סנסיי

isaacl

New member
אתה דורש דרישה בלתי אפשרית

ממי שמאמין בדת מונותאיסטית. אמונה היא אמונה באמת אחת. לפחות ביחס למאמין, הוא סבור שהאמת איתו. פלורליזם באמת הולם טוב יותר תפיסה פוליתאיסטית. אבל ביהדות יש פתרון מעניין - אלו ואלו דברי אלהים חיים. אבל הכל במסגרת האמונה באותו אלהים. יצחק

Kenshinkan

New member
תגובה

מטרתינו כיהודים אינה להגיע לגן עדן (היא כן אבל גם לא). יהדות מכוונת לתיקון עולם - עשייה בעולם הזה. אין התנתקות מהגשמי אלא חיבור אליו והעלתו לרמה יותר רוחנית. אפשר לא להסכים עם זה וזה לגיטימי. אבל לומר לדעה מסויימת היא מיצגת את היהדות למרות שהיא אינה זה לא נכון. לחיות חיים יהודים פירושו לחיות על פי שולחן ערוך (אדם שלא חי על פי כללים אלו ואימו יהודיה עדיין יהודי לכל דבר). מה לעשות עם חיי הפרטיים בתוך המסגרת של שולחן ערוך זו היא שאלה אחרת. ביהדות יש הרבה פלורליזם; אני יהודי. השכן שלי שהוא סטודנט נוצרי הארה"ב לא אמור להיות יהודי, וגם לו השכן הערבי המוסלמי שלי. להם יש את 7 המצוות שלהם ולי יש את ה- 613 שלי. לא רוצה לגייר בכח ולא בדרכי נועם. אינני יודע אם ההינדואיזם היא דת מסיונרית אבל האסלאם כן, והנצרות כן והבודהיזם כן (הודו פעם היתה מדינה בודהיסטית קנאית, וכן הטיבטים והמונגולים). היהודים לא "עלו" על אף עץ. המדינה הזו בתחילת דרכה עשתה מאמצים עילאיים לשרש את היהדות מקרב האוכלוסיות הדתיות, וכיום יש הרבה אנשים שחוזרים ליהדותם ויש הרבה שרוצים לעזור לאלה שמחפשים להתקרב ליהדות. ממול עומדים כאלו שרואים בכך סכנה קיומית על אורח חייהם (לא אומר שמי מהכותבים, למרות שנראה שכך זה אצל חלק) והתוצאה היא גועל נפש פוליטי-חברתי בנוף האקטואליה הישראלית. בבקשה אל תיתנו לזה להשפיע על דעותיכם. הרבה הפגינו בשירשור הזה בורות - אם הנושא של תפיסת העולם היהודים מעניין אתכם אז תבדקו בעצמכם לעומק ולמשך זמן ואז תגבשו דיעה. תודה, בעז

isaacl

New member
../images/Emo45.gif

כאמור, אני חלוק על שאלת ההשוואה בין 7 מצוות לתרי"ג, אבל במסגרת הצגת דבריך יפה אמרת. יצחק

Kenshinkan

New member
אני חוזר בי

גן עדן לא מעניין אותנו. כמו שאמרתי, המטרה היא תיקון עולם. זה נעשה על ידי מערכת של מצוות המחולקות למצוות שכליות ומצוות שמעיות. מצווה שכלית - מצווה "הגיונית" שהייתי יכול לחשוב עלייה גם אילולא הבורא ב"ה ציווה אותי. דוגמאות: לא תיגנוב, לא תרצח, לא תנאף וכו'. מצוה שמעית - שמעתי אותה בסיני ולכן אני נוהג כך, לא הייתי חושב על זה בעצמי. דוגמאות: שבת, פרה אדומה, סוכה, לולב וכו'. מה שגרם לי לחזור למחשב רגע לפני שאני נכנס למיטה הוא ההלכה המפורסמת במשנה תורה לרמב"ם, בהלכות מלכים: "אין ביננו לימות המשיח אלא שיעבוד מלכויות". הסבר: המציאות לאחר בואו של המשיח תהיה זהה לחלוטין למציאות בה אנו חיים - חוקי הפיזיקה ימשיכו לפעול כרגיל, נצטרך לפרנס את עצמנו, להמשיך להתאמן באומנויות לחימה... - פרט לשליטת שאר העמים עלינו, וזאת מכיוון שעם בוא המשיח "תמלא הארץ דעה את ד' כמים לים מכסים". כלומר, יהיה רצון של שאר העמים להכיר את בורא העולם והם יבקשו, בטבעיות, מאיתנו ללמד אותם את רצון ד'. אבל כל זה לעתיד לבוא (במהרה בימינו). בעז

isaacl

New member
נכון מאוד

ראה גם ברמב"ם, הלכות איסורי ביאה, פרק יד, הלכה ב: ואין מדקדקין עליו. שמא יגרום לטרדו ולהטותו מדרך טובה לדרך רעה. שבתחלה אין מושכין את האדם אלא בדברי רצון רכים... אם חזר בו ולא רצה לקבל הולך לדרכו. ואם קיבל אין משהין אותו אלא מלין אותו מיד". כך כותב הרמב"ם על הגר. לא על יהודי המבקש לחזור בתשובה. גיור נוכרים היא הטיה לדרך טובה. גיור הוא למשוך אדם בעבותות אהבה. אז נכון. אנחנו לא מיסיונרים, אבל בהחלט מזמינים כל אדם להצטרף אלינו בעבותות אהבה. יצחק

Nihau

New member
יהדות והשקפת עולם

לא ניסיתי להגדיר את היהדות. רק ניסיתי להרחיב או לחלוק עימכם את השקפת העולם שלי. כל עם בעל ייחודיות ראוייה לשימור ואהבה. כמובן שהעם שלי ראוי להערכתי האישית יותר מעמים אחרים. זה כבר נוגע להגדרה עצמית ורגש שייכות. דת היא חלק מההגדרה העצמית של אנשים מאמינים. אין לי עוררין על כך. נסה לראות מעבר לגבולות שהצבת למול עיניך. ראיה מעבר לגבולות לא תסיר את הגבולות הללו או תגמד אותם, רק תרחיב את ראייתך ותתן לך יכולת מחודשת להעריך את ביתך.

Sensei

New member
Two

points I have tried to make in this last discussion.Others here have made all sorts of assumptions what my other opinions are.How can you be certain what they are? There are two major factors motivating my behavior and opinions. 1)The Shulcan Orach. 2)Dat Torah-Rabbiniacl authority. Now getting back to the issue at hand. I lived in a pluralistic society all my life.That pluralistic society was a haven for me and my family for several generations.I dont spit into the bukket I drink from. The Nations of the world, their cultures and religious beliefs dont bother me as long as they leave us alone.They can stand on their heads if they want I realy dont care.As long as there is no Nafkah Minah,like them living under a Jewish Halachik Rule,which will be a big Nafkah Minah.According to the Torah they can develop any society they please as long as they keep the Seven Mitsvahs of Bnei Noach. Jews have live in many different world cultures and have both influenced and have been influenced to a certain extent by these cultures. I am proud to have been born in America.I had many Gentile acquaintances.I used to get a kick out of seeing a Hispanic talking in Yiddish to his boss or his boss talking in Spanish to his workers. My main POINT is the following: It is a disgrace to see JEWS take upon themselves Foreign religions and /or philosophies of life.It is a COP OUT,an irresponsible childish escape from facing ones responsibilties towards his people ,his Nation his ancestors ,his history. It is motivated by Self Hatred,and the unwillingness to accept ones self. Some one who does so is SPITTING in the bukket he is drinking from. There is much beauty in other cultures ,SO WHAT. Pig I have been told(since I never ate from it)is very tasty,and perhaps even healthy. I have been told that EXCTASY can realy get you of too,so what. There are endless possibilities of Enjoyment ,beauty excitement that exict ,sos what. If one wants to reach enlightenment,spirituality and looks all over he will eventually find everything and reach nothing.It is like a person learning all the martial arts that exist and he reaches no mastery in none of them.Start at home,from your culture ,Discover the HARA,the CENTER in your own peoples culture and find spiritual enlightenment.That is the EMES.. The other Emes is Seven Mitsvahs of Bnei Noach.​

WaveGal

New member
אח,האירוניה, האירוניה.

שוב ושוב, שמעון, אני מנסה להחליט האם אתה כותב תגובות אירוניות בכוונה או שהיא נסתרת מעינך: אתה מתחיל את התגובה בתוככה כנגד אלו השמים דברים בפיך ו make all sorts of assumptions what your other opinions are וכמעט מייד אתה שם דברים בפיהם של אחרים ומניח הנחות לגבי דעותיהם. (כמו It is motivated by Self Hatred,and the unwillingness to accept ones self.) האם אתה ער למשמעות דבריך לגבי מי שאינו מאמין כמוך? (לו היה לי מילון, כמו לזאב, הייתי מדביק כאן הגדרה לאירוניה. אפשר לקרוא את שלושה בסירה אחת לג'רום ק ג'רום במקום הגדרה) ובכן, אני אינני יהודי מאמין. אינני חושב שקיימת ישות אלוהית כלשהי, נבדלת או לא נבדלת. (בכך גם פסלתי עצמי מלהיות אגנוסטיקן, אבוי.). לא משינאה עצמית או מאי רצון לקבלה עצמית אלא מחוסר-אמונה באל (או חוסר בצורך באמונה באל). אני מחפש (ולפעמים מוצא) את הידע האנושי ותובנות הבאות איתו באשר יהיו. קראתי קצת גם בספרים "שלנו". ארון הספרים היהודי על כל עומקו הוא ארון אחד בסיפריה אדירה של ידע אנושי. אין צורך להצדיקו או להסביר למה הוא הכי גדול, הכי ישן, הכי מואר או הכי מיוחד. כולנו חברים בהרבה קבוצות וחלק חשובות לנו יותר מאחרות. אצלנו (לא יודע מי זה אנחנו. אבל אצלנו) אומרים "קודם כל תהיה בן אדם" (נו שוין, לא תובנה גדולה במיוחד). איכשהו יש לי הרגשה שאפשר למצוא לזה גיבוי גם בארון שלנו. (ודבר אחרון, אינני מתכוון להעליב או לפגוע אלא רק להצביע על הסתירה שבדבריך. התנצלותי הכנה אם פגעתי.)

WhiteBear

New member
הערה יפה - ומספר נקודות משלי

קיבלתי יפה את ההתיחסות שלך לדבריו של שימעון, בכך שהם מכילים אירוניה. עם זאת, אתה כתבת: "קראתי קצת גם בספרים "שלנו". ארון הספרים היהודי על כל עומקו הוא ארון אחד בסיפריה אדירה של ידע אנושי. אין צורך להצדיקו או להסביר למה הוא הכי גדול, הכי ישן, הכי מואר או הכי מיוחד" מאד ייתכן שאתה מגיב לדברים שנאמרו בהקשרים אחרים, אבל בהקשר הנוכחי, זה לא מה שאני הבנתי מדבריו של שימעון. שימעון לא כתב "אנחנו הכי גדולים, ישנים, מוארים - קחו את היהדות", אלא אחרת לחלוטין, הוא אמר: " If one wants to reach enlightenment,spirituality and looks all over he will eventually find everything and reach nothing.It is like a person learning all the martial arts that exist and he reaches no mastery in none of them.Start at home,from your culture ,Discover the HARA,the CENTER in your own peoples culture and find spiritual enlightenment.That is the EMES.. " כאשר מחברים את זה עם המשפט ש: "It is a disgrace to see JEWS take upon themselves Foreign religions and /or philosophies of life.It is a COP OUT,an irresponsible childish escape from facing ones responsibilties towards his people ,his Nation his ancestors ,his history. " שימעון מציג פה שני שלבים של טיעון, להבנתי: 1) אדם שרוצה להגיע רחוק במישור "רוחני", כנראה יגיע לשם דרך העמקה בדרך אחת, ולא רדיפה אחר שלל רחב של דרכים. 2) אם אתה כבר הולך בדרך, יש ייתרון ללכת את הדרך שהעם, ציוויליזציה, תרבות, אומה שאתה מגיע ממנה פיתחה. (אחרת זה "לא אסתטי" ואף חריף מזה, לראייתו של שמעון). מה הייתרון ללכת בדרך רוחנית של העם שממנו הגעת?! בעיני שימעון, כפי שהוא תיאר במכתב הזה, מדובר באחריות כלפי ישויות שונות. אולי זה הנחה שמגדירה את עצמה, אבל במובן מסויים אני מסוגל להבין אותה עבורי. עבורי, אני מרגיש שיש לי יכולת להתחבר לאבי דרך זה שאני מתבונן ביהדות. אותו הדבר שמעתי מאחותי, שהיא גדולה ביהדות הרבה יותר ממני (שזה לא קשה). בעיני היהדות היא השורשים שלה, היא הדבר שקשור עמוק להגדרת הזהות העצמית שלה. מה שמתקשר להרבה דברים, בין השאר לאופן שבו היא רוצה לחנך את ילדיה. בחברה של היום, אני רואה הרבה אנשים שסביבי (כולל אותי) שלא מתחברים למה שאחותי אומרת, לטוב ולרע, זה המצב. עם זאת, אני מסוגל לדמיין אנשים שהיו מתחברים עם ענבר, אבל מתוך ניכור אמיתי שקיים בחברה כלפי "היהדות", אותם אנשים לא יגיעו לקבל משהו שהם היו צריכים. ועבור אנשים כאלה, כנראה שמה ששמעון אומר הוא מאד הגיוני. אבל שוב, יכול להיות שאתה לא מעוניין בהתקדמות רוחנית, או שאתה מאמין שאת ההתקדמות שלך (מה שהתקדמות רוחנית לא תהיה), אתה יכול להשיג דרך הליכה בשיטה "רוחנית" שונה מזו של היהדות, או על ידי הליכה בכמה שיטות במקביל. אני מתעניין לקרוא את תגובתך בנושא. עוד דבר שאני רוצה להביא, זה מכתב שכתבה לי ידידה טובה בשם PAM, אשר שאלתי אותה בנושא היהדות, ואני אצרף אותו כתגובה להודעה הזאת.

Sensei

New member
I enjoy

reading your responses.They seem to grasp the essense of what is being said.You also have a way with Human Relations,as you try to be fare and not to put people down.After meeting with your father at Orchot Lochomim,I can honestly say that I know were you received your healthy attitudes to life and your openess to new knowledge.​

Sensei

New member
They weren't assumptions

about what others are thinking .It is my opinion about their behavior. You might not accept it,but it is a possibility. Shabbot Shalom Will get back,'blie neder' after Shabbot​

Sensei

New member
Shvuah Tov

My response above as I mentioned earlier was not an assumption about other peoples ideas or opinions but was my opinion about what motivates their behavior on a more subconcious level.I was also not refering to Jews who are secular etc.I was talking to those who have taken upon themselves different religions or philosophies of life towards 'spiritual' development. My main points were understood by Whitebear(Tal).However I dont agree with your remark and his pertaining to "IRONIA". I was assumed to be against a pluralistic Society ,which is not the case.On the other hand I was just trying to express my opinion concerning the motivating forces behind those who look at other peoples Gardens and dont take out time to look at their own in a deep and serious fasion. Shimon​

פרם שי

New member
זה לא שטיח, זה חוט בתוך שטיח

היהדות היא רק חוט אחד בתוך מארג שלם. בודהיזם, הינדואיזם, איסלאם, יהדות - אין חוט אחד שווה יותר מאחר. אין אלוהים אחד של מישהו יותר משל אחר. הדת היא רק דרך למתקשים להאמין.

Nihau

New member
אני לא הייתי מצמצמת את הדת היהדות

לחוט אחד, גם ביהדות יש הרבה זרמים ולכל אחד מהם צבע יפה משלו. כל הזרמים הללו ארוגים ומקושרים זה לזה ולכן לדעתי יש לראות ביהדות בכל זאת כדגם מורכב הארוג בשטיח רב מימדים.

התמהוני

New member
יצחק ,

רק אל תטעה - אני לא ניו פאגאן ואני לא סוגד לאלילים . אני בעצמי מוניסט ( מאמין שהאלוהות משתקפת בכל ) ואימפרסונליסט ( לא מאמין באלוהים כאישיות ) וכל מה שניסיתי להביע הוא שאין להגביל את האדם לאל אחד בלבד . ולגבי לימודי המקרא - הייתי שמח ללמוד , אלא שאני בן 17 ועוד לא יצא לי . אני יכול לספר לך שהחוג למקרא באוניברסטת תל אביב הוא אחת מהאפשרויות שלי . נדב .

isaacl

New member
סליחה נדב

אני מקווה שלא הבנת בדברי שהאשמתי אותך בפגניות. כשטענתי שתפיסה פלורליסטית הולמת פגניזם לא טענתי שכל מי שהוא פלורליסט הופך להיות עובד אלילים. לאדם מאמין המסור לאלוהיו, פלורליזם מלא, משמעו אמונה בריבוי אלים. אפשר להיות אתאיסט ואז אין קשר כהוא זה בין פלורליזם לבין פגניזם. אפשר להיות פנתאיסט (באורח מוניסטי) כמו שאתה מתאר את עצמך, ועל ידי כך לאפשר פלורליזם בכל תחום אחר בחיים, כמובן חוץ מן האמונה שלך עצמה. ואני מוכרח לומר, ואני מקווה שלא אואשם בהתנשאות, שאני מכיר מעט בני 17 שמראים אינטליגנציה כשלך. אני ודאי מאחל לך הצלחה בלימודים באוניברסיטת תל-אביב (שהיא בכל מקרה אוניברסיטת הבית שלי. שם אני לומד ומלמד) בהצלחה, יצחק

לא קראתי מה אמר סנסיי שגרם לך

לכתוב את התגובה הזו. ללא קשר לויכוח ביניכם, אני מוכרח לציין שמה שכתבת - כשלעצמו - ענק! אשכרה תוכן הולם לנאום בהייד פארק שהייתי מוחא לו כפיים באמוק. אבל כאמור זה פורום א"ל... שבת שלום, לורנס

למעלה