובדה שאני מישראל.
בניגוד למה שכתבו פה חלק מהמגיבים שארם עצמה נחשבת בטוחה לתייר כמו גם איזורי תיירות אחרים לחופי הים האדום להבדיל אלף אלפי הבדלות מאיזור טאבה ודהב. אני הרגשתי בטוחה ולא חשתי שהאירועים משפיעים על היחס כלפי. המצרים משוועים לתיירים ומתגעגעים לימים בהם שארם היתה עמוסה ושוקקת חיים וכסף.
אין מהארץ טיסות לשארם, יש לקהיר ומשם אפשר לטוס בטיסת פנים אבל ישנן גם אפשרויות נוספות דרך יעדים אחרים.
לגבי השאלה ספארי או דיילי תשובתי נחרצת-ספארי נותן את התמורה הטובה ביותר לכספך הן מבחינת כמות הצלילות והן מבחינת החבילה כולה שכוללת העברות, לינה, ארוחות ושתיה.
שארם מקום נחמד אם אתה חובב מקומות תיירותיים, אם כי כיום נפח התיירות קטן משמעותית מבעבר וזה מורגש, מקומות רבים עומדים נטושים.
לגבי מועדונים, הרבה ממה שנכתב במשפט הקודם אמור גם לגבי מועדוני צלילה. אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ולקבל יותר פרטים הן על דרכי ההגעה והן על הספארי.

גילוי נאות: אני עוסקת בתחום תיירות הצלילה ובמשך שנים רבות הוצאנו והובלנו ספארים בסיני. ראוי להדגיש שהדברים לא נכתבים במטרה לעודד ולשכנע מישהו לצאת לספארי או לטעת תחושת ביטחון בצעד שכזה.

אם תרצו אשמח לשתף אתכם בחוויה, אולי במועד מאוחר יותר כשהארץ תשקוט.

אבי ע

New member
נשמח אם תשתפי!

זה נשמע מעניין ואין סיבה לדחות הדיווח.
ובכל זאת, על סמך מה הקביעה ששארם בטוחה יותר מאשר טאבה ודהב? איזה מחסום ישנו בין איזורים אלו שמונע מעבר מחבלים? גם בשארם היו בעבר פיגועים. אשמח לשמוע את הנימוק לקביעה.
תודה מראש

ReefDiver

New member
ראה את הלינק שהיא צירפה

זו ההמלצה של השלטונות בבריטניה.
שארם וראס מוחמד בירוק. ויש גם את הפיסקה הזאת:

Enhanced security measures are in place to protect the Sharm el Sheikh resort areas. Egyptian military are situated in Sharm el Sheikh international airport, at check points around the perimeter of Sharm el Sheikh and throughout the South Sinai Governorate. Routine security checks are being performed on entry into the airport and the police are carrying out vehicle checks in Sharm el-Sheikh. There were no violent protests in the South Sinai resorts during recent disturbances in Egypt.

זה כמובן שונה מאוד מאזהרות המסע של ישראל:
http://www.nsc.gov.il/NSCWeb/Templates/country.aspx?countryId=221

מטריף1

New member
בשמחה אשתף, תנו כמה ימים להתארגן

לגבי הקביעה ששארם בטוחה יותר, זו איננה קביעה שלי אלא של גורמים שזהו עיסוקם. כשם שבישראל מתפרסמות מידי פעם הזהרות מסע ע"י הלוט"ר, כך גם במדינות אחרות. בקישור שצירפתי במחרוזת יש התייחסות כוללנית של משרד החוץ הבריטי למצב במצרים וגם התייחסות ספציפית הנוגעת ליעדי תיירות שמהווים מוקד משיכה עיקרי ו/או יעד של חברות התעופה. בשנים האחרונות, עקב המצב הפוליטי במצרים מדינות רבות הוציאו אזהרות מסע כולל גם לאיזור שארם אולם בחודשים האחרונים הן הוסרו ותיירות הצ'ארטרים ממערב ומזרח אירופה חודשה.
מעבר לכך עובדתית אכן יש מחסומים בכל הדרכים המובילות לשארם וכל הכניסות חסומות ורכבים נבדקים ובשארם עצמה גם יש מחסומים בדרכים הראשיות ובאלו המובילות לאזורי המלונות השונים כמו גם לפני שדה התעופה. בנוסף מאז כניסתו של הנשיא החדש נעשית עבודה יסודית יותר בבידוד האיזור של שארם משאר חלקי סיני ומצרים במטרה להגן על התיירות שהיא החמצן של הכלכלה המצרית המדולדלת.
כל זה כמובן אין בו כדי להבטיח 100% הצלחה וביטחון בדיוק כשם שלצערנו כיפת ברזל איננה יכולה להבטיח לנו 100% ירוט וכל אחד יעשה את ניהול הסיכונים האישי שלו ויחליט בהתאם.

שיהיה לנו יום שקט וחדשות טובות

הקרדיט לתמונה זו לידידי ברטוס שתרם בשמחה את צילומיו התת-מימיים

אבי ע

New member
למדתי משהו, תודה! ומדד אילן ורד

נכון שניתן לבודד את שארם ביתר קלות מאשר את רצועת החוף שמצפון לה ועד טאבה, ואם הדבר אכן נעשה כפי שתואר, הסיכון כנראה קטן יותר.
על המלצות הלוט"ר לא ניתן לסמוך בכל מקרה כי אחרי עשורים של "זאב זאב" הם פשוט בלתי אמינים ומכסי תחת.
מי יודע, אולי באמת אחרי הסבב הנוכחי, בפרט אם יסתיים בהפסקת אש יציבה, אפשר יהיה להתחיל לשקול חזרה לסיני או לפחות לשארם.
המדד האישי שלי הוא מדד אילן ורד, המעורה מאד בשטח. אם אילן יוציא ספארי, אהיה הראשון לעלות עליו. כל עוד אינו עושה זאת, זו אינדיקציה מדאיגה.

מטריף1

New member
כל אחד והמדד שלו

המדד שלי הוא "מדד בסאם" שלטעמי אין רגיש ומעורה ממנו ברחשי הלב והמוח המצרי ובעוד כמה אספקטים חשובים. להזכירך אנחנו עצרנו פעילות הרבה לפני מפעילים אחרים בדיוק משום כך.
יציאת ישראלים, ככאלו בקבוצות, מורכבת וסביר שיעבור עוד זמן עד שהמצב יחזור לקדמותו במלוא מובן המילה והפעילות.

נקווה לימים שקטים

ושוב תודה לברטוס על התמונה

למעלה