סערה......

מיי לי

New member
ולכן.....

כל פעם שאנחנו בוחרים, כדאי שנשתף גם את הלב וגם את ההגיון בבחירה. אם נשמעים לאחד מהם, יש סיכוי או סיכון לטעות. מאחלת לך בחירות מוצלחות

מקנא בך...../images/Emo9.gif

הכל כל כך פשוט אצלך..הכל כל כך ברור.. רק לבחור ... כמה פשוט..לשתף לב...היגיון מצטער, אבל זנ נשמע יותר כמו איזה תשדיר בחירות מאשר תובנה לחיים.. הלוואי שהחיים היו פשוטים כמו שאת מתארת....

מיי לי

New member
תנסה

ותראה שהחיים באמת פשוטים. אנחנו הם אלה שמסבכים אותם. תנסה לבחור, ותראה שכשאתה בוחר, אתה מצליח.

תמיד אני מנסה..

משתדל לא להתעייף, אבל החיים תמיד מלמדים אותי לפחות כמה הם לא פשוטים, כמה הם מורכבים ומסובכים... אמרתי לך שאת נשמעת יותר כמו תשדיר בחירות?...
את כל הסיסמאות האלה אני מכיר, חלקם אני מנסה ליישם .. חלקם מתאימים למצבים ואנשים מסוימים.. לי ברור, שבשנייה האחרונה לחיי אהיה הכי שיכולתי להיות..

maof

New member
את מדברת על אינלגציה רגשית....

עד כמה אנשים באמת הגיעו לבגרות נפשית
האם תמיד אנחנו יכולים "לשלוט" באמציונליות
האם אפשר לנהוג ברגשות כדרכינו במתמטיקה
מעוף

מיי לי

New member
לשאלתך הראשונה

לא עשיתי סטטיסטיקות, אבל זה באמת לא משנה. כל אדם נמצא ברמה זו או אחרת על הסקאלה של הבגרות הנפשית שלו בהתאם לאירועים שעיצבו את חייו. האם אנו יכולים לשלוט באמוציות? בודאי שכן!!! כמה פעמים נמנעת לתת סטירה למישהו שהרגיז אותך? רגשות הם לא מתימטיקה. הם התבלין של המתימטיקה. מתימטיקה בלבד היא קרה, מחושבת, בלתי מתפשרת, לא גמישה. הרגשות בדרך כלל מלאים בחום, בהבנה, באיכפתיות, בגמישות, בפשרה. ולכן, עירוב של שני אלה יניבו את התוצאות הטובות ביותר עבורינו.

כמעט מסכימה

כי לתת סטירה למישהו זה להתנהג את ההרגשה, את האמוציה וכן על ההתנהגות שלי יש לי, או אמורה להיות לי שליטה. אבל לא על ההרגשה, כי התרגזתי, נפגעתי, כעסתי רתחתי לא חשוב מה. נכון, השאלה היא מה אני עושה, איך אני מתנהגת ואיך אני ממשיכה הלאה עם כל הרגשות הקשים והחיוביים שאספתי בחיי. כל זה לא עומד בסטירה לכך שלמרות הכל, למרות שלמדתי לאסוף מהר יותר את שברי, לא לתת לאיש לפגוע בי, לראות את הצדדים החיוביים שלי החיים וכד', אין סיכוי שלא אפגע- שוב איך אגיב לפגיעה? סביר להניח שאחרת מתגובתי לפני המסע של השנים האחרונות בחיי. לילה טוב

מיי לי

New member
איך להגיב לפגיעה?

לדעת שהפגיעה היתה הבחירה שלי. אני בחרתי להיפגע. אני יכולה גם לבחור שלא להיפגע. ולדעת שהדברים או המילים שבאו מצד הפוגע הם שלו ולא שלי. ברגע שהוא פוגע, זה מבטא את עולמו ולא את עולמי. זה מבטא אותו ואת אישיותו ולא אותי. המילים שהטיח או המעשים שעשה הם שלו ומתארים את תכונותיו ואופיו ולא אותי. אני יכולה לבחור להיפגע, אבל באמת, אני יכולה לבחור גם שלא להיפגע. השאלה כמה חזקה אני. אני יכולה לבחור להיפגע ולנגב ת'דמעות. אני יכולה לבחור שלא להיפגע כי כל הפגיעות והחיצים שנשלחו לעברי, לא שייכים לי, אלא לו. אז אני בוחרת לא לקחת שום "חץ" שכזה.

אוי, מיי לי, די, די, די עם הרוחניות

הפלצנית הזאת. קראתי כאן את כל השרשור ותסלחי לי, אבל את ממש נסחפת. אני לא מאחלת לך, אבל בואי לדוגמא נראה אותך תופסת את בן הזוג שלך במיטה ואומרת: "הכל בסדר, אני בוחרת לא להיפגע, זה המעשה שלו ולא שלי" (אולי אפילו תביאי לו ולמאהבת כוס קפה למיטה? כי לפי שיטתך, זו בעצם בחירה שלך להיות נחמדה????). יקירתי, אני רואה שבאמת היית תלמידה מעולה בסדנאות למודעות עצמית, ולא - חלילה, אינני מזלזלת בסדנאות, גם אני הייתי באי אלו סדנאות (לדוגמא: הפורום של לנדמרק, שדווקא יש לי הרגשה ששם היית), אבל לא צריך לקחת את הסדנאות האלה כאורים ותומים. ההתייפיפות הזאת היא קצת פתאטית. נכון, אנחנו יכולים לבחור להיות מאושרים, כלומר להחליט שאנו צועדים קדימה ועושים הכל מתוך בחירה שמגיע לנו להיות מאושרים, ונכון שיש עוד מיליון בחירות, אבל לבחור לא להפגע, חאליק אחותי, רדי מהעץ. עם כל הכבוד לך, אני משוכנעת שאת לא מיישמת את מה שאת קוראת עכשיו מהנייר של המדריכים , ואני כמובן לא מאחלת לך להיתקל בחייך בסיטואציות שתצטרכי "לבחור" לא להיפגע מהן. קבלי את דברי ברוח טובה כמובן. פשוט הרוחניות הזאת זו פלצנות לשמה.

מיי לי

New member
כשתגדלי תביני

אגב, הניק שלך "יהיה בסיידר" משאיר אותך במצב שבו את נמצאת היום כלומר "מקבע" את מה שיש לך ולכן זה תוקע אותך במקום הזה. את אומרת "יהיה בסדר" ולא ש"עכשיו בסדר" כך שה"בסדר" לעולם לא יכנס אל תוך חייך.... פלצנות או לא פלצנות, למילים יש כוח... ותחשבי על זה... אגב, לא הייתי בשום סדנה מהסדנאות שביקרת בהם או אלה שהזכרת. זה הכל תובנות שלי. ועוד אגב, מה רע לבחור לא להפגע ולהגיש להם כוס קפה למיטה?

קראתי את ההודעה שלך...

ובסוף ההודעה הייתי בטוח שאמצא מס' טלפון של מכון לסדנאות למודעות.. מה שבטוח, היית תלמידה טובה.

maof

New member
את מדברת על אלימות פיזית....

ואלו דברים שרוב האנשים מצליחים לעצור אותה. אבל שמדובר על כעס, בכי, תגובה מילולית, כולנו חוטאים בזה. למרות שאת חוקי הלוגיקה כולנו יודעים בע"פ מעוף

maof

New member
סליחה........

עוד לא הכרתי אדם שהוא מזוכיסט. גם שאדם "הורס לעצמו" הוא עדין לא יודע.... הוא חושב שזאת הדרך הנכונה עבורו והטובה, כי זאת היתה בחירתו
רק העתיד יכול לומר לנו אם הבחירה שלנו היתה נכונה ואם לא, מה למדנו ואיך נשנה בפעם הבאה שניתקל באותה הסיטואציה. וכמו שכתבת.....אחד המבחנים היום יומיים שלנו הוא התגברות על היצר הזה.. ולפי דעתי והבנתי......אתה עוצר את עצמך בכדי לא להגיע "להרס עצמי" ועכשיו אני שואל אותך.....אחרי הכתובים שלך....מה ניראה לך אתה אוהב את עצמך
מעוף

האמת?....

אני מאוד אוהב את עצמי.. כמעט כל הזמן. לפעמים מאוכזב מדברים או החלטות שגויות שאני מקבל.. בקשר לדברים שלך, אכן בחלק מהדברים הבחירה היא סוביקטיבית ורק מבחן הזמן יעיד אם בחרנו נכון.. אבל לא לכך כיוונתי..ועם יד על הלב מעוף.. יכול להיות שלפעמים בחיים קיבלת החלטות שאולי נתנו לך רווח ריגעי אבל בהמשך שילמת עליהן מחיר אישי גבוהה יותר ??..

maof

New member
צודק../images/Emo45.gif ולכן..........

כשאני כועס...פגוע...מבולבל. הדבר היחידי שאני מחליט עליו....זה לא להחליט על כלום
מעוף

../images/Emo45.gif כמה שאתה צודקקקקקקקקק

אמרת דבר נכון וחכם מאוד.. אנשים לא יודעים או שוכחים.. אבל אסור לקבל החלטות בשעת חולשה או מתוך חולשה/מצוקה.. גם אני משתדל לפחות לא להחליט עד יעבור זעם..

למעלה