סנסיי

ז'ידים?

אתה מתכוון שיהודים ישנאו אותם כי הם גויים, וגויים ישנאו אותם כי הם יהודים?

סליחה על הבוטות. "ז'יד" קראו לאבא

שלי בפולין ורוסיה, בד"כ לפני, אחרי ותוך-כדי שהיכו אותו. זה לא כינוי שעושה לי אסוציאציה טובה.

isaacl

New member
דוד../images/Emo24.gif

אי אפשר להתבדח? אני מנסה ומנסה, ואתה לוקח אותי ברצינות תהומית. אבי נולד בארץ, אבל סבי וסבתי גם הם נקראו ז'ידים. אל תרגיש את עצמך מיוחס. כולנו באותה קלחת. אמי שהיא שוויצרית, סבלה מאנטישמיות לא פחותה אם כי שם היא נקרא ז'וויף, שזו עצמה קללה על פי מילון לרוס. אני מנסה להתבדח על חשבון החבדניקים וזה מגיע להם. שלא יניחו לכולם תפילין, יגישו נרות שבת, יציעו לקבל את מלכותו של הרבי שליט"א וימליצו הצעות פוליטיות מפי הגבורה. אז אני מעט מתבדח על חשבונם. זהו זה. ציוץ מול התנהגות אגרסיבית שאני בוש בה. זה כוחות? תגיד לי. יצחק

נו, שאני אכעס עליך?../images/Emo24.gif

מצטער, יצאתי קצת משיווי-המשקל, חזרתי.

רבי :

אני לא זוכר אותך כ"כ כעוס... אגב: יש לי קרוב משפחה ליטאי מבני-ברק שמשמש כראש ישיבת כפר יהודי בפעתי פריז. אנו נפגשים מתארחים בסוכתו אחת לשנה (כשהוא בא לחופשה ארצה) ושם: מעל פיסת מטיאס ממולח כדבעי
הוא מקפיד לקלס את החבר'ה הנ"ל בלשון הרבה יותר ציורית משלך... סו מאט' פור פלורליזם בין כהני הדת, מה
אפשר והחבדניק"ים הם התיקון של כבודו

isaacl

New member
פלורליזם

בין שווי ערך. אני תמיד שמח להתאתגר, אבל חב"ד? דחילק. והאמת היא שמה שקרה לחב"ד זה סיפור עצוב מאוד. חב"ד היו החסידות המעניינת ביותר, האינטלקטואלית ביותר עם המוזיקה העמוקה והיפה ביותר. מנחם מנדל שנאורסון הפך אותם לכת מיסיונרית משיחית, בעלת אינטלקט ברמה שלו, ואפילו המוזיקה שלהם הפכה וולגרית בדיוק כמו שהוא היה. חבל על דאבדין.

"דאבדין"?

זה אומר מה שאני חושב שזה אומר? אני רוצה להבין משהו, לא מכעס אלא באמת כדי לדעת מה דעתך: האם חב"דניק שחושב שהרבי יכול היה להיות משיח אבל לא היה בפועל; שחושב שהרבי מת ולא יחזור עד תחיית המתים; שמקיים תרי"ג מצוות; האם (לדעתך) הוא יהודי?

isaacl

New member
די דוד

בטח שהוא יהודי. גם מי שמאמין בו כאלוה. הוא יהודי מומר אבל יהודי. חב"דניק מן השורה, שסובר שהרבי יכול היה להיות משיח, וכל השאר, הוא יהודי שומר מצוות למהדרין. אפילו מי שסובר שאריק שרון יכול היה להיות... בעצם כאן הגזמתי. יצחק

isaacl

New member
ומה עם עמרי?

אני לא זוכר שכתוב באיזה מקום שלמשיח יש רעמת שיער. אבל מצד שני כתוב חמור ולא הארלי דוידסון אז מה אתה אומר?

שלום יצחק

אני קורא את דבריך בד"כ בהנאה מרובה ( בד"כ ) , אתה מצטייר כאדם רגוע , שקט עם הרבה הרבה אורך רוח , הרבה סובלנות לכולם ממש לכולם בכל נושא בכל תחום לפחות עד היום . ראה כמה "כעסים" וכמה דברי תוכחה יצאו מתוכך כאשר פלג אחד בעם (החבד"ניקים). מה לעשות למרות הסתייגויותך , גם הם יהודים. לא הם לא מומרים ולא גויים , הם יהודים בדיוק כמוני וכמוך וע"פ תפיסתם אפילו יותר . את רבם הם תופסים " כמשיח" והאמן לי גם בחסידויות האחרות למרות שאין הדבר מוצהר "ראש החסידות " , " מורם מעם" וכך גם אצלהם . בד"כ הם מצטיירים בעיני הכלל בעם כנעימי הליכות , מסבירי פנים וחביבים לרוב ( לפחות בעיני מרביתם של ה"חילוניים" המסורתיים ) . האם הסובלנות והסבלנות פוחתת או לחלוטיןנעלמת כאשר מדובר בהם ? אולי אם היינו כולנו , יותר סובלניים גם כלפי השונים מאיתנו ואפילו לשונים מאוד היה נחמד יותר ? אינני יכול להצהיר על עצמי כאדם דתי/חרדי ( לא באופן בו יקבלו זאת כולם ) אבל כאחד שבהחלט הגיע מהעולם הזה , אני יכול לאמר לך בודאות ובאופן שלא ישתמע לשני פנים אילו לצערי הדברים שגורמים לאחרים שלא לכבד את הדת / מחזיקים בה . "ואהבת לרעך" זאת "התורה על רגל אחת " , הרב שלך שכח / לא למד זאת ? רק חומר למחשבה . כהן חיים התגוננות רחוב נ.ב : לדוד , אחותך יהודיה כשרה ככל אחד ואחד מאיתנו גם היא חבדניקית טהורה . ולא אני לא פוסק הדור .

אולי אם היינו כולנו , יותר סובלניים

גם כלפי השונים מאיתנו ואפילו לשונים מאוד זו הנקודה. אין בעיה להיות סובלניים לשונים. הבעיה היא שהחבדניקים קרובים/דומים. אם לא היו כ"כ דומים, לא היה מעורב כ"כ הרבה רגש. על בן משפחה שסרר מוציאים יותר אמוציות מאשר על זר גמור שהתנהג שלא כשורה, ברוב המשפחות שהכרתי.

isaacl

New member
סובלנות

אני אינני פוסט מודרניסט. יש לי האמת שאני מאמין בה. אני אינני כועס על חב"ד. אבל אני מביע את דעתי, כשם שהבעתי את דעתי כאן בפורום, גם נגד אנשים שאני בטוח שעולמם דומה שתי טיפות בוץ לשלי. שמעון למשל. אני מתווכח איתו. זהו איננו כעס. אני חושב שהוא לא צודק במספר דברים, למרות ששנינו חולקים השקפות דומות מאד ברוב התחומים. הוא חולק עלי מאותה סיבה. אני בטוח שכשניפגש נתחבק ונהיה חברים טובים מאוד. אנשים שמוכנים להסכים בכל הם אנשים שדעותיהם אינן נובעות משום מקום המקיים זיקה עם אישיותם. אינני מתווכח על דיאלקטים שונים בסינית. עולם זה איננו נוגע לי. יש אנשים שלא מפריע להם לראות בבא משהו מחלק מים קדושים. כל היהדות היא ממילא סוג של אמונה טפלה. אז לפחות שיהיו נחמדים ולא יעשו רעש. כך גם יאהבו אתנו, דתיי מחמד שכמותינו. אז אני אינני דתי מחמד. מה לעשות. יצחק

וחבל שכך

"על בן משפחה שסרר מוציאים יותר אמוציות מאשר על זר גמור שהתנהג שלא כשורה, ברוב המשפחות שהכרתי." סובלנות היא כלפי כל אחד ואחד כולל ובמיוחד לקרובים לנו . במיוחד מפני העובדה הקטנה שאולי , אבל רק אולי הוא צודק ולא אנחנו. העניין עם החבדניקים הוא עניין מובהק של " אני צודק והוא לא, הוא סורר ומאוס... " . לצערי זה נכון לגבי כל כך הרבה תחומים בחיים שהיה מוטב לו לא נהגנו כך. אמונה/דת איננה מדע מדוייק , היא פרי נחלתו של הפרט . כהן חיים התגוננות רחוב

Tonjin

New member
אבל השאלה הזו פועלת לשני הכיוונים:

בוא ננקה קודם כל את השולחן ונצהיר שסובלנות זה טוב וראוי תמיד לשאוף ולהיות סובלניים לשונה מאד, לשונה קצת ובטח שלקרובי משפחה (מה שלא תמיד קל, דרך-אגב...) אבל.. גם אם נצליח להפוך לאנשים הכי סובלניים בעולם - עדיין ישארו בו כולירות, או סתם אנשים שטועים (ומטעים) לחלוטין... מה אז? האם בגלל שאנו סובלנים לא נעשה כלום בקשר לכך (ואפילו לא נכתוב באינטרנט שאנחנו חושבים שהם טועים?). ואם כן נעמוד על שלנו, האם אנחנו עדיין סובלניים...? זו הבעייה עם ניו-אייג' וPC... עם כל הרצון הטוב, לא כולם יכולים להיות צודקים ואם אתה רואה משהו שנראה לך כעוול משווע או טעות מרקיעת-שחקים ולא עושה כלום בקשר אליו אז אתה אולי סובלן או הרמוני, אבל מה - לא ממש בן-אדם...

isaacl

New member
שלום חיים

תודה על המחמאות על טבעי הרגוע. אבל אני אכן מאבד את סובלנותי נוכח אנשים שעושים את התורה פלסתר. היהדות יקרה לי מדי. קצפי יצא במידה שווה נגד רושמי קמיעות, עונדי חוטים אדומים, עובדי קברי צדיקים, וחבדניקים. ושוב אני חוזר, אני מגנה בעיקר את החבדניקים שעשו את רבם לאלוה. אלה שמשגעים את השכל עם הנחת התפילין והדלקת נרות שבת הם סתם נודניקים. ובפעם המי יודע כמה, לא פקפקתי ביהדות של אף לא אחד מהם. יצחק

שלום יצחק

יודע , אני מגיב לקראת שבת ואולי לא בזמן עבורך , אבל מאמין שתראה אחרי . "היהדות יקרה לי מאוד... " , אני בטוח שגם להם . לעניין רושמי הקמיעות , עונדי החוטים האדומים וכו'... גם אצלינו באימונים ( כמאמנים ) אנו מתאימים במידה מסויימת את תוכן האימונים לרמת וגיל המתאמנים . ככל שגילם ורמתם עולים כך גם " הקושי " ברמת התרגולות . האם יהיה חכם מצידינו להתאים "תרגולת " מאוד מסובכת , מיוחדת הדורשת בסיס רחב מאוד של ידע ומקצועיות לתלמיד חדש ומתחיל ? אני סבור שבודאי שלא. יתרה מכך האם כל תלמידיך / חבריך לאימונים הם מקשה אחת ? האם כולם בעלי אותם יכולות (פיסיות / מנטליות וכו'... ) ודאי שלא . כך גם עול המאמינים . מה לעשות שלא כולם בקיאים , חכמים ויודעי ספר . מעבר לכך , מה אכפת להם אם הקמיעות עושים להם טוב ( במיוחד לחוג מסויים של האוכלוסיה ). אם טוב להם עם זה מה רע? אם פותחים את העולם הנ"ל לויכוח שכזה , בודאי ובודאי של"חילוניים" ע"פ תפיסת עולמך יש סיבות טובות ומוצדקות לרטון ולא כך הוא . " איש באמונתו יחיה " צריכה להיות לא רק סיסמא , אלה דרך חיים . כפי שכאן לעיתים "בדיונים המיסטיים" נראים לי מעט הדיונים תלושים מהמציאות , לא הגיוניים ומעט שרלטניים , אני מכבד ומוקיר כל אחד ואחד בדרכו ואמונתו המקצועית . הסתכל על החיוב בדרכם . כהן חיים התגוננות רחוב

למעלה