סניירים.
סנר תלוי בהרבה דברים(סוג עץ,כיוון,גימור,עורות,גודל אורך ורוחב.) אז איך תבחר את מה שאתה אוהב ? תלך לחנויות תשמע סניירים תראה לאיזה סוג עץ וסאונד אתה יותר מתחבר ואז תחליט כמובן שלפני שאתה בודק סנייר תבקש מהמוכר שיכוון לך אותו וככה תשמע את המקסימום שיכול להפיק הסנר.עכשיו לגבי סוג העץ ,נחושת והמתכת. ההבדל בין הבירץ' למייפל פשוט הבירץ' כבד יותר עם סאונד יותר כבד והמיפל עץ דק יחסית עם סאונד פתוח . עכשיו יש כאלו שיגידו שמייפל מתאים לפיוז'ן ,ג'אז וכ'ו.. ואילו בירץ' יתאים יותר למטאל ,רוק,וכ'ו. אבל זה תלוי בהרבה דברים כמו שכבר הזכרתי. סוגי המתכתות השונות יותר מתאימים למטאל, רוק כבד והסאונד שלהם יותר מתכתי..גודל אורך ורוחב איך בוחרים? תופים נמדדים על פי הקוטר והעומק (או הגובה) שלהם - באינטשים. בתופי סנר, המידה הפופולארית ביותר מאז שנות ה-50 היא 14 אינטש קוטר על 5.5 אינטש עומק. כל מה שפחות מ-14 אינטש קוטר ו-5 אינטש עומק נחשב "פיקולו". עומק הסנר משפיע בעיקר על מה שקוראים בברנז´ה "טווח/תחום כיוון" (באנגלית: Tuning Range), כלומר - מאיפה עד איפה (טונאלית) ניתן לכוון את התוף. זהו היתרון הגדול של הסנר במידת עומק של 5.5 אינטש, מכיוון שניתן לכוון אותו גם לצליל נמוך ו-"שמן" בקצה הנמוך של התחום, וגם לצליל גבוה עם הרבה "רינג" (צלצול) בקצה הגבוה של התחום, וכל מה שביניהם. ככל שהתוף עמוק יותר, תחום הכיוון שלו נוטה לאיזור הנמוך וקשה יותר להפיק ממנו את הצליל הגבוה וה-"יבש". זוהי הסיבה לכך שרוב מתופפי הג´אז מעדיפים תופי סנר בעומק של 5.5 אינטש או פחות, ואילו מתופפי רוק, שמעוניינים בצליל יותר "שמן" ועשיר, מעדיפים תופים בעומק של 5.5 אינטש או יותר. כמובן שגם ההפך הוא נכון, וככל שהתוף שטוח יותר, תחום הכיוון שלו נוטה לאיזור הגבוה. לגבי סוג העורות גורם נוסף בעל השפעה משמעותית על אופי הצליל הוא, כמובן, סוג העור: רגיל מחוספס או חלק (לדוגמה: Ambassador של Remo), כפול או מחוזק (לדוגמה: Pinstripe של Remo) וכל הסוגים השונים של אוואנס, אקוואריאן ואחרים. רוב המתופפים בעולם משתמשים בעורות מסוג Ambassador מחוספס (Coated) בצד העליון ובעורות מאותו דגם, אך מן הסוג השקוף, על הצד התחתון. הסיבה - זהו סוג העור הוורסטילי ביותר, וניתן להגיע בעזרתו כמעט לכל גוון צליל רצוי. כמובן שתמיד תוכל להחליף עור כדי להגיע לסאונד שאתה מחפש.. אני ממליץ לך על סנרים של לדוויג במיוחד על בלק ביוטי אבל שוב סנרים זה עניין של טעם אישי ככה שאתה זה שתבחר מה אתה אוהב . זה נראה לי כל מה שאתה צריך כדי לדעת איך לבחור סנר תקנו אותי אם אני טועה
יום טוב ובהצלחה!