סנייפ נאמן לתכנית הגדולה
אני יוצא מהשתתפות פאסיבית ומברך את משתתפי הפורום לשלום. יש לי תיאוריה שחשבתי עליה בנוגע למלחמה נגד וולדמורט. אני חושב שייתכן שכל מה שקרה הוא חלק מתכנית שתכננו דמבלדור והמסדר למלחמה בלורד וולדמורט ושלצורך זה היו גם מוכנים להקריב קרבנות כמו הוריו של הארי, סיריוס ודמבלדור. אז ככה - כשדמבלדור שמע את הנבואה של סיביל טרלוני בנוגע ללידתו של אדם שבכוחו לנצח את וולדמורט, אז בעצה אחת עם חברי מסדר עוף החול הם תכננו תכנית ארוכת שנים. התכנית כללה בשלב ראשון את העברת חלק מהנבואה לוולדמורט כדי לגרום לו "לסמן" את הארי כשווה לו בהתאם לנבואה ובכך לאפשר את נצחונו של הארי בעתיד. לצורך זה השתמשו בסנייפ שכידוע הוא מומחה בהלטת הכרה ויכול היה להתקרב לוולדמורט בלי לגלות לו שזו רק חלק מהנבואה. בשלב השני, היה צורך לתת להארי את אותו כוח שעליו דיברה הנבואה שאינו ידוע לוולדמורט. דמבלדור האמין שמדובר בכוח האהבה, ולכן התנדבו ארבעה אנשים שאהבו את הארי למות למענו וכך לתת לו את ההגנות והכוח הדרוש לו. שימו לב שהארי אכן מוגן היטב ולכן נחלץ מהתקפותיו של וולדמורט ארבע פעמים. לצורך כך השתמשו בפיטר פטיגרו כשומר הסוד של מחבואו של הארי, משום שכנראה ידעו שהוא אינו נאמן למסדר ויעביר את המידע לאוייב. בהמשך, כשוולדמורט הופיע כצפוי במכתש גודריק כדי לחסל את הארי, נתנו להארי הוריו כוח עצום בכך שמתו בנסיון לגונן עליו. ואכן, כשוולדמורט מנסה להרוג את הארי חוזרת אליו הקללה "אבדה קדברה" בלי שפגעה בהארי, וכמעט הורגת את וולדמורט עצמו. פה נכשל המסדר בהשלמת התכנית, משום שדמבלדור לא צפה את עניין ההורקרוקסים המגנים על וולדמורט ממוות. כל מה שקורה הוא שוולדמורט הופך לאיזו יישות לא מובנת במקום למות מהקללה שהוא עצמו הטיל. בשלב הבא, כשהמסדר הבין שיש בעיה, הם מנסים לתקן את התכנית כך שהארי יוכל לחסל את וולדמורט בבגרותו. לצורך זה גם סיריוס וגם דמבלדור מתים למענו, וכך מגדילים את הכוח העומד לרשותו. בספר השביעי כנראה נראה את הכוח הזה מחסל את וולדמורט. אני בכוונה אומר שהכוח מחסל את וולדמורט, ולא שהארי מחסל אותו, כי הארי לא הראה עד היום יכולות לפגוע במישהו, ולא ראינו שמישהו מחברי המסדר מעביר לו שיעורים בנושא כזה. טוב, זו התיאוריה שלי. אני חושב שזה גם מסתדר עם זה שרולינג אמרה שהפרק האחרון של הסדרה כבר היה כתוב בזמן כתבה את הספר הראשון, וזה גם מסתדר עם קיומו של מסדר עוף החול שאחרת איני מבין מה תפקידו ומה הוא עושה בכלל. לפי התיאוריה שלי תפקיד המסדרמ לנווט את התכנית הגדולה בזהירות ובקפדנות תוך כדי תיקון שגיאות מדי פעם.