סנייפ

ToryMaster

New member
אה

אתה מתכוון שזה דומה בזה שנקודות המבט משתנות, אבל זה לא מה שדיברנו עליו

Guid

New member
תודה!

כשאני חושב על זה, הספרים של דן בראון אכן כתובים בצורה הזו... (למה לא נזכרתי בזה, דמאט?!?). ובקשר לסיפור שאינו נגמר- עכשיו רק עשית לי יותר חשק לקרוא אותו, מה שבלאו הכי רציתי כבר מזמן, כי הסגנון כתיבה הזה הוא המועדף עליי. תודה על המידע! ועל הטרחה... ^_^

juds1

New member
צודק...

ונגיד גם אפעם לא כתוב מחשבות של אנשים אחרים חוץ מהארי...זה צורת כתיבה שכזאת שזה מנקודת המבט של הארי בגוף שלישי...

מסכים איתך על הכל, מלבד פרט אחד.

שבסוף השביעי אנחנו נדע בטוח למי נאמנותו שייכת "יותר" בכוונה שמתי מרחאות, כי נאמנותו הראשונה כפי שהזכרת, היא לסנייפ עצמו, לאחר מכן? האם יותר נאמן למורשת דמבלדור או וולדמורט? על זה בהחלט נקבל תשובה בהחלט ! (
) מילה של רולינג.

orqueen

New member
כל כך נכון

זו הסיבה שחייבים לאהוב אותו הוא יותר חכם מכולם ואתה ממש צודק ויהיה ממש מעניין לראות מה יקרה איתו

holo

New member
../images/Emo45.gif אחלה מאמר

יופי של סיכום ויופי של ניסוח. אהבתי!

n u k e y

New member
כ"כ../images/Emo110.gif

אני מסרבת להאמין שסנייפ משרת את וולדמורט כי סנייפ פשוט לא נראה לי כמו בן אדם שיהפוך לעבד של מישהו [ואם כן אז אני די אתאכזב, כי הוא אמור להיות יותר מתוחכם מזה-.-"]. כמו שאמרת, הפעולות של סנייפ במהלך הספרים סותרות ולכן הגיוני לחלוטין שהוא עובד בשביל עצמו. ובקשר לשאלה האחרונה- ציני ומסתורי, כמובן

Mrs Amber Bloom

New member
מסכימה עם הרוב,../images/Emo41.gif

חוץ מהקטע שהוא חוסר עקבי. סנייפ הוא דמות מאוד מתוכננת ומאוד עקבית, לפי גם מה שכתבת, וגם, בכלל- רואים את זה בספרים.

אני קודם קראתי את הספרים,

אבל עדיין ראיתי איך נראים השחקנים לפני שקראתי אותם.. אבל לי זה לא משנה, כי אני חושב שהם עשו די טוב סה"כ. ואני לא מבין מה כולם מתלוננים על פלר, עשו אותה הרבה יותר יפה ממה שיכולתי לדמיין אותה (לא יפה כמו הרמיוני, בעיה לכשעצמה, אבל זה כבר נושא אחר.. או שלא..)

שמולי33

New member
סנייפ נאמן לתכנית הגדולה

אני יוצא מהשתתפות פאסיבית ומברך את משתתפי הפורום לשלום. יש לי תיאוריה שחשבתי עליה בנוגע למלחמה נגד וולדמורט. אני חושב שייתכן שכל מה שקרה הוא חלק מתכנית שתכננו דמבלדור והמסדר למלחמה בלורד וולדמורט ושלצורך זה היו גם מוכנים להקריב קרבנות כמו הוריו של הארי, סיריוס ודמבלדור. אז ככה - כשדמבלדור שמע את הנבואה של סיביל טרלוני בנוגע ללידתו של אדם שבכוחו לנצח את וולדמורט, אז בעצה אחת עם חברי מסדר עוף החול הם תכננו תכנית ארוכת שנים. התכנית כללה בשלב ראשון את העברת חלק מהנבואה לוולדמורט כדי לגרום לו "לסמן" את הארי כשווה לו בהתאם לנבואה ובכך לאפשר את נצחונו של הארי בעתיד. לצורך זה השתמשו בסנייפ שכידוע הוא מומחה בהלטת הכרה ויכול היה להתקרב לוולדמורט בלי לגלות לו שזו רק חלק מהנבואה. בשלב השני, היה צורך לתת להארי את אותו כוח שעליו דיברה הנבואה שאינו ידוע לוולדמורט. דמבלדור האמין שמדובר בכוח האהבה, ולכן התנדבו ארבעה אנשים שאהבו את הארי למות למענו וכך לתת לו את ההגנות והכוח הדרוש לו. שימו לב שהארי אכן מוגן היטב ולכן נחלץ מהתקפותיו של וולדמורט ארבע פעמים. לצורך כך השתמשו בפיטר פטיגרו כשומר הסוד של מחבואו של הארי, משום שכנראה ידעו שהוא אינו נאמן למסדר ויעביר את המידע לאוייב. בהמשך, כשוולדמורט הופיע כצפוי במכתש גודריק כדי לחסל את הארי, נתנו להארי הוריו כוח עצום בכך שמתו בנסיון לגונן עליו. ואכן, כשוולדמורט מנסה להרוג את הארי חוזרת אליו הקללה "אבדה קדברה" בלי שפגעה בהארי, וכמעט הורגת את וולדמורט עצמו. פה נכשל המסדר בהשלמת התכנית, משום שדמבלדור לא צפה את עניין ההורקרוקסים המגנים על וולדמורט ממוות. כל מה שקורה הוא שוולדמורט הופך לאיזו יישות לא מובנת במקום למות מהקללה שהוא עצמו הטיל. בשלב הבא, כשהמסדר הבין שיש בעיה, הם מנסים לתקן את התכנית כך שהארי יוכל לחסל את וולדמורט בבגרותו. לצורך זה גם סיריוס וגם דמבלדור מתים למענו, וכך מגדילים את הכוח העומד לרשותו. בספר השביעי כנראה נראה את הכוח הזה מחסל את וולדמורט. אני בכוונה אומר שהכוח מחסל את וולדמורט, ולא שהארי מחסל אותו, כי הארי לא הראה עד היום יכולות לפגוע במישהו, ולא ראינו שמישהו מחברי המסדר מעביר לו שיעורים בנושא כזה. טוב, זו התיאוריה שלי. אני חושב שזה גם מסתדר עם זה שרולינג אמרה שהפרק האחרון של הסדרה כבר היה כתוב בזמן כתבה את הספר הראשון, וזה גם מסתדר עם קיומו של מסדר עוף החול שאחרת איני מבין מה תפקידו ומה הוא עושה בכלל. לפי התיאוריה שלי תפקיד המסדרמ לנווט את התכנית הגדולה בזהירות ובקפדנות תוך כדי תיקון שגיאות מדי פעם.

ToryMaster

New member
אני חושבת

התיאוריה כקונספט נשמעת לי מאוד נכונה, אבל לא הייתי מקצינה עד כדי לומר שכל הדברים קרו מתוך תכנון ושליטה של המסדר, לטעמי זה תקף בעיקר בנוגע לעניין "סנייפ הרג את דמבלדור". תהרוג אותי, אבל לא הבנתי, אם התאוריה הזו לא נכונה, העניין שהפרק האחרון כבר כתוב לא מסתדר? ומה זאת אומרת לא רואה מה תפקיד המסדר? הוא שם כדי להילחם בוולדמורט, מה זאת אומרת?

מסכים ומוסיף...

הספר לא אמור להיות כל כך מסובך, אחרי הכל זה בין היתר גם ספר שילדים קוראים בו. כך שתכנון מראש של כל הדברים, אני לא כל כך בטוח. אבל בכללי, יש איזה שהוא תכנון חלקי לפחות, רק שעדיין לא ברור, של מי.

שמולי33

New member
תפקיד המסדר

נכון שתפקיד המסדר להילחם בוולדמורט, אבל אני לא מבין מה הוא עשה בכיוון עד היום. ברור שהמטרה היא לחסל את וולדמורט, אבל הטקטיקה לא ברורה לי. אני בשום פנים לא מתיימר לטעון שהתיאוריה שלי היא האמת ואין אחרת, אלא זה פשוט נראה לי הגיוני מאד לאור זאת שאם מסתכלים על התיאוריה שלי אז הרבה פיסות פאזל נופלות בדיוק למקום. למשל: 1. למה נתנו לפיטר פטיגרו להיות שומר הסוד של מקום מחבואם של הוריו של הארי התינוק? למה לא בחרו במישהו שהוא מעל כל סכנה כמו דמבלדור? הרי כשרצו להגן על מיקומה של מיפקדת המיסדר נתנו לדמבלדור להיות שומר הסוד!! 2. אם הארי אמור להרוג את וולדמורט בעצמו אז למה איש אינו מאמן אותו לקראת זאת? הארי הוא קוסם די בינוני, ורואים את זה יחסית להרמיוני שהיא קוסמת הרבה יותר טובה טכנית. 3. לא רק הוריו של הארי מתו בנסיון להגן עליו. סריוס גם מת בזמן שבא לעזרתו של הארי בקרב עם אוכלי המוות, וגם דמבלדור איבד את שרביטו, מה שגרם לו לאבד את כוחו, כי ביזבז שניה יקרה בהפעלת לחש ששיתק את הארי והחביא אותו מתחת לגלימת ההיעלמות. למה דמבלדור העדיף למות כך ולא להימנע משיתוקו של הארי? לדעתי משום שבחר בכך להגדיל את הכוח העומד לרשות הארי. 4. אני חושב שמאד הגיוני שיש תכנית לחיסולו של וולדמורט. אנשים אינטליגנטיים לא ישאירו דבר כזה למיקריות ולמזל. הרי המצב בקהילת הקוסמים מוגדר כמלחמה, ובכל מילחמה אמורות להיות תכניות ואיסטרטגיה. זה גם משתלב היטב עם כל פרט בנבואה. 5. קיומה של תכנית מסביר גם את תפקידה של פטוניה בעניין. היום הרבה סבורים שלפטוניה יש תפקיד חשוב יותר ממה שנראה עד היום, וגם רולינג רמזה בכיוון. אם המסדר הכין תכנית שכללה אפשרות שהוריו של הארי ימותו, היה צריך גם במסגרת אותה תוכנית לדאוג שמישהו אחר יגדל את הארי התינוק. פטוניה, בתור דודתו, היא בחירה מאד טבעית. שימו לב שמי ששונא את הארי זה הבעל שלה וורנון, ולא נתקלנו בהתעללות מצידה של פטוניה. אני חושב שדמבלדור הדריך את פטוניה להתנהג כאילו אינה אוהבת את הארי כדי להגן עליה ועל משפחתה. כמו כן, שימו לב שכשוורנון מנסה לזרוק את הארי מהבית אחרי התקפת הסוהרסנים, פטוניה מונעת את זה בתירוץ ש"מה יגידו השכנים". היא אינה אומרת לוורנון את האמת, שהארי חייב להמשיך לגור אצלם כי זה מגן על חייו. ברור מהקטע הזה שפטוניה מודעת לקסם שמגן על הארי ואילו וורנון אינו יודע על כך מאומה. אשמח לשמוע תגובות, הערות והארות לתיאוריה הזו.

תוכנית

העובדה שקיימת מלחמה איננה בהרכח אומרת שקיימת תוכנית (מבלי לערב פוליטיקה יותר מדי, די בלהזכיר את מלחמת לבנון האחרונה). לפחות לפי ההתרשמות שלי, המסדר עסוק בהתנגדות היום-יומית לוולדמורט. הם מאבטחים את הארי, שומרים על מחלקת המיסתורין, מגייסים אנשים חדשים וכו'. המסדר עסוק כולו במלחמת ההתשה הזו. אם ישנה תוכנית היא כנראה של דמבלדור עצמו (כבר כתבתי פעם שאני לא חושב שדמבלדור נוהג לחלוק את מחשבותיו עם אחרים), וגם היא, לדעתי, איננה 'תוכנית על' המתפרשת על פני 15 שנה וחוזה הכל. אני די בטוח שהמוות של סיריוס, למשל, היה פשלה. גם אם דמבלדור תיכנן את מותו בשנה השישית, אני די בתוך שזו הייתה תוספת חדשה לתוכנית המקורית. ועל דעתי על פטוניה חבל לחזור

זאת ללא ספק

אחת תאוריות ה"הכל קונספירציה" המשכנעות ששמעתי. זה נשמע כמו משהו שהמסדר, אמנם בנסיבות קיצוניות במיוחד, יעשה. זה מפתח עלילה מתוחכם ואף מתבקש במקצת, וקשה לא לתהות איך לעזאזעל לא חשבנו על זה קודם. ברור שהקערה הולכת להתהפך על פיה לחלוטין בספר השביעי, וזה בהחלט נראה כמו משהו שיהפוך אותה. העניין היחיד הוא שזה מרגיש לי טיפה ממוחזר. אני מתכוונת, כבר חווינו את "התגלית הגדולה והמזעזעת" בספר החמישי, כשדמבלדור מספר להארי על הנבואה. אמנם לפי התיאוריה שלך הנבואה היא רק עוד בורג במערכת, אבל שוב לערער לנו את כל האמון בדמבלדור ולחשוף סודות אפלים שמובילים, בסופו של דבר, לגורלו של הארי? זו אותה תבנית בדיוק- לא משהו שרולינג עשתה בעבר. כך שמבחינה עלילתית בלבד, אני לא רואה את זה קורה.

למעלה