סערה בעולם הערבי:

מקסים 45

Well-known member
הזמרת הכוויתית איבתסאם חמיד - החליטה להתגייר. "בגאווה גדולה אני מכריזה שאני מצטרפת לדת היהודית"

http://bit.ly/3ax796z | #הכתב_הצדיק

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
הזמרת הכוויתית איבתסאם חמיד - החליטה להתגייר. "בגאווה גדולה אני מכריזה שאני מצטרפת לדת היהודית"

http://bit.ly/3ax796z | #הכתב_הצדיק
איזה יופי, באמת יופי.
אישה מאד אמיצה.
אני חייב לציין, שיש לה ביצים של בת יענה.
רק חבל שהיא לא עשתה חכם, דהיינו קודם כל לעזוב את ארץ הערבושים ולהגיע לכאן לארץ הקודש
ורק כשהיא על חוף מבטחים לעשות לאחים המוסלמים: "נא בעין".
עכשיו היא בסכנה גדולה.
יהודיה קטנה וכשרה המוקפת אוייבים מוסלמים.
זה הסיפור של א"י אם תרצו.

משתפרת1

Well-known member
איזה יופי, באמת יופי.
אישה מאד אמיצה.
אני חייב לציין, שיש לה ביצים של בת יענה.
רק חבל שהיא לא עשתה חכם, דהיינו קודם כל לעזוב את ארץ הערבושים ולהגיע לכאן לארץ הקודש
ורק כשהיא על חוף מבטחים לעשות לאחים המוסלמים: "נא בעין".
עכשיו היא בסכנה גדולה.
יהודיה קטנה וכשרה המוקפת אוייבים מוסלמים.
זה הסיפור של א"י אם תרצו.
רק שאם תגיע לארץ הקודש הרבנות תערים עליה מיליארד קשיים בדרך לגיור... אם היא באמת מעונינת ביהדות זה לא יעצור אותה.

Harrington

Well-known member
מנהל
מצער מאד, שהרבנים מעלים קשיים
למה זה מצער? זה בדיוק תפקידה של הרבנות.
ובהרחבה קצרה: על בית הדין לגיור (זאת לא הרבנות בדיוק, אבל העיקר הכוונה) לוודא שהמועמד אכן מתכוון במלוא ליבו להתגייר מהסיבות הנכונות על-פי ההלכה היהודית (קרי רצון כן ואמיתי להצטרף לעם היהודי, לקבל על עצמו עול מלכות שמיים, וכל זאת -בין השאר- מתוך הכרה בקיומו של קל אחד וכו'). מאחר והדיינים אינם פוליגרפים מהלכים, הרי שהדרך היחידה לעשות זאת בימינו היא על-ידי הערמת קשיים באופן כזה שכפי שכבר כתבה משתפרת כאן למעלה (מבלי לייחס לה הסכמה עם דברי אלו), אם היא באמת ובתמים מעוניינת, היא תצלח את התהליך.

בתקופתנו, כאשר יש שלל סיבות לאנשים לרצות להתגייר שאינן סיבות אמיתיות (כמו למשל סל קליטה, עניינים משפחתיים, ועוד), חלה חובה על בתי הדין לגיור לוודא את כנות המועמד וזאת הדרך היחידה כיום לעשות זאת.

יקומו מיד הצועקים ויטענו שרות המואבייה התגיירה ביתר קלות? ובכן זה נכון חלקית בלבד. הליך הגיור עצמו הוא בדיוק אותו הליך. אבל לרות לא הייתה סיבה נוספת מעבר לסיבות הכנות והאמיתיות לרצות להתגייר. היא לא קיבלה עבור גיורה כסף מהמדינה, היא לא הייתה במצב בו הורי החבר שאיתו יצאה יקבלו אותה רק אם תעבור גיור, וכו'. כלומר כל הסיבות שבגינן יש היום מי שמבקש להתגייר שלא מהסיבות היהודיות, לא התקיימו אצלה. לכן, מרגע שהצהירה על אמונה בקל האחד והיחיד וקיבלה על עצמה עול מלכות שמיים מחד ומאידך הצהירה על רצונה החד-משמעי להצטרף לעם ישראל ("עמך עמי ואלוקייך אלוקי"), היא עשתה בדיוק מה שמצופה מכל מועמד לגיור. הלכה למעשה אין שום הבדל בין מה שהיא עברה אז למה שמועמד לגיור עובר היום. ההבדל הוא בכוחם של הדיינים לדעת מי כן (מלשון כנות) ומי לא.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
רק שאם תגיע לארץ הקודש הרבנות תערים עליה מיליארד קשיים בדרך לגיור... אם היא באמת מעונינת ביהדות זה לא יעצור אותה.
שום קשיים, הזכות לגיור כהלכה שמורה לה.
אחת הדרישות של ההלכה מזה הרוצה להתגייר היא הוכחה שהוא באמת באמת מתכוון לזה
והנה פה רואים אישה שדיי הצליחה בארצה בתור זמרת
הולכת ואומרת קבל עם ועדה שהיא זונחת את הדת המוסלמית אשר לדעתה פוגעת בנשים ומעדיפה את הדת היהודית דווקא.
לדעתי היא תעבור גיור דיי מהר ובקלות יחסית.
כי אין דבר העומד בפני הרצון.
אני רק מקווה בשבילה שהיא תצליח להגיע לכאן.

משתפרת1

Well-known member
שום קשיים, הזכות לגיור כהלכה שמורה לה.
אחת הדרישות של ההלכה מזה הרוצה להתגייר היא הוכחה שהוא באמת באמת מתכוון לזה
והנה פה רואים אישה שדיי הצליחה בארצה בתור זמרת
הולכת ואומרת קבל עם ועדה שהיא זונחת את הדת המוסלמית אשר לדעתה פוגעת בנשים ומעדיפה את הדת היהודית דווקא.
לדעתי היא תעבור גיור דיי מהר ובקלות יחסית.
כי אין דבר העומד בפני הרצון.
אני רק מקווה בשבילה שהיא תצליח להגיע לכאן.
אשרי המאמין

למעלה