סנייפ

שמולי33

New member
זה לא סוד אפל

זו תכנית שתוכננה על ידי דמבלדור, שהטיל על המסדר את המשימה לשמור עליה ולהביא אותה לידי סיום מוצלח. אם מישהו תוהה, מקור ההשראה שלי הוא סדרת ספרי "המוסד" של אסימוב, בהם קיים "המוסד האחר" שהוקם בחשאי כדי להביא את תכנית אלף השנים של סלדון לידי סיום בהקמת האימפריה הגלקטית. גם אצל אסימוב יש תכנית ראשונית שסוטה מהמסלול המותווה לה בעיקבות אירוע שלא נצפה מראש, והמוסד האחר נאלץ להתערב ואף לחשוף את עצמו לסכנות כדי להחזיר את התכנית למסלול. אצל רולינג, הסטיה בתכניתו של דמבלדור להרוג את וולדרמורט ע"י החזרת ה"אבדה קדברה" שיועד להארי התינוק אליו, התרחשה עקב קיומם של ההורקרוקסים עליהם דמבלדור לא ידע ושמנעו את מותו המיידי של וולדמורט במכתש גודריק. מבחינה עלילתית, אני מאמין שרולינג, שהיא בעיני גאון אמיתי, מסוגלת בהחלט לעלילה מורכבת שכזו. כמובן שניאלץ להמתין ולראות. אבל מאד נחמד יהיה במקביל לנסות לטוות את העלילה. אגב, אני חושב שה - Deathly Hollows הם אותם ארבעת אנשים שמתו למען הארי - הוריו, סיריוס ודמבלדור, שיגיעו לחסל את וולדמורט בעצמם או כדי לעזור להארי לעשות זאת. נתראה ביום יציאתו לאור של הספר השביעי.

holo

New member
מעניין ומפתיע (ואם זאת, מתבקש)

אני אוהב את זה!

שמולי33

New member
תודה, ועוד משהו

קראתי עכשיו שוב את סופו של הספר של מסדר עוף החול, ושם באמת דמבלדור מדבר על כך שהיתה ויש לו תכנית שעד עתה הצליחה לא רע!!! הוא אומר זאת להארי בדיוק כשהוא עומד לספר לו על הנבואה.

blue Draco

New member
טוב,

תמיד [אוקי, מהרגע שקראתי את הספר החמישי עד שיצא השישי] אמרתי שבמלחמה יש שלושה צדדים: הצד של וולדמורט, הצד של דמבלדור והצד של סנייפ (שבאותה העת הייתי משוכנעת כי גם דראקו מאלפוי יצטרף לצד זה...), אבל היום אני כבר לא כל-כך בטוחה... יש לי תיאוריות שלמות על נאמנותו של סנייפ (ואם כבר הזכרנו - גם על נאמנותו של מאלפוי...) אבל אני מניחה שאין להן, טעם, כי כל תיאוריה שלא נעלה - בסופו של דבר לא נוכל לאמת או לפסול בזמן הקרוב... למרות זאת בקרוב אני מניחה שאפתח דיון על שלושה אנשים: סנייפ, דראקו ופיטר. כן, גם עם נאמנותו של פיטר אני עדיין לא שלמה, אבל זהו כבר עניין אחר...

וואו

"במלחמה יש שלושה צדדים: הצד של וולדמורט, הצד של דמבלדור והצד של סנייפ" - וואו, איזה משפט!!!

blue Draco

New member
../images/Emo188.gif../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

כן, גם אני חושבת ככה... תודה!!

אליהו1919

New member
די הגיוני,

למעשה, רולינג כנראה רצתה שנחשוב שסנייפ הוא אחד מהרעים והיא ככל הנראה כמו רוב הסופרים תביא לנו את סוף הספר השביעי בכך שסנייפ מציל את הארי ממשו. ואנחנו נגלה שסנייפ הוא בעצם טוב. עזבו לא יודע, אולי הוא בכלל שונא את הארי ומת להרוג אותו. תמיד שנאתי אותו, אבל יש בו משו מסתורי- יש אצלו חורים. איי דונט נואו. נחכה ונראה..

מה יא

New member
../images/Emo45.gifבדיוק!../images/Emo96.gif

כתיבה טובה ואחלה מאמר!
זה מה שניסיתי להגיד מאז שיצא השישי ולא הצלחתי לנסח את זה כמו שצריך. אני בכל זאת חושבת שבספר השביעי הוא כן יבחר צד וניראה לי שזה יהיה המסדר. יש סיכוי שהם לא יקבלו את העזרה שלו, ואז הוא יעזור להם בלי שהם ידעו, או יבוא לעזור בקרבות בלי לשאול אותם.. לא יודעת.

NinKap

New member
אני מסכימה

באמת סנייפ בנאדם שכנראה עובד רק בשביל עצמו ולא משרת אף אחד.הוא תופס פוזיציה משלו בכל עניין ולא מתאים לו לו להיות עבד של מישהו,ובמיוחד לא אוכל מוות,כי אוכלי מוות הרי מאמינים בעיוורון באדונם,ועושים מה שהוא מצווה בלי פיקפוק.

לא בדיוק.

היא בחיים לא תלבש חצאית מיני צמודה, חולצת מחשוף, ושער מפוזר צבוע לבלונד. ולא חשוב מי המבקש, אפילו לא בשביל דמבלדור כבודו.
( אגב, אותו דבר ניתן לומר גם על סנייפ
)

NinKap

New member
מקגונגל לא תלך על

דברים מטומטמים ומשפילים על מנת לרצות את אדונה,כמו שעושים משרתיו של וולדמורט.

למען האמת,

היא חלקה מספר פעמים על דמבלדור ועוד בנוכחתו. הדוגמא הטובה ביותר זה הספר הרביעי, שהיא לא רצתה שהארי ישתתף בטורניר ודמבלדור כן.

אני מצטט

"באמת, איזה שטויות! הארי עצמו לא היה מסוגל לחצות את הקו, ואם דמבלדור מאמין שהוא לא שיכנע תלמיד מבוגר יותר לעשות זאת במקומו, זה בהחלט צריך לספק את כולנו!" הארי פוטר וגביע האש, ארבעה מתחרים, עמוד 257 בגירסה העברית. את\ה עדיין מאמין\ה שזאתי הדוגמא הטובה ביותר?

Mrs Amber Bloom

New member
לא.../images/Emo41.gif

יש הבדל בין הדוגמא שנתת, שזה פשוט אמונה שדמבלדור הוא הקוסם הכי טוב, לבין למלא בעיוורון הוראות כמו הריגת קוסמים וכאלה. יש הבדל גדול.

מה יא

New member
אולי קצת../images/Emo96.gif

זה לא שהיא הולכת אחריו בעיוורון, היא כן מתנגדת לו לפעמים.. זה לא כאילו היא משרתת של דמבלדור, היא העוזרת שלו. עוזרים בדרך כלל לא מתווכחים עם ה"בוסים". בכל מקרה, אצלה זה למטרות טובות (מה שאי אפשר להגיד על אוכלי המוות) והיא גם קוסמת מוכשרת בזכות עצמה. אני מחבבת אותה [בלי קשר
].

רמז 'סנייפ טוב' ההגיוני ביותר:

(לדעתי, לפחות.) "חסמתי שוב, ואחסום שוב, ושוב, ושוב, עד שתלמד לסתום את הפה ולאטום את המחשבו שלך, פוטר!" נו, באמת, כרגע הוא רצח את דמבלדור והתגלה כבוגד (לצורך העניין) והוא עוצר ממנוסתו כדי להעביר להארי שיעור בקסמים?! אם זאת לא הוכחה, אני לא יודע מה כן.

למעלה