שלום יצחק
אני קורא את דבריך בד"כ בהנאה מרובה ( בד"כ ) , אתה מצטייר כאדם רגוע , שקט עם הרבה הרבה אורך רוח , הרבה סובלנות לכולם ממש לכולם בכל נושא בכל תחום לפחות עד היום . ראה כמה "כעסים" וכמה דברי תוכחה יצאו מתוכך כאשר פלג אחד בעם (החבד"ניקים). מה לעשות למרות הסתייגויותך , גם הם יהודים. לא הם לא מומרים ולא גויים , הם יהודים בדיוק כמוני וכמוך וע"פ תפיסתם אפילו יותר . את רבם הם תופסים " כמשיח" והאמן לי גם בחסידויות האחרות למרות שאין הדבר מוצהר "ראש החסידות " , " מורם מעם" וכך גם אצלהם . בד"כ הם מצטיירים בעיני הכלל בעם כנעימי הליכות , מסבירי פנים וחביבים לרוב ( לפחות בעיני מרביתם של ה"חילוניים" המסורתיים ) . האם הסובלנות והסבלנות פוחתת או לחלוטיןנעלמת כאשר מדובר בהם ? אולי אם היינו כולנו , יותר סובלניים גם כלפי השונים מאיתנו ואפילו לשונים מאוד היה נחמד יותר ? אינני יכול להצהיר על עצמי כאדם דתי/חרדי ( לא באופן בו יקבלו זאת כולם ) אבל כאחד שבהחלט הגיע מהעולם הזה , אני יכול לאמר לך בודאות ובאופן שלא ישתמע לשני פנים אילו לצערי הדברים שגורמים לאחרים שלא לכבד את הדת / מחזיקים בה . "ואהבת לרעך" זאת "התורה על רגל אחת " , הרב שלך שכח / לא למד זאת ? רק חומר למחשבה . כהן חיים התגוננות רחוב נ.ב : לדוד , אחותך יהודיה כשרה ככל אחד ואחד מאיתנו גם היא חבדניקית טהורה . ולא אני לא פוסק הדור .