סנסיי

בודוקאן

New member
../images/Emo12.gif אז למה8 -*../images/Emo35.gif

אני מוזמנת לתת עדות מומחה בבימ"ש ביום א'? הה? למה? דוקא מוצא חן בעיני האיסור הזה. שיתנו לי להתעסק בדברים החשובים
.

שתי אפשרויות...

או ש"מומחה" אינו גבר/אשה אלא נטול-מין, או ש... לא חשוב. לא מסתבכים עם מי שתלמד אותי מחר נה-וואזה...

isaacl

New member
מה את מדברת?

כששמעתי כמה דורשים על עדות מומחה, דווקא הייתי מסדר לעצמי מין ג'וב שכזה. אל תיהיי תמימה לכל הרוחות. 1000$ זה זבל? יללה תתנועעי!!! תתחילי לפרנס את המשפחה.

בודוקאן

New member
אתה לא בעינינים ../images/Emo8.gif

על חוות דעת לוקחים סכום כזה (גם יותר
), לא על עדות בבימ"ש. קל וחומר על עדות לגבי בדיקה שנעשה בשירות הציבורי. אני אקבל - קדחת
תלוי במזגן שיהיה באולם... לפחות סידרתי שזה יהיה בשעות העבודה. נחמה קטנה.

isaacl

New member
../images/Emo7.gifאני ממש לא בעניינים

ואחרי זה עוד אומרים שביבי לא צודק

isaacl

New member
דוד

אין שום דעה הלכתית/רבנית המזהה מישהו בעולם כעמלק. פשוט מפני שנפסקה הלכה : "אמ' לו ר' עקיבא בנימין טעית הלכה משעלה סנחריב ובלבל את כל האומות לא עמונים ומואבים במקומן ולא מצרים ואדומים במקומן אלא עמוני נושא מצרית ומצרי נושא עמונית ואחד מכל אילו נושא אחד מכל משפחות האדמה ואחד מכל משפחות האדמה נושא את כל אילו" (תוספתא מסכת קידושין פרק ה הלכה ד) מי שאמר לך אחרת הוא או בור או שהתכוון בלשון אליגורית. יצחק

אין לי כלים להעריך אם מה ששמעתי היה

פסיקה רבנית, למרות שכך זה נשמע. אני לא זוכר מספיק כדי להגיד אם זה היה אלגוריה או פשט. בתקשורת שומעים אישים המזהים את הפלסטינים עם עמלק, ואת מה שכתבת עכשיו אני שומע לראשונה.

isaacl

New member
רבנים רבנים

לפעמים אני מייחל לאיזו סטנדרטיזציה קשוחה של התואר הזה.

isaacl

New member
על עדות

אני מתכוון רק לצמצם את הבעייה ולא לפטור אותה. העדות המדוברת היא עדות "טקסית" ולא עדות אמון. על פי ההלכה אשה נאמנת בדיוק כמו גבר. לכן מקבלים עדות נשים בבתי דין רבניים. מדובר בעדות לצורך משפט פורמלי כמו בגט, בעדות של דיני נפשות, שממילא משתדלים לדחות אותה כדי לא להגיע למימוש הריגת חוטא. בעדות של קידוש החודש. לעומת זאת, בעדות של מתן ראיה בדיני חוזים, ובדינים אזרחיים בכלל מקבלים עדות אישה כמו של גבר. יצחק

אלישיר

New member
../images/Emo13.gifוכל השאר בסיידר?

בעזי"ת "המרים יד על חברו נקרא רשע". למדו זאת מספר שמות פרק ב', בו משה רבינו "ויצא ביום השני והנה שני אנשים עברים נצים, ויאמר לרשע למה תכה רעך". לא משנה כאן מי הכניס את הבומבה ראשון, משנה שאותו רגע שאתה מרים יד, אתה רשע (ויכולים בית דין לנדות אותך). אדם הראשון היה צמחוני. עד למבול העולם היה צמחוני. ולעתיד לבא, אומר הרב קוק שהצמחונות תחזור. וכך או כך, מוכרים לך ודאי הפסוקים הבאים: "וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ ועגל וכפיר ומריא יחדיו ונער קטן נהג בהם"

Nihau

New member
אנא לעשות הפרדה

התמהוני לדעתי לא סתם כתב במפורש "משה" ולא "דת משה" לדעתי מתוך התייחסות לדמות מפתח ביהדות בסדר גודל דומה לאילו של שאר דמויות המפתח שציין כמו בודהה וישוע. ברור שביהדות אפשר למצוא עוד המון המון פסוקים לכל כיוון אפשרי היהדות היא אכן שטיח צבעוני מאוד, עד כדי כך שלכל משפט שתעלו יכול לקום משפט הנוגד אותו בדיוק. אבל אבל אבל זו בכלל לא הנקודה שהתמהוני ניסה להעביר והדיון לפי דעתי התדרדר לקטנוניות. אם הבנתי נכון את התמהוני הוא ניסה לציין שבדתות אחרות יש הרבה יופי משלהן, לא פחות ולא יותר, מביהדות. התמהוני לא התיימר להיות אדם דתי או לפחות כזה שיכול לזכור בע"פ את כל התנ"ך, הפרשנויות, ספרי הזוהר וכו. רק הקדיש את הזמן להעלות נקודה לגבי הרמוניה אמונתית ורוחנית שחש כי נפגעה בעקבות דבריו של הסנסי. זה הנסיון הפעוט שלי להחזיר את הדיון למסלולו ההתחלתי. בהצלחה.

אלישיר

New member
הדיון יכול לחזור למסלולו...

בעזי"ת לא'ידע אם קטנוניות. ציינתי שלא באתי כלל לדון בנושא המקורי, בפלורליזם, אלא רק להעיר להאיר ולתקן, שלא תציג את היהדות כעגלה ריקה, ושכל העקרונות שהובאו כ"לא משה", הם "כן משה" (משה ויהדות חד הם). על הנושא המקורי אין לי כל כך מה להגיב בשלב זה, והרי זה דיון של נדב עם סנסאי.

Nihau

New member
לא.

לדעתי השאלה מתייחסת פרטנית ליהדות בגלל גישתו של הסנסי אבל באותה מידה הייתה יכולה לנגוע בכל דת אחרת. כמו שאמר התמהוני. שטיחים צבעוניים יפים יותר ואני בתור אקולוגית מסכימה מאוד עם הרעיון. מגוון ושונות הם שני עקרונות החשובים בסופו של דבר לשימור עצמי. אם הייתה רק יהדות בעולם היא הייתה מתפלגת לזרמים והצבעוניות הייתה נשמרת בצורה הזו. זו דרכו של עולם. אני אעדיף תמיד את אלפי הצבעים על פני הצבע הבודד.

isaacl

New member
והתרומה שלי

אנכי י"י אלהיך (שם /שמות כ'/). א"ר חננא בר פפא נראה להם הקב"ה פנים זעופות, פנים בינוניות, פנים מסבירות, פנים שוחקות. פנים זועמות למקרא, כשאדם מלמד את בנו תורה צריך ללמדו באימה. פנים בינונית למשנה. פנים מסבירות לתלמוד. פנים שוחקות לאגדה. אמ' להם הקב"ה אע"פ שאתם רואין כל הדמוייות הללו, אלא אנכי י"י אלהיך (שם /שמות כ'/). א"ר לוי נראה להם הקב"ה כאיקונין הזו שיש לה פנים מכל מקום, אלף בני אדם מביטין בה והיא מבטת בכולם. כך הקב"ה כשהיה מדבר כל אחד ואחד מישר'[אל] היה אומ' עמי הדבר מדבר, אנכי י"י אלהיכם אין כת' כאן, אלא אנכי י"י אלהיך (שם /שמות כ'/). א"ר יוסי בר' חנינא ולפי כוחן של כל אחד ואחד היה הדיבר מדבר עמו. ואל תתמה על הדבר הזה, שהיה המן יורד לישראל כל אחד ואחד היה טועמו לפי כוחו, התינוקות לפי כוחן, והבחורים לפי כוחן, הזקנים לפי כוחן. התינוקות לפי כוחן, כשם שהתינוק הזה היונק בשדי אמו כך היה טועמו, שנא' והיה טעמו כטעם לשד השמן (במדבר יא: ח). והבחורים לפי כוחן, שנ' ולחמי אשר נתתי לך לחם ושמן ודבש האכלתיך (יחזקאל טז: יט). והזקנים לפי כוחן, שנ' וטעמו כצפיחית בדבש (שמות טז: לא). ומה אם המן כל אחד ואחד לפי כוחן היה טועם לפיו, בדיבר כל אחד ואחד שומע לפי כוחן. אמ' דוד קול י"י בכח (תהלים כט: ד), קול י"י בכוחו אין כתי', אלא קול י"י בכח, של כל אחד ואחד. א' להם הקב"ה לא מפני שאתם שומעי' קולות הרבה, אלא היו יודעים שאני הוא, אנכי י"י אלהיך. (פסיקתא דרב כהנא פרשה יב)

Nihau

New member
תרגום בגוף הסרט

אני בטוחה שלך זה נראה ברור אבל לי הקטע הנ"ל נראה יותר דומה לכיווץ הבבליוגרפיה של מאמר קטן אחד ע"י תוכנת WORD חולה במיוחד. כל כך הרבה ראשי תיבות, כל כך הרבה סוגריים. קראתי ואני מבינה מה אתה רוצה להגיד, בקושי מסויים. בבקשה תזכור לעיתים שיש כאילה עבורם טקסט כזה לא קריא כל כך

isaacl

New member
וואו

כמובן. כל התכתובת התזזיתית שלי הייתה בזמן שהייתי ועדין אני עסוק מעל הראש. בשלבי הגשת דיסרטציה, תדובות על מאמר שלי השבוע בהארץ, ובסוף ביום שישי בין הכנת מרק, עוף, אורז ובשר. אז הנה הליבריט: אנכי אדני אלהיך (שם /שמות כ'/). אמר רבי חנינא בר פפא נראה להם הקדוש ברוך הוא פנים זעופות, פנים בינוניות, פנים מסבירות, פנים שוחקות. פנים זועמות למקרא [=ללימוד מקרא, לימוד טקסט פשוט ומשעמם
], כשאדם מלמד את בנו תורה צריך ללמדו באימה. פנים בינונית ל[=הוראת] משנה. פנים מסבירות ל[=הוראת]תלמוד. פנים שוחקות לאגדה. אמר להם הקב"ה אף על פי שאתם רואין כל הדמוייות הללו, אלא אנכי אדוני אלהיך (שם /שמות כ'/). אמר רבי לוי: נראה להם הקב"ה כאיקונין [=כפסל] הזו שיש לה פנים מכל מקום, אלף בני אדם מביטין בה והיא מבטת בכולם [=כמו המונה ליזה]. כך הקב"ה כשהיה מדבר כל אחד ואחד מישראל היה אומר: עימי הדבר מדבר, אנכי אדוני אלהיכם אין כתוב כאן, אלא אנכי אדוני אלהיך (שם /שמות כ'/). אמר רבי יוסי ברבי חנינא: ולפי כוחן [=לפי מדת ההשגה] של כל אחד ואחד היה הדיבר מדבר עמו. ואל תתמה על הדבר הזה, שהיה המן יורד לישראל כל אחד ואחד היה טועמו לפי כוחו, התינוקות לפי כוחן, והבחורים לפי כוחן, הזקנים לפי כוחן. התינוקות לפי כוחן, כשם שהתינוק הזה היונק בשדי אמו כך היה טועמו, שנאמר: והיה טעמו כטעם לשד השמן (במדבר יא: ח). והבחורים לפי כוחן, שנאמר: ולחמי אשר נתתי לך לחם ושמן ודבש האכלתיך (יחזקאל טז: יט). והזקנים לפי כוחן, שנאמר: וטעמו כצפיחית בדבש (שמות טז: לא). ומה אם המן כל אחד ואחד לפי כוחן היה טועם לפיו, בדיבר כל אחד ואחד שומע לפי כוחן. אמר דוד [המלך]: קול אדוני בכח (תהלים כט: ד), קול אדוני בכוחו אין כתיב [=כתוב], אלא קול אדוני בכח, של כל אחד ואחד. אמר להם הקב"ה: לא מפני שאתם שומעים קולות הרבה, אלא היו יודעים שאני הוא, אנכי אדוני אלהיך. (פסיקתא דרב כהנא פרשה יב) הבאתי את המקור הזה כדי להצביע על רגישותם של חכמים לתפיסה הסובייקטיבית. מקורות אחרים מצביעים על ריבוי הפרשנויות של הטקסטים. אני ממליץ מאוד על ספרו של אסא כשר יהדות ואליות. אני אינני מסכים עם מסקנתו התיאולוגית של הספר, אבל כמעט עם כל דבר אחר שנכתב שם. הוא מנסה להציג יהדות חסרת אל, למעשה, אבל בעלת התנגדות נחרצת לכל סוג של אלילות.

למעלה