סניירים

סניירים

שלום אנשים יקרים אני צריך אינפו לגביי סנרים אני מתלבט לגביי הסוג שאני רוצה ומאיזה עץ לקנות ומזה סנר פיקולו מה כלכך מיוחד בו יש כמה דברים שאהבתי וכולם מאוד יקרים איזה עץ עדיף המייפל המפורסם או הבירץ או מתכת איזה חברה תודה

dw drum

New member
סניירים.

סנר תלוי בהרבה דברים(סוג עץ,כיוון,גימור,עורות,גודל אורך ורוחב.) אז איך תבחר את מה שאתה אוהב ? תלך לחנויות תשמע סניירים תראה לאיזה סוג עץ וסאונד אתה יותר מתחבר ואז תחליט כמובן שלפני שאתה בודק סנייר תבקש מהמוכר שיכוון לך אותו וככה תשמע את המקסימום שיכול להפיק הסנר.עכשיו לגבי סוג העץ ,נחושת והמתכת. ההבדל בין הבירץ' למייפל פשוט הבירץ' כבד יותר עם סאונד יותר כבד והמיפל עץ דק יחסית עם סאונד פתוח . עכשיו יש כאלו שיגידו שמייפל מתאים לפיוז'ן ,ג'אז וכ'ו.. ואילו בירץ' יתאים יותר למטאל ,רוק,וכ'ו. אבל זה תלוי בהרבה דברים כמו שכבר הזכרתי. סוגי המתכתות השונות יותר מתאימים למטאל, רוק כבד והסאונד שלהם יותר מתכתי..גודל אורך ורוחב איך בוחרים? תופים נמדדים על פי הקוטר והעומק (או הגובה) שלהם - באינטשים. בתופי סנר, המידה הפופולארית ביותר מאז שנות ה-50 היא 14 אינטש קוטר על 5.5 אינטש עומק. כל מה שפחות מ-14 אינטש קוטר ו-5 אינטש עומק נחשב "פיקולו". עומק הסנר משפיע בעיקר על מה שקוראים בברנז´ה "טווח/תחום כיוון" (באנגלית: Tuning Range), כלומר - מאיפה עד איפה (טונאלית) ניתן לכוון את התוף. זהו היתרון הגדול של הסנר במידת עומק של 5.5 אינטש, מכיוון שניתן לכוון אותו גם לצליל נמוך ו-"שמן" בקצה הנמוך של התחום, וגם לצליל גבוה עם הרבה "רינג" (צלצול) בקצה הגבוה של התחום, וכל מה שביניהם. ככל שהתוף עמוק יותר, תחום הכיוון שלו נוטה לאיזור הנמוך וקשה יותר להפיק ממנו את הצליל הגבוה וה-"יבש". זוהי הסיבה לכך שרוב מתופפי הג´אז מעדיפים תופי סנר בעומק של 5.5 אינטש או פחות, ואילו מתופפי רוק, שמעוניינים בצליל יותר "שמן" ועשיר, מעדיפים תופים בעומק של 5.5 אינטש או יותר. כמובן שגם ההפך הוא נכון, וככל שהתוף שטוח יותר, תחום הכיוון שלו נוטה לאיזור הגבוה. לגבי סוג העורות גורם נוסף בעל השפעה משמעותית על אופי הצליל הוא, כמובן, סוג העור: רגיל מחוספס או חלק (לדוגמה: Ambassador של Remo), כפול או מחוזק (לדוגמה: Pinstripe של Remo) וכל הסוגים השונים של אוואנס, אקוואריאן ואחרים. רוב המתופפים בעולם משתמשים בעורות מסוג Ambassador מחוספס (Coated) בצד העליון ובעורות מאותו דגם, אך מן הסוג השקוף, על הצד התחתון. הסיבה - זהו סוג העור הוורסטילי ביותר, וניתן להגיע בעזרתו כמעט לכל גוון צליל רצוי. כמובן שתמיד תוכל להחליף עור כדי להגיע לסאונד שאתה מחפש.. אני ממליץ לך על סנרים של לדוויג במיוחד על בלק ביוטי אבל שוב סנרים זה עניין של טעם אישי ככה שאתה זה שתבחר מה אתה אוהב . זה נראה לי כל מה שאתה צריך כדי לדעת איך לבחור סנר תקנו אותי אם אני טועה
יום טוב ובהצלחה!

TAMIR182

New member
../images/Emo45.gifתשובה מלומדת ביותר

הייתי אומר להוסיף אולי למאמרים.

dw drum

New member
מה זה קשור?

הוא רצה שיעזרו לו איך לבחור סנר אז רציתי לעזור ונתתי לו תשובה שכללה מושגים מתוך מאמרים. זה לא היה מאמר לחברי הפורום אלא בסך הכל תשובה לשאלתו של רוחב פנים. וזה שאמרתי תודה לתמיר לא הופך את זכויותי על מאמר זה . אז אני מתנצל אם היה נראה שאני מפגין בידעותי לא היתה לי שום כוונה . רוחב פנים שאל שאלה אני עניתי תשובה שחלק ממנה לקוח ממאמרים זה רק עוזר לו לבחור סנר טוב ולדעת איך בוחרים נכון ולא משנה מי היה זה שאמר את זה. יום טוב

DiamonDbikeR

New member
זה בכלל לא קשור לידע שלך..

אני רואה שאתה יודע הרבה, וזה יפה. אני רק אומר שתציין מאיפה לקחת את הדברים (לא מאיפה למדת). אני ממש לא באתי לריב, רק לתת לך עצה לפעם הבאה. לא הבנת אותי נכון כנראה ולקחת את זה קשה מידי אחי.. קיצר מקווה שהבנת אותי אחי. ובניתי את המאמר ממש יפה! ישר כח!

H A J Y

New member
למה הוא צריך לציין את זה?

הבן אדם ביקש עזרה , והוא ענה לו.. אם הוא יודע את זה ממאמר או אם הוא יודע את זה מסבא טוביה זה לא ממש משנה...

DiamonDbikeR

New member
חח יש הבדל בין לקחת את המידע מהמאמרים לבין

לעשות העתק הדבק. לא אני כתבתי את המאמר שהוא לקח ממנו, אלא רמי האן. אני בסך הכל אומר שהוא צריך לציין מאיפה הוא לקח את זה.

Vdrums

New member
כדי שאני לא אשים במאמרים הודעה שהיא

או חלק ממנה מועתק ממאמר אחר ולא מבוססת על ידע/מחקר נטו של מי שכתב אותה... מקובל לציין מאיפה שואבים מידע במיוחד אם מישהו אחר כתב אותו וזה נמצא במרחק של כמה קליקים למעלה....

dw drum

New member
תגובה../images/Emo45.gif

א. כל מטרת התשובה לרוחב פנים הייתה אך ורק כדי לעזור לו ותו לא. ב. אני מצטער אם התגובה שלי הייתה עוקצנית לא הייתה לי שום כוונה. ג. לא התכוונתי שהמידע שהצעתי לרוחב פנים היה כדי להפגין ידע בסנרים . ד.לקחתי חלק ממאמר של רמי האן רק כדי להמחיש שלא אני זה שכותב את הדברים אלא אדם בעל נסיון וידע רב ,היכול לעזור בצורה יעילה ומקצועית בטח שיותר ממני. ו. אז להבא אני אכתוב שחלק מן הדברים לקוחים מתוך מאמרו של רמי האן . ז.רמי אני מצטער שלא ציינתי את המקורות. חלק מן הדברים היו לקוחים מתוך מאמרו של רמי האן נכון אבל זו לא סיבה לכתוב על כל דבר את המקורות זה כמו שמישהו מעלה תמונה של מערכת תופים שלקוחה מגוגל והוא לא מציין את המקורות אז למה מאמר אסור ?אם הייתם חופרים לעומק במקום להשמיץ הייתם מגלים שזכויות לא משתנות אם זו תמונה או חלק ממאמר אז למה סתם להאשים ? בכל אופן סליחה על השמטת המקורות רציתי לעזור לבנאדם אבל פה תמיד מקטלגים כל דבר שמישהו כאן אומר... יום טוב לכולם תנו בראש!!

Vdrums

New member
ענית לעצמך בסעיף ד. ושוב, לא מדובר על

זכויות יוצרים, זה פשוט כדי להימנע מכפילויות במאמרים.

Sickman

New member
כמה תוספות

קודם כל לגבי העניין שמתופפי ג'אז הולכים על סנרים עם נפח קטן יותר, הרשה לי לחלוק עליך.. בלי לעשות יותר מידי הכללות.. יש ביקוש מאוד מאוד גדול לסנרים עמוקים במיוחד (6-8 אינץ' עומק) ממייפל.. במיוחד הישנים יותר.. אבל זה לא כזה חשוב לנושא. דבר שמאוד חשוב לבדוק בסנר הוא החישוקים שלו האם הם יצוקים או לא.. במקרה שהחישוקים לא יצוקים ורוצים לנגן מטאל לפנים עם מלא רימשוטים החישוקים לא יחזיקו הרבה זמן והסאונד יהיה פחות טוב.. בכלל חישוקים יצוקים עדיפים בהרבה. חשוב לציין שיש גם אפשרות להשיג חישוקי עץ לסנרים מה שמשנה את הצליל באופן משמעותי ו"פותח" את הגבוהים שלו הרבה יותר. דבר שני, סוגי הגופים של הסנרים, עצים שונים ומתכות שונות באמת משפיעים מאוד על הסאונד. ההבדל הגדול ביותר, גופי עץ פתוחים הרבה יותר ומלאים באוברטונים ומתכות שונות אוטמות מעט את הצליל ונותנות צליל יבש הרבה יותר. אבל זה ניתן לשמוע מאוד בקלות בנגינה קצרה על סנר מעץ וסנר ממתכת. מעבר לעורות (בין אם מלאכותיים ובין אם טבעיים) שמשפיעים מאוד על אופי הצליל של הסנר ועל היכולת לנגן עליו עם מברשות חשובים מאוד גם המיתרים ה- Snares. ראיתי לא מזמן שבודגוב פרסמו שהם מביאים סוגים שונים של מיתרים לסנר דבר שלא היה כל כך זמין בארץ קודם. יש מיתרים קפיציים ממתכת, הנפוצים ביותר. אבל יש גם מיתרי פלסטיק, מיתרים מגידים, מיתרי מתכת דקים ויש גם שילובים של כמה מיתרים מכל סוג.. כל שילוב של מיתרים משפיע מאוד על אופי הצליל. במוסיקה קלאסית למשל הקריספ של הסנר צריך להיות מאוד ברור לכן שילוב של סנר עץ עם עור אמיתי ומיתרים מגידים נותנים את הצליל הטוב ביותר. בג'אז כשרוצים את הצליל המחוספס של מיתרי הרשת הולכים על מיתרי מתכת קפיציים וכן הלאה.. מעבר לכל מה שאמרתי.. מה שהכי חשוב לדעת זה שיש את כל האופציות שצוינו למעלה וניתן לשלב ביניהן איך שרק רוצים, אין חוקים של איזה שילוב מתאים לאיזה סגנון, אתה המתופף ואתה מחליט איך יישמע הסנר שלך בכל סגנון שלא תנגן, אתה רק צריך לדאוג שזה יישמע טוב. חשוב מאוד לנסות את כל השילובים עם הזמן ועם השנים, זה לא בא מביקור אחד במרום חלילית או בודגוב אלא זאת עבודה שלוקחת זמן והרבה פעמים גם בילוי בחו"ל שם המבחר יותר גדול. לבינתיים תנסה לשמוע כמה אופציות אבל לא יותר מידי שלא תתבלבל ותתברבר סתם ותלך על מה שמתאים גם לאוזן וגם לכיס.. עם הזמן הכל יבוא...

dw drum

New member
צודק

החברה שמיצרת את רשתות הסנר המיוחדות כלכך נקראת puresound והיא הוקמה ע"י בחור ישראלי. כיום,שיש דרישה לסאונד חדש ומעניין יותר,ניתן לשנות את סאונד הסנר על-ידי החלפת הרשת ולא את הסנר כולו! המודעות היום להחלפת רשת הסנר גדלה יותר מבעבר . רשת הסנר זקוקה לריענון והחלפה באותה המידה כמו החלפת עורות התופים. (בודגוב) כמובן שגם גורמים אלה משפעים לכאן או לכאן כמו שאמר סיקמן מעליי . אני ריכזתי את הדברים העיקריים והיותר עקרוניים כמובן שתמיד יש מה להוסיף אבל זה לא יגמר בחיים..בסך הכל אתה צריך להתייחס לפרטים שהצגנו לפניך ולחפש עד שתחליט שמיצת וזה ה-סאונד שאתה רוצה כיום שיש מבחר מגוון ביותר של סנרים מעולים לא תהיה לך בעיה למצוא את הסנר האולטמטיבי . ועצה אל תסתכל על שמות האוזן היא שמחליטה פה ושום שם לא יוכל לשנות את זה..

שלום לdw drum

אהלן תשמע אתה עשית לי את היום באמת שעזרת לי נורא להבין יותר לעומק את כל מאפייני הסנר זה לא פשוט כמו שזה נקרא,העבודה האמיתית עכשיו היא לקום וללכת ולשמוע סניירים אני מנגן בסגנון הפאנקי רוק פחות או יותר אבל אני משוגע על כל מיני סאונדים של סניירים לפעמים ג'ז ולפעמים ראגיי לפעמים פאנק או איזה רוק בסגנון my morning jacket לפחות על מצילות אני סגור תגיד שמעת שסטיב גאד מרכיב את האייט שלו מ k top למעלה ו a top למטה נשמע מגניב מעניין אך זה נשמע בכל אופן תודה רבה אתה אחלה

dw drum

New member
תשובה לרוחב פנים:

אין בעד מה אני ועוד הרבה אנשים פה תמיד ישמחו לעזור אז אם יש לך עוד שאלות,בקשות זה המקום ! עכשיו לנושא המוסיקה שאתה מנגן:תשמע אתה צריך להגיד לי בדיוק איזה סגנון אתה ממש מחפש כי אם למשל אתה מנגן פאנקי רוק אני אמליץ לך ללכת על פיקולו אבל כמו שכבר אמרת, אתה מחפש גם סנר שיהיה מתאים לג'אז ולרגאיי וגם רוק אז עדיף לך לקנות סנר שיהיה בגודל 14.5.5 . סנר בגודל הזה, הוא סנר סטנדרטי שרוב המתופפים משתמשים בגודל כזה בגלל שהוא באמצע וע"י כיוון נכון תוכל לקבל צליל שמתאים להרבה סוגי המוזיקה. זה תלוי למה אתה הכי מתחבר אבל שוב כמו שמרתי בהודעה למעלה הגדלים משפיעים לכאן ולכאן מי שבוחרת בסופו של דבר זו האוזן שלך אז תשמע הרבה גדלים ואז תגיע להחלטה נכונה. מגניב תמיד חשבתי שזה רק k top כי זה מה שרואים מלמעלה , אבל אני מתאר לעצמי שסטיב גאד יודע מה הוא עושה ולא נראה לי שזה יהרוס לו את הסאונד, להפך.. אין בעד מה אם יש עוד שאלות אני והחבר'ה נשמח לעזור . בכל מקרה בהצלחה בקנייה אל תהיה פזיז תלך תשמע הרבה סנרים ורק אז תחליט . (הפזיזות מהשטן..חח) יום טוב!

amirsegev

New member
איח לפני כמה זמן התחלת לנגן?

פשוט אם אני זוכר נכון לפני איזה חודש התייעצת פה לגבי קנייה של המערכת הראשונה שלך ועכשיו אני רואה אותך מפגיז פה בעצות... לא שיש בזה משהו רע יפה שאתה מתעמק בזה כל כך מהר אבל סתם מסקרן אותי

dw drum

New member
אני מנגן 5 שנים

אבל אני לא חושב שזה קשור לגיל ולזמן הנגינה , אם לומדים הרבה וחוקרים לעומק את עולם התופים הכל אפשרי ואני שמח לעזור כמו שעזרו לי לבחור מערכת . מתי ששאלתי את כל השאלות המעצבנות על ציוד לא כלכך הבנתי מה טוב ומה לא ואחרי שעזרו לי רציתי גם לעזור לאחרים שהיו במצב כמוני אז קראתי מאמרים מחו"ל ראיתי סרטונים, שמעתי עצות של אנשים, שאלתי מוכרים, שמעתי הרבה מערכות , מצילות וכ'ו ואז שראיתי שאנשים זקוקים לעזרה ויעוץ "שלפתי" את הידע שרכשתי במשך הזמן..כל אחד יכול לרכוש ידע נרחב בהכול , צריך הרבה התמדה קריאת חומרים בנושא,עצות של מתופפים מקצועיים והרבה סבלנות. אני מקווה שכולם יקראו על עולם התופים אתה נכנס לזה ולא יכול לצאת זה כלכך מעניין ומסקרן ...

למעלה